El Pilar gracienc!

01 Octubre 2022 Xavi de la Ossa
Les germanes Porta celebren el triomf amb part de l'afició Les germanes Porta celebren el triomf amb part de l'afició Xavi de la Ossa

L'Europa és líder en solitari de la Segona RFEF després de remuntar a casa davant un Zaragoza candidat a l'ascens (6-2).

Lliga · Jornada 3 · 01/10/22 · 20 h. · Nou Sardenya

EUROPA 6 - 2 ZARAGOZA

bannercroniquesfemeni2223

La mateixa tarda que els Castellers de la Vila de Gràcia ha guanyat la segona jornada del Concurs de Castells, l'Europa ha passat per sobre el Zaragoza per segona vegada en vint dies. Les europeistes no van tenir prou amb la victòria per 3-0 a la Copa de la Reina que han guanyat -i de manera èpica- en l'encontre de lliga. Ho va avisar Joan Bacardit a la prèvia, que guanyar aquest dissabte era presentar candidatura a quedar entre els sis primers. Fins que duri l'il·lusió, doncs les gracienques són ara mateix líders del Grup Nord de Segona RFEF després de l'empat entre Real Madrid B i Viajes Interrías.

Primera Part

D'il·lusió a realitat, no ha estat un bon inici d'encontre per a l'Europa, que ha vist com el Zaragoza s'ha avançat a l'electrònic amb gol de Lana, qui ha rebut una passada de Nachula que l'ha deixat sola davant Alba. Entre ocasions europeistes ha arribat el segon en una mala entrega de la defensa cap a Alba, qui ha refusat tou i la pilota ha quedat als peus de Nachula, qui l'ha enviat endins.

Tot i que les sensacions amb pilota no han estat les millors, l'equip gracienc ha estat superior en intensitat i ocasions a les aragoneses. Al final la insistència ha tingut premi poc abans de marxar cap als vestidors quan Fati no ha perdonat en una arrencada per banda esquerra i ha clavat un tir creuat impossible per a Elena.

L'Europa s'ha trobat davant un escenari nou aquesta temporada, ja que en els quatre partits -Copa inclosa- disputats fins ara no havia anat per darrere al marcador. No obstant això, la segona meitat tenia preparat un escenari que ja s'havia viscut la temporada passada en encontres davant Espanyol B o Huesca al Nou Sardenya.

Màxima intensitat europeista a la represa, connectant amb una versió molt més reconeixible de l'equip. Dues oportunitats de Clara i una de Manau han obert una segona part de màxima superioritat local. De fet, s'han viscut situacions tan surrealistes com que Pili Porta ha tirat a porteria i la pilota ha rebotat entre el pal i una defensa del Zaragoza fins a tres vegades.

Sense pressa, però sense pausa i gestionant molt bé les emocions de veure passar els minuts sense obtenir el premi, l'equip escapulat ha construït un final de pel·lícula. Minut 80, xut de Queralt que refusa Elena i el rebot cau als peus d'una Andrea Porta que la fa entrar amb tota la força fregant el travesser (2-2). Dos minuts després, Sara es planta sola davant porteria i supera divinament la portera del Zaragoza (3-2).

Desenllaç somniat i que haguéssim signat tots els presents, però el recital ofensiu encara havia de deixar més tocs de màgia. A tres minuts d'acabar el matx, Manau ha rebut en profunditat per estrenar-se com a golejadora europeista en partit oficial. Andrea Porta, per acabar de guarnir l'actuació, ha tancat el partit amb gol al minut 90 i amb una assistència d'esperó cap a Pili Porta, qui l'ha picat de vaselina deixant el 6-2 al marcador mentre el xiulet final deixava el 9/9 al Nou Sardenya.

EUROPA: Alba, Moyano, Chami, Júlia, Queralt, Pili Porta, Bové, Fati, Clara (Sara, 69'), Manau i Carla (Andrea Porta, 43').

ZARAGOZA: Elena, Sara Balma, Leire, Lucia (Marta, 65'), Nora, Shara, Teresa, Cristina, Lana (Maria, 49'), Sara Ismael i Nachula.

ÀRBITRA: Cristina Tortella Jaume (Lleida), assistida per Marwa Arbib Frrratou (Penedés-Garraf) i Oleksandra Lyashchuk Pidvysotska (Penedés-Garraf).

TARGETES: Grogues a Lucia i Nachula (Zaragoza).

GOLS: 0-1 (Lana, 14'); 0-2 (Nachula, 32'); 1-2 (Fati, 36'); 2-2 (Andrea Porta, 80'); 3-2 (Sara, 82'); 4-2 (Manau, 87'); 5-2 (Andrea Porta, 90'); 6-2 (Pili Porta, 95').

Segona RFEF, Grup Nord.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Núria, Peque, Abad i Jou (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Farreras, Blanca, Ramos, Angi i la portera Janet / Pel Zaragoza han restat a la banqueta: Sara Fernández, Gloria, Judit i Claudia.

Partit disputat amb temperatura fresca.

Abans de la disputa de l'encontre, un dels guanyadors del concurs de dibuix que el club va fer a la primavera, en Víctor Bermejo Serrano, s'ha fet la foto amb l'onze inicial escapulat i ha gaudit del partit des de la llotja amb la seva família. Abans d'arrencar el partit les futbolistes escapulades han mostrat una pancarta de suport a la futbolista Peque, que ha estat operada aquesta setmana d'una lesió de lligament encreuat anterior del genoll.