Superades en l'afegit

21 Gener 2023 Xavi de la Ossa
L'Atlético de Madrid B li ha guanyat la partida a l'Europa L'Atlético de Madrid B li ha guanyat la partida a l'Europa Xavi de la Ossa

Segona derrota de la temporada per l'Europa després de caure al minut 94 davant l'Atlético de Madrid B al Nou Sardenya (1-2).

Lliga · Jornada 15 · 21/01/23 · 15:15 h. · Nou Sardenya

EUROPA 1 - 2 ATLÉTICO DE MADRID B

bannercroniquesfemeni2223

L'Europa torna a conèixer la derrota després de quatre partits sumant de tres i acaba la primera volta en primera posició amb només un punt de diferència respecte del Pradejón, que ha guanyat el seu partit davant Osasuna B. La Segona Federació s'estreny i, com repeteix Joan Bacardit setmana rere setmana, tots els equips poden perdre punts cada setmana. El bon camí escapulat en la competició és tan real com que la segona volta serà de lluitar i competir fins al final. En el darrer matx de la primera volta, al Nou Sardenya, l'Europa ha ensopegat amb un equip molt ben treballat... i amb un arbitratge descentrant.

Primera Part

L'Europa ha sortit amb la fam d'aconseguir els tres últims punts de la primera volta des de l'inici. Pressionant amb agressivitat i fent circular el cuir amb velocitat, el primer tram d'encontre ha estat de notable alt per les de Joan Bacardit, que s'han trobat un Atlético de Madrid tancat a camp propi intentant tapar els espais interiors i progressant amb enviaments directes a l'esquena gracienca.

Les matalasseres, però, no han volgut aguantar massa estona de setge escapulat i han avançat línies, situació que ha aprofitat l'Europa per fer el primer en una pilota posada al mil·límetre per Bové a l'espai per a la rematada acrobàtica de Queralt enganxant-la al límit. El gol ha esperonat l'equip local, que ha pogut ampliar distàncies en una següent acció surrealista, on Fati ha rematat endins i la defensa rival ha refusat sobre la línia.

Les madrilenyes han respost amb una acció de Reyes que ha blocat Alba en dos temps per entrar en l'últim tram de primera meitat, molt equilibrat i destacat per la duresa del joc de l'Atlético i la permissivitat arbitral a l'hora de no aturar les constants faltes sobre l'Europa.

La represa ha comportat un canvi d'esquema de l'Atlético i, en consonància, una nova manera de pressionar (més intensa a més) que ha incomodat molt un Europa desubicat fins que Joan Bacardit ha recol·locat les jugadores per adaptar-se al nou context de partit. Davant la intensitat matalassera les escapulades han optat per intentar parar el seu rival a través del domini del cuir i així ha estat durant uns minuts. Andrea Porta ha obert el comptador d'ocasions amb un mà a mà davant Alba de Isidro que ha desviat molt bé la portera.

Amb el ball de canvis per part de les dues banquetes l'Atlético de Madrid ha guanyat presència en atac amb una activa Karla, que ha portat la batuta del perill madrileny. La insistència ha obtingut el premi que les blanc-i-vermelles buscaven al minut 65, quan una acció on hi ha hagut fins a tres rebots dins l'àrea de l'Europa ha acabat amb cop de cap de Yoli endins.

El cop ha fet mal a les gracienques, que han vist com minuts després han tingut una boníssima acció de Clara per tornar a avançar-se el marcador i en la mateixa jugada l'àrbitra no ha volgut xiular un penal a favor de les locals quan ja tenia el xiulet a la boca preparat per pitar-lo. Ha estat un final de matx de molts nervis per un Europa que podria haver-se avançat de nou en un retall de Queralt dins l'àrea i posterior xut que ha rebutjat la defensa.

En aquest context, l'Atlético s'ha anat fent gran fins que ha trobat la seva oportunitat al minut 94 i en una pilota a l'interior de l'àrea Pau León ha controlat a plaer i ha creuat sobre Alba, entrant la pilota molt lentament, per enviar els tres punts directament cap a Madrid.

EUROPA: Alba, Júlia, Chami, Queralt, Pili Porta, Bové, Andrea Porta, Fati, Ramos, Clara (Angi, 77') i Manau (Abad, 63').

ATLÉTICO DE MADRID B: Alba de Isidro, Yoli, Blanca (Martha, 77'), Zafra, Reyes (Sara, 46'), Dargel (Viñas, 46'), Vicky, Alexia, Dana, Karla (Pau León, 77') i Raquel (Lauris, 63').

ÀRBITRA: Alexia Mayer Calvo, assistida per Carla Recasens Cabayol i Amaya Lacruz Verde.

TARGETES: Grogues a Queralt i Lucia Martínez -preparadora física- (Europa) i a Raquel, Dana, Adriana i Dargel (Atlético de Madrid B).

GOLS: 1-0 (Queralt, 11'); 1-1 (Yoli, 65'); 1-2 (Pau León, 94').

Segona RFEF, Grup Nord.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Peque i Núria (lesió) i Janet (molèsties).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Moyano, Farreras, Sara, Carla i la portera Laia / Per l'Atlético de Madrid B han restat a la banqueta: Nerea i la portera Adriana.

Partit disputat amb sol i temperatura fresca.

Primera convocatòria en partit oficial de Laia, portera del Juvenil A de l'Europa, per les molèsties de Janet. Abans de la disputa del partit, Farreras ha rebut la samarreta commemorativa dels seus 100 partits oficials amb l'Europa. Derrota que trenca una ratxa de quatre victòries seguides. Segona derrota al Nou Sardenya i tercera vegada que l'equip es deixa punts a casa.