El Vic Riuprimer i l'Europa marca darrer!

22 Novembre 2020 Àngel Garreta
Una acció del partit jugat a Vic vista des de la graderia Una acció del partit jugat a Vic vista des de la graderia N. H.

Un Femení A escapulat de menys a més durant el partit ha salvat un punt al minut 87 de la seva visita al Vic Riuprimer (1-1).

Lliga · Jornada 6 · 22/11/20 · 16:30 hores

VIC RIUPRIMER
1 - 1 EUROPA

El matx ha començat amb un domini altern que, de mica en mica, s'ha anat tornant de color escapulat. Quan més tenia el cuir el conjunt gracienc, ha arribat un cop dur: pilota a l'espai de Torradeflot per a Mireia Roca qui, desfent-se de la pressió de Zaira i entrant a l'àrea gran, ha superat Mimi amb xut sec al primer pal.

A l'Europa li ha costat recuperar-se del cop i, de fet, no ha gaudit d'arribades a porteria. La següent opció ha arribat al minut 32 i ni tan sols ha estat un xut a porta, sinó una contra que ha arribat a la frontal a peus de Farreras i entre ella i Anabel no s'han entès per a finalitzar amb una rematada. La pròpia Farreras, al minut 34, ha connectat el primer xut a porta de les escapulades, molt fluix i fàcil per a la portera Aina.

Al minut 37, Pili Porta no ha arribat per mig pam a connectar a porteria una centrada de Sara des de la dreta de l'atac. S'ha anat animant l'Europa a trepitjar més enllà de zona de tres quarts de l'atac en el tram final de la primera part, però sense una opció realment clara de gol. A la represa, l'Europa ha sortit fort i ha gaudit d'arribades, en especial un xut de Vale a l'àrea gran que, amb tot a favor, ha connectat massa fluix amb la pilota. Al minut 64 ha hagut de respondre Mimi amb una salvadora mà a una mitja vaselina que l'equip local ja cantava com el segon gol.

A partir d'aquí, el matx ha entrat en una fase boja: opció mà a mà de Farreras amb la portera local que, un cop regatejada i quan semblava arribar l'empat, finalment la davantera s'ha frenat amb la pilota i una defensa li ha pres la cartera. A l'àrea gracienca, doble ocasió clara per a les blanc-i-vermelles: primer Paula ha perdonat el 2-0 amb tot a favor, tot sola, creuant massa la pilota. Posteriorment, Mimi ha tornat a ser protagonista amb una aturada estelar en un xut a boca de canó d'Alba.

Quan semblava que l'esforç d'un Europa crescut al segon temps no tindria premi, ha arribat el gol: centrada des de la dreta de l'atac que la portera Aina refusa deixant la pilota a l'àrea gran i Farreras, xutant amb tot, que cola la pilota al fons de la xarxa per fer l'1-1. En els instants següents hauria pogut passar de tot. Només un minut més tard, Júlia ha tret sobre la línia una pilota xutada per Núria Sala i al minut 91 Farreras ha provat un xut creuat sense massa angle que la portera ha refusat amb un puny, deixant la pilota morta a l'àrea petita però sense que cap altra jugadora gracienca hagi aparegut a l'àrea per a la rematada. El matx ha finalitzat amb la sensació que, d'allargar-se una mica més, hauria caigut del tot la balança cap a Gràcia. Finalment, un punt.

La fitxa tècnica del partit · Acta RFEF

VIC RIUPRIMER: Aina, Mireia Roca, Mireia Massegur, Viena, Queralt Torradeflot, Mónica, Núria, Carlota (Clara Arco, 22'), Alba, Paula (Núria Sala, 72') i Queralt Ping.

EUROPA: Mimi, Zaira (Laura, 59'), Fusté (Sepha, 82'), Júlia, Sara, Peque, Pili Porta, Andrea Porta, Vale (Itziar, 59'), Anabel (Rio, 72') i Farreras.

ÀRBITRE: Laia Carrió.

TARGETES: Grogues a Sara, Pili Porta, Vale, Farreras i a la segona entrenadora Elba de Vega -dues i expulsió minut 45- (Europa).

GOLS: 1-0 (Mireia Roca, 9'); 1-1 (Farreras, 87').