El Club Esportiu Europa viu en plena efervescència social. L'europeisme creix més enllà de la gespa, on també està aconseguint fites destacades. En el tancament d'aquesta temporada 23/24 es troba pràcticament sobre els 2.000 socis i sòcies, la xifra més alta del segle XXI.
El creixement és indiscutible a l'entorn més immediat. El 83,5% dels socis i sòcies del Club viuen al Pla de Barcelona, mentre que un 40% ho fan a Gràcia. El cor de la Vila de Gràcia és qui més europeistes acumula (16,1%), però no es pot deixar de banda el Camp d'En Grassot (15%) i La Salut (6,1%). Com a dada curiosa, La Salut és on més socis i sòcies hi ha en relació a la seva població.
La zona d'influència del CE Europa, però, va més enllà. Horta-Guinardó és el primer territori fora les fronteres de Gràcia (15,1%) amb especial protagonisme pel Baix Guinardó (7,1%), també per la proximitat amb el Nou Sardenya, i Can Baró (3,4%).
L'Eixample és el següent en la llista (10,1%) i es converteix en zona especialment important pel Club, ja que s'hi troba la Sagrada Família (2%), coneguda històricament com El Poblet, lloc fundacional dels escapulats el 1907. Per acabar, l'europeisme té una presència rellevant a Sarrià-Sant Gervasi (7,6%) on quasi la meitat viuen al Putxet i el Farró (3%). La resta del Pla de Barcelona presenta un creixement uniforme.
La cosa no acaba aquí, doncs trobem socis i sòcies a 105 municipis de Catalunya, pertanyents a 26 comarques, i també d'altres territoris entre els quals destaquen el País Valencià i les Illes Balears. En total un 16,5% de la massa social.
El Club creix, a més de pels èxits esportius, per l'estratègia d'arrelament social i de proximitat, coherent amb l'essència del futbol popular. L'auge de l'Europa va lligat als seus valors i al seu compromís social, més enllà de la seva activitat estrictament esportiva.
Aquí podeu consultar el mapa amb millor resolució: