No salta la banca a la Copa de la Reina

13 Setembre 2023 Àngel Garreta
L'Europa no ha pogut amb un equip de Liga F L'Europa no ha pogut amb un equip de Liga F Xavi de la Ossa

L'Europa no ha pogut fer saltar la sorpresa a la competició del 'KO' contra l'Eibar (0-2) en una altra tarda igualment històrica al Nou Sardenya.

Copa Catalunya · Primera eliminatòria · 13/09/23 · 19 hores · Nou Sardenya · 747 espectadors

0 - 2 EIBAR

El rival era d'entitat, de molta entitat, el de més nivell dels tres partits de Copa de la Reina que ha disputat l'Europa a la seva història comptant l'edició d'enguany. S'ha donat la cara, s'han buidat les bateries però l'Eibar s'ha imposat amb dos gols, un de molt mala sort en pròpia porta.

Primera Part

En els instants inicials del matx l'Europa ha volgut tenir el control del joc i s'ha mostrat ordenat i intens. La primera opció del partit ha caigut del cantó gracienc en una centrada al punt de penal que Ramos ha rematat de cap fregant el travesser.

Al minut 25 una falta lateral ha acabat amb un refús de punys d'Alba sobre el cos de Dani i que la visitant Carla ha acabat rematant a la xarxa però en fora de joc. El gol ha quedat anul·lat. Sí que ha comptat el gol visitant en la següent jugada quan Espe ha rebut a l'àrea gran, s'ha girat sobre sí mateixa i ha foradat la porteria escapulada pel mig.

Al minut 37, una jugada desafortunada ha suposat el 0-2. Quan Alba havia refusat un clar mà a mà davant la davantera, Aina, ensopegant amb la pilota, ha acabat marcant-se gol en pròpia porta. La resposta europeista, una falta de Sílvia des de 40 metres que la portera Amaia ha hagut de desviar a córner.

Alba ha estat protagonista als set minuts de la represa aturant una rematada a boca de canó d'Arene a l'àrea gran. Sobre l'hora de partit, Espe ha connectat un xut creuat que ha topat amb el pal de la porteria europeista.

El conjunt dirigit per Joan Bacardit ha provat de buscar espais i generar ocasions en els minuts següents, però l'Eibar, ben ordenat, no ha concedit opcions. A partir del minut 80, la rauxa escapulada s'ha fet sentir a la graderia, molt animada tot l'encontre però especialment al tram final.

Al minut 90, Albeta ha facilitat una passada per a Mascaró, qui ha xutat però la pilota ha sortit fregant el pal. L'Europa no ha pogut fer el gol de l'honor en la millor ocasió de la segona meitat. El xiulet final ha decretat la classificació del conjunt visitant en una altra tarda de gran europeisme femení.

EUROPA: Alba, Mar, Sílvia, Bové (Albeta, 45'), Ibra (Pili Porta, 45'), Aina (Mascaró, 45'), Fati (Sarita, 67'), Ramos, Manau (Chami, 67'), Dani i Magda.

EIBAR: Amaia, Zaira, Carla, Amani (Malado, 79'), Arene (Jujuba, 67'), Campos (Sierra, 67'), Espe (Honoka, 67'), Kenni (Amu, 85'), Elba, Annelie i Eider.

ÀRBITRA: Paola Cebollada López (València), assistida per Rita Cabañero Mompó (València) i Marta Villanueva Benavente (Aragó) i María Monesma Sánchez de quarta àrbitra (Aragó).

TARGETES: Groga a Daniel Romero -fisioterapeuta- (Europa).

GOLS: 0-1 (Espe, 26'); 0-2 (Aina -pp-, 37').

Copa de la Reina.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Carla, Janet, Júlia i Pixu (lesió) i Queralt (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Clara i la portera Paula / Per l'Eibar han restat a la banqueta: Noko i la portera Miralles.

Partit disputat amb temperatura agradable.

Debut de Dani, del Juvenil A, en partit oficial amb el Primer Equip. Primer partit contra l'Eibar de la història.