Que no ens donin per mortes!

17 Febrer 2024 Àngel Garreta
Bové crida amb ràbia després d'un dels gols Bové crida amb ràbia després d'un dels gols Xavi de la Ossa

Triomf capital de l'Europa davant el Madrid CFF B (4-1) que dona molta vida al conjunt escapulat en la seva lluita per la permanència.

Lliga · Jornada 19 · 18/02/24 · 15 hores · Nou Sardenya · 725 espectadors

4 - 1 MADRID CFF B

Gran partit de principi a fi d'un Europa retrobat amb ell mateix i que ha guanyat un duel que era absolutament determinant pel futur immediat de l'equip a la categoria de plata del futbol estatal.

Primera Part

L'Europa ha sortit valent a la gespa en el primer quart d'hora on, tot i alguna aproximació visitant, les gracienques han tingut la primera clara als 13 minuts en una acció on Sarita ha lliscat pel terra al segon pal rematant sobre el cos de la portera, que se li ha llançat a un pam. Poc després, Mar ha gaudit d'una internada per l'esquerra on el seu xut final ha resultat excessivament fluix en una clara opció.

Al minut 33, una altra opció clara en una centrada tancada de Sarita que Beta ha mig rematat de cap i, en segona instància, Pixu no ha pogut connectar bé, blocant finalment el cuir la portera visitant Noelia. Al minut 35 les gracienques han confirmat el seu domini amb l'1-0: Bové ha recuperat el cuir i la jugada ha acabat amb un xut bombejat de Pixu ha superat la portera per alt.

Als dos minuts de la represa, un xut en diagonal d'Ibra ha obligat la portera rival a refusar amb un puny. Acte seguit, Chami ho ha intentat de cap a la sortida d'un córner. Fruit de la pressió europeista, Pixu ha perdonat el 2-0 en una jugada embolicada on li ha caigut el cuir al punt de penal i ha acabat enviant el seu xutt alt.

El premi a la insistència gracienca ha arribat al minut 54 quan Ibra ha centrat i al segon pal Pixu ha rematat per fer el 2-0. Les europeistes han deixat 'KO' el Madrid CFF B un minut i mig més tard en una jugada per l'esquerra de Pixu on la jugadora escapulada ha centrat, la portera rival no ha blocat una fàcil centrada i Ibra, a porta buida al segon pal, ha fet el 3-0.

La visitant Alba ha tingut el 3-1 en un mà a mà que ha enviat per sobre el travesser, però el que ha arribat és el 4-0: Pixu ha creuat la pilota sobre la sortida de Noelia, signant el seu particular hat-trick. Als darrers minuts també hi ha hagut temps per a intervencions de molt mèrit d'Alba quan les visitants han buscat reaccionar. Al quart minut d'afegit, Rocio ha fet el gol de l'honor testimonial de les madrilenyes.

EUROPA: Alba, Beta (Aina, 55'), Chami (Fati, 76'), Mar, Queralt (Albeta, 64'), Bové, Ibra (Mascaró, 76'), Ranna, Sarita (Manau, 64'), Clara i Pixu.

MADRID CFF B: Noelia, Natalia (Natalia Diaz, 76'), Pauline, Rocio, Laura Herraiz, Cris (Ainara, 68'), Alba (Amor, 76'), Beatriz Marta (Marina, 52'), Naara i Claudia (Sofia, 52').

ÀRBITRA: Selina Álvarez Blanco (Galícia), assistida per Naomi Bellido Alcolea (Múrcia) i Iria García Liste (Galícia).

TARGETES: Grogues a Pixu, Mar i Joan Bacardit a la banqueta (Europa) i a Pauline i Natalia (Madrid CFF B). Vermella directa a Joan Bacardit -minut 56- (Europa).

GOLS: 1-0 (Pixu, 35'); 2-0 (Pixu, 54'); 3-0 (Ibra, 56'); 4-0 (Pixu, 75'); 4-1 (Rocio, 94').

Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Carla, Magda, Ramos i Pili Porta (lesió) i Sílvia (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Natalia i la portera Janet. / Pel Madrid CFF B han restat a la banqueta: Ana i la portera Elena.

Partit disputat amb una molt agradable temperatura gairebé primaveral.

La capitana Clara ha sortit al camp amb un braçal amb l'Arc de Sant Martí amb motiu del 19 de febrer, Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol. Victòria més àmplia de l'equip a Primera RFEF.