Golejada i emocionants retorns

23 Gener 2022 Xavi de la Ossa
Parlar del Primer Equip femení de l'Europa és parlar d'alegria Parlar del Primer Equip femení de l'Europa és parlar d'alegria Jordi Batuecas

El Pimer Equip femení de l'Europa ha golejat 6-0 el Fontsanta en el dia del retorn a la gespa de Sara i Cos.

Lliga · Jornada 16 · 23/01/22 · 17 h · Estadi Nou Sardenya

EUROPA 6 - 0 FONTSANTA-FATJÓ

Hi ha victòries que són dobles: quan guanyes molt bé un partit i, a més, pots celebrar el retorn a la competició de dues jugadores que han estat lesionades de llarga durada. Tarda de joia al Nou Sardenya per seguir marcant amb pas ferm la primera posició de la lliga.

Primera Part

El matx ha començat intens al Nou Sardenya, amb arribades gracienques sense massa perill. Al minut 13, Codi ha tingut un mà a  mà on ha guanyat la partida la portera visitant. No obstant, uns instanta després la mateixa Codi, amb un excel·lent cop de cap a la sortida d'un córner, ha fet entrar el cuir per l'escaire i estrenar l'electrònic de l'estadi. Sense temps a reacció pel Fontsanta, ha arribat el segon. Centrada-xut tancada de Moyano que es cola pel segon pal.

Amb el marcador doblement a favor, el tercer de les gracienques ha arribat al minut 27, quan Codi ha fet el seu doblet enviant a la xarxa, de cap, una centrada de Moyano. A partir d'aquí, darrer tram del primer temps amb un ritme tranquil de joc amb l'Europa circulant la pilota i sense patir cap ensurt sobre el marc defensat per la juvenil Anna, debutant avui amb la primera plantilla. Codi ha signat el seu 'hat-trick' particular al primer minut d'afegit, aprofitant una gran jugada col·lectiva amb nova assistència de Moyano.

A la represa, per si els quatre gols del primer temps no haguessin tingut prou bona defició o espectacularitat, Sepha s'ha sumat a la festa amb un xut bombejat 'des de casa seva' per fer el 5-0. A partir d'aquí, el matx ha entrat en una fase estable sense noves accions de perill durant uns minuts.

Especialment emotiu ha estat el retorn als terrenys de joc de Sara del Estal després de mesos i mesos d'absència per lesió. El públic del Nou Sardenya així ho ha reconegut en la seva entrada al terreny de joc. A un quart d'hora pel final, Sepha s'ha fabricat un espai dins l'àrea i, quan ho tenia tot per marcar, ha assistit Anabel, qui ha signat el 6-0. Si emotiva ha estat la tornada de Sara, també la de Clara Cos, entrant al minut 78 al terreny de joc en el seu primer duel oficial del curs.

Els darrers minuts del matx han resultat molt tranquils, amb un Fontsanta-Fatjó que ja no podia optar a res més que trobar-se un gol a favor (tampoc ha tingut opcions) i un Europa que no ha buidat tot l'aire de la bombona d'oxígen amb els tres punts sobradament al sac.

EUROPA: Anna, Moyano, Chami (Rio, 45'), Esther (Anabel, 45'), Pili Porta, Vale (Sara, 70'), Coral, Fati (Sepha, 45'), Míriam (Cos, 78'), Bové i Codi.

FONTSANTA-FATJÓ: Pili, Cris, Nacha, Barroso, Maria A. (Raquel, 45'), Ari (Alicia, 45'), Flopi, Francés (Marteta, 53'), Angela i Maria G..

ÀRBITRE: Irene López Brustenga (Vallès Occidental), assistida per Carla Recasens Cabayol (Osona) i Alba Garcia Taupenas (Barcelonès).

TARGETES: Groga a Marteta (Fontsanta).

GOLS: 1-0 (Codi, 14'); 2-0 (Moyano, 17'); 3-0 (Codi, 27'); 4-0 (Codi, 45+1'); 5-0 (Sepha, 53'); 6-0 (Anabel, 74').

Campionat de Lliga Nacional, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Núria i Peque (malaltia), Júlia (lesió) i Abad i Andrea Porta (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Farreras i la portera juvenil Carlota / Per la Fontsanta-Fatjó han restat a la banqueta: Martina i Àfrica.

Partit  disputat sota sensació de fred però no massa intens.

Abans de l'inici del matx, Andrea Porta ha rebut una samarreta commemorativa pels seus 200 partits oficials amb l'escapulada. Sara del Estal ha tornat a jugar un partit després de superar la seva llarga lesió. Debut oficial sota pals de la portera juvenil Anna Lucía Tan amb la primera plantilla de l'Europa.