SOM DE PRIMERA RFEF!!!

03 Juny 2023 Xavi de la Ossa
Queralt s'allibera celebrant sobre la gespa de Bunyol Queralt s'allibera celebrant sobre la gespa de Bunyol Xavi de la Ossa

Un gol de cap de Mascaró al minut 87 tanca l'eliminatòria de play-off davant el Levante B amb ascens de l'Europa a Primera RFEF! (2-2).

Play-off ascens Primera RFEF · Tornada · 03/06/23 · 18 hores · Bunyol

LEVANTE B 2 - 2 EUROPA

bannercroniquesfemeni2223

La decepció s'ha convertit en alegria per l'europeisme. El que fa tres setmanes era dolor per no poder guanyar la lliga, aquesta vegada s'ha convertit en alegria per poder celebrar el segon ascens de categoria seguit d'un projecte que no té límits. Les escapulades han fet bo el resultat de l'anada (1-0) i semblava que tenien el partit tancat amb el cop de cap de Sara (qui ha tornat ha marcar). No obstant això, el Levante B ha capgirat el partit, i empatat l'eliminatòria, per deixar pas, com no podia ser d'una altra manera amb aquest equip, a l'èpica. En el minut 87, Clara guanya línia de fons, posa la centrada per l'arribada de Mascaró, qui carrega amb el cap i posa el 2-2 que converteix l'Europa en equip de Primera Divisió!

Primera Part

El primer quart d'hora de partit ha estat per les granotes, que han gaudit de més control de pilota i més sensació de perill sobre un Europa que, tot i les dificultats, ha mantingut la seva essència amb una bona pressió alta, però replegant a camp propi per protegir-se. Sara ha tingut la primera ocasió del partit amb una recuperació a la frontal que ha acabat amb xut desviat, cosa que ha permès que les gracienques hagin guanyat alçada, equilibrant així les forces davant les seves rivals.

El segon avís escapulat ha estat una doble ocasió en un tir de Pili Porta que ha refusat la defensa i Clara, en el rebot, ha forçat el córner. Això ha portat a la tercera, i definitiva, oportunitat, quan la centrada de Queralt al primer pal ha acabat amb el 0-1 de Sara, qui ha entrat amb tot per enviar-la, de cap, al fons de la xarxa. Diana de vital importància que deixava l'ascens encaminat i a l'equip atacant amb el clar domini del context.

Les ocasions s'han succeït amb un mà a mà de Manau davant Ángela que ha anat tou a les mans de portera, un xut de Queralt que ha rebotat en la defensa del Levante i ha marxat a córner i un de Ramos amb paràbola que s'ha enverinat i ha obligat a l'estirada de la portera local. Les blaugranes han tingut una molt perillosa davant porteria de Janet, però Sara, atenta cobrint el segon pal, ha evitat l'empat.

L'entrada de Pomer al descans ha donat un aire fresc al Levante B, que ha capgirat el partit en pocs minuts. La primera acció de la jugadora local ha estat res més sortir de vestidors i la resposta no s'ha fet esperar amb una doble ocasió de Bové i Manau davant porteria que s'han trobat amb la salvada de dues defenses granotes i que podria haver suposat deixar el partit (i el play-off) pràcticament sentenciat. En la següent acció, passada en profunditat cap a Pomer, qui ha superat Janet amb un subtil toc i Sara, dos minuts després, enviant un córner endins per avançar-se en el partit i empatar l'eliminatòria.

Semblava que el Levante havia entrat de ple en el partit, però a major dificultat més fidel al seu estil ha estat l'Europa. La bona pressió gracienca en sortida de pilota ha fet que les blaugranes hagin fet novament una passa enrere. Instal·lades a àrea rival i amb molta paciència, l'equip de Joan Bacardit ha anat gaudint d'ocasions i arribades perilloses per acabar clavant el 2-2 al minut 87 en una acció on Clara ha trepitjat línia de fons, l'ha centrat al cap de Mascaró qui, amb potència, l'ha enviat al fons de la xarxa.

Bogeria sobre la gespa de Bunyol i sis minuts de temps afegit que s'han fet eterns i on el Levante ha gaudit d'un córner al segon pal que podria haver estat el 3-2. Patir, treballar i esclatar d'alegria amb el xiulet final. L'afició europeista (nou gran desplaçament i animant tot el partit) corrents per celebrar amb les jugadores el que és ja una realitat. El Nou Sardenya i la Vila de Gràcia tornen a trepitjar la Segona Divisió estatal després de moltíssims anys. SOM DE PRIMERA RFEF!!!

LEVANTE B: Ángela, Parce, Sara, Carlota (Tania, 74'), Natalia (Pomer, 46'), Selena, Carol, Gabal, Esther, Ainhoa i Isa.

EUROPA: Janet, Júlia, Chami, Queralt (Magda, 88'), Pili Porta, Bové, Sara, Fati (Mascaró, 68'), Ramos, Clara i Manau (Andrea Porta, 68').

ÀRBITRA: Patricia Gómez Gómez (Madrid), assistida per Misty Kovari Mohammad, Alejandra Raza Fernández i Virginia Fernández Albadalejo com a quarta àrbitra (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Esther i Selena (Levante B) i a Pili Porta (Europa).

GOLS: 0-1 (Sara, 27'); 1-1 (Pomer, 52'); 2-1 (Sara, 55'); 2-2 (Mascaró, 87').

Play-off ascens a Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Núria, Peque i Carla (lesió) i Farreras (motius personals).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Moyano, Abad, Angi i la portera Alba / Pel Levante B han restat a la banqueta: Durán, Delafu, Clara, Lucía i la portera Bermejo.

Partit disputat amb sol i estones de núvol.

L'Europa aconsegueix l'ascens a la Primera RFEF (Segona Divisió estatal) després d'eliminar al Levante B. Les gracienques passen la primera eliminatòria de play-off que disputen en la seva història. Segon ascens seguit des que Joan Bacardit va arribar a la banqueta europeista.