Per alguna cosa ens han dit tota la vida que l'Europa és un 'matagegants'!

14 Març 2021 Xavi de la Ossa
La foto de la victòria! La foto de la victòria!

El Primer Equip femení de l'Europa ho ha tornat a fer: guanyar al camp del líder. En aquesta ocasió un molt treballat 0-1 contra el Levante Las Planas.

Lliga · Jornada 20 · 14/03/21 · 16 hores

LEVANTE LAS PLANAS
0 - 1 EUROPA

L'Europa és el matagegants de la Lliga Nacional. Després de guanyar al camp del Sant Gabriel, avui ha fet tres quarts del mateix camp del Levante Las Planas. En un partit molt patit i treballat, les gracienques han tret els tres punts gràcies al gol de Júlia Jarque a l'inici de la segona part.

Els primers minuts han estat de resistència pura per un Europa que ha hagut d'aguantar els constants atacs del Levante Las Planas. Tot i anivellar l'inici en l'àmbit futbolístic, les tres primeres ocasions han estat per a les locals, tot i que no portaven perill. L'Europa ha respost amb una passada en profunditat de Pili cap a Laura Fernández, qui ha xutat per sobre la porteria de Janet. A partir de l'ocasió escapulada, el Levante ha desplegat el vendaval de futbol ofensiu i ha monopolitzat les ocasions.

La descomunal actuació de Mimi, aturant tot el perill que arribava, així com el travesser, han evitat marxar al descans per darrere al marcador. La segona part ha començat amb sorpresa escapulada: Júlia Jarque ha aprofitat un refús després d'una rematada de Peque a la sortida d'un córner per avançar l'Europa. El gol ha portat l'empenta de les gracienques, que han donat una passa endavant per buscar tancar el partit. A l'hora d'encontre, Valentina s'ha quedat sola davant de Janet, però la portera local ha refusat a córner.

A poc a poc el Levante ha anat avançat les línies a la cerca de l'empat, però l'Europa ha contrarrestat molt bé les intencions rivals, equilibrant el partit i jugant-lo al mig del camp, amb molt poc perill a les àrees. Així, les ocasions han caigut amb comptagotes per part dels dos equips, però cap amb perill real sobre la porteria rival. Els últims minuts del matx han estat molt patits, ja que el Levante ha tirat amunt. De fet, les vermelles l'han tingut a tres minuts del final, quan Alba s'ha plantat davant Mimi, però el seu xut ha anat desviat. L'àrbitre ha afegit 4 minuts i l'Europa els ha sabut resistir per retrobar-se amb la victòria... i quina victòria!

La fitxa tècnica del partit · Acta RFEF

EUROPA: Mimi, Moyano, Zaira, Nany (Fusté, 45), Júlia, Pili, Farreras (Rio, 77), Andrea, Anabel (Valentina, 54'), Peque (Laia, 54') i Laura.

LEVANTE LAS PLANAS: Janet, Laia, Naiara, Sandra Carrasco, Sandra Alberola, Eva, Kuwa, Olga, Chari (Mireia, 60), Alba, Maribel (Montse, 77').

ÀRBITRE: Andrea Coca, assistida per Anna Sabaté i Neus Albalat.

TARGETES: Grogues al tècnic Ferran Cabello (Levante) i a Peque (Europa).

GOL: 0-1 (Júlia, 52').

Campionat de Lliga Nacional, grup III.

Victòria de prestigi al camp del fins ara líder, on només havia guanyat el Balears, nou líder de la categoria.