La Pilarica és europeista!

11 Febrer 2023 Xavi de la Ossa
Pili Porta deixa una celebració que val tres punts a Zaragoza Pili Porta deixa una celebració que val tres punts a Zaragoza Xavi de la Ossa

Millor manera de trencar la ratxa impossible. Victòria al 96 davant un Zaragoza en forma a terres aragoneses (1-2).

Lliga · Jornada 18 · 11/02/23 · 16:00 h. · Estadio Enrique Porta

ZARAGOZA 1 - 2 EUROPA

bannercroniquesfemeni2223

Trencar una mala ratxa sempre és complicat i més si has de fer-ho com a visitant davant un dels equips que aspirava a l'ascens a principi de temporada. Zaragoza és sempre una plaça difícil, però l'Europa ha superat el nou obstacle de la Segona Federació i ha recuperat el camí de la victòria de la mateixa manera que el va perdre, amb diana al temps de descompte. Pel que fa al partit, intens i disputat, les gracienques han hagut de fer front a la pressió local i sobreposar-se al context i a si mateix per sumar tres punts que senten com respirar un cop has arribat al cim de la muntanya.

Primera Part

La sensació de perill ha estat majoritàriament pel Zaragoza, que ha rondat àrea europeista durant més temps, tot i que amb poca contundència, com sí que ha tingut l'Europa, que ha necessitat quatre minuts de rellotge per obrir la llauna. Ha estat Carla en una centrada defectuosa que Clara li ha retornat acabant l'acció en un centre-xut de la lateral que s'ha estavellat al pal i ha acabat entrant davant l'atenta mirada d'Elena. Les gracienques s'han apuntat un nou gol en forma d'aturada de Janet, que ha estat providencial en un mà a mà de Nachula que ja es cantava com a empat a l'Enrique Porta.

El partit s'ha anat equilibrant amb el pas dels minuts i l'Europa s'ha mantingut reconeixible amb una pressió alta sobre la sortida del Zaragoza i circulant la pilota per trobar l'espai tirant en llarg quan ho ha necessitat. Han estat els millors minuts escapulats i han pogut acabar en més avantatge, però Clara ha enviat una passada de la mort de Bové fora. Més endavant, Pili Porta ha tirat al travesser una falta des de la frontal i el rebot, massa sobtat per Bové, ha acabat marxant per sobre la porteria local.

Abans, però, l'empat de les aragoneses en una acció de córner que el Zaragoza ha pentinat enrere i Nachula, entrant a plaer, ha rematat de cap endins.

Intensitat compartida dels dos equips en una segona part que ha estat molt menys vistosa que la primera. Les excessives aturades en el joc i un Zaragoza que ha anat escalfant el partit des de la banqueta no han permès que la pilota hagi agafat el protagonisme necessari. L'Europa ha hagut de treballar per a combatre el factor ambiental i defensivament s'ha buidat davant les arribades (sense perill) d'un Zaragoza que també s'ha volgut protegir per intentar sumar la victòria als minuts finals.

Festival de grogues, ritme de partit molt lent i aparició de Sara amb un cop de cap molt ben dirigit que ha obligat Elena a estirar-se per a desviar. Curtin s'ha animat amb un tir desviat i Sara Ismael enviat una rematada de cap fora. Amb el temps de descompte l'empat semblava regnar a l'electrònic, però qui coneix l'Europa sap que la fam no s'atura mai i, sense perdre de vista el punt, les de Joan Bacardit han tirat de fe per remuntar l'encontre.

Al sisè minut dels onze afegits per la col·legiada, Pili Porta s'ha tornat a trobar amb una falta a la frontal. Recordant la prèvia del travesser a la primera meitat, la '7' europeista ha dibuixat la paràbola perfecta per batre portera i defensa que ha saltat per intentar desviar-la. Esclat d'alegria transformat en emoció i alliberació per canviar La Pilarica per Pili Porta i endur-nos els tres punts (molt necessaris) cap a casa. Quina sensació guanyar-los així!

ZARAGOZA: Elena, Lana, Nora, Curtin, Teresa, Sara Ismael, Judith (Marta, 61'), Lucía Fuertes, Michelle (Gloria, 90'), Marta i Nachula.

EUROPA: Janet, Moyano (Farreras, 72'), Júlia, Chami, Pili Porta, Bové, Andrea Porta, Sara, Fati, Clara i Carla (Ramos, 54').

ÀRBITRE: Maria Moresma Sánchez (Aragó), assistida per Cristina López Puy i Judith Betran Romero (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Curtin i Samu Luna -tècnic- (Zaragoza) i a Clara, Fati, Joan Bacardit -tècnic-, Míriam Zamora -segona entrenadora- i Bové (Europa).

GOLS: 0-1 (Carla, 4'); 1-1 (Nachula, 40'); 1-2 (Pili Porta, 96').

Segona RFEF, Grup Nord.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Peque i Núria (lesió) i Manau i Queralt (molèsties).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Abad, Maya, Angi i la portera Alba / Pel Zaragoza han restat a la banqueta: Leire, Sara Fernández, Sara Rodríguez, Cristina i la portera Marta Alonso.

Partit disputat amb sol i temperatura fresca.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria. Primera convocatòria de Maya (Juvenil A) amb el Primer Equip en partit oficial. S'acaba la ratxa de tres derrotes seguides.