La Delegació de Gràcia i Sarrià–Sant Gervasi del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona i el Club Esportiu Europa acaben de signar un conveni de col·laboració. La relació entre les dues organitzacions es va iniciar l’octubre de 2018, moment en què l’Europa va acollir la presentació de l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, en plena commemoració de l’Any Pompeu Fabra.
Una de les actuacions destacades d’aquesta col·laboració és l’aposta per la difusió del 'Voluntariat per la llengua' a través del periòdic L’Escapvlat. A més, s’ha instal·lat una bústia d’inscripció al bar de l’estadi Nou Sardenya perquè tothom que ho desitgi pugui fer-se voluntari o aprenent del programa. Un dels àmbits específics en què treballa el 'Voluntariat per la llengua' és precisament el món esportiu. A partir del programa 'Mou-te', de la Direcció General de Política Lingüística, es busca fer créixer l’ús de la llengua catalana en les entitats i els centres esportius, amb la creació de parelles lingüístiques formades per persones que en són usuàries.
Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial amb 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei.
El CNL de Barcelona és un d’aquests 22 centres i té delegacions a tots els districtes de la ciutat. L’objectiu central del CPNL és facilitar l’accés al coneixement del català a la població adulta i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part així com també d’institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país. El Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al CPNL l'any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.
Enllaços d’interès:
Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona