Un cop ben dur

24 Gener 2021 Àngel Garreta
Segona derrota consecutiva Segona derrota consecutiva Eduard Duran / REM Images

Ensopegada del Primer Equip Femení a terres gironines contra un Girona darrer classificat que s'ha imposat al marcador per 3 a 2.

Lliga · Jornada 13 · 24/01/21 · 12 hores

GIRONA
3 - 2 EUROPA

bannercroniquesfemeni

Inici boig del partit amb un Girona que s'ha topat amb el travesser de la porteria gracienca quan ni tan sols s'havia arribat a disputar el primer minut sencer de joc. Als dos minuts de joc, passada d'Andrea Porta per a Laura i aquesta que no pot superar la portera gironina en el mà a mà.

Als quatre minuts de joc, diana: Alba transforma l'1-0 després de superar, en una passada en profunditat, tota la defensa escapulada. No s'ha arribat ni als cinc minuts de joc que, al marge de l'1-0, l'encontre podia tenir en aquell moment qualsevol altre marcador en uns minuts inicial autènticament frenètics. Tant, que fins i tot, de forma involuntària, Rachele gairebé es fica un gol en pròpia porta uns instants després. Als 13 minuts de joc, el Girona ha perdonat el 2-0 en un mà a mà amb la portera Ari on, incomprensiblement i per a fortuna escapulada, el xut final ha sortit fora.

Al minut 28, mà a mà de Laura amb Clara i la portera gironina, clau avui pel seu equip, que torna a guanyar la partida. Passada la mitja hora, torn de rèplica pel girona amb una doble acció amb pilota al pal inclosa. Només un minut després, Ari ha hagut de respondre amb determinació per evitar el segon. Al minut 40 ha arribat l'empat en una passada de Pili Porta que Sepha ha aprofitat per a foradar la xarxa. Abans del descans, però, Ari ha hagut de tornar a intervenir de forma decisiva per evitar arribar al descans per sota al marcador.

A la represa, lluny de donar la volta al partit, l'Europa ha tornat a veure com el Girona tenia una de molt clara al primer minut, igual que al començament del partit, amb la desgràcia que en aquesta ocasió, al marge d'ocasió ha significat el 2-0 en una mal defensada pèrdua de pilota sortint des del darrere. El partit s'ha complicat per a la remuntada i el duel, que no ha deixat d'anar i venir d'àrea a àrea en tot el partit, hauria pogut registrar qualsevol altre marcador en els minuts següents.

El Girona ha posat el 3-1 al marcador al minut 76, però l'Europa s'ha tornat a ficar dins el matx amb una falta directa de Pili Porta que ha significat el 3-2 al minut 81. Amb tot l'Europa no ha tingut opcions d'empat... fins el minut 96! Un refús al servei d'una falta favorable a les gracienques l'ha controlat Moyano per a xutar bombejat cap a porteria. La portera local no ha pogut blocar de primeres i, sobre el refús, ha entrat Peque a rematar des de dins l'àrea petita, enviant el seu xut fora en una ocasió clamorosa per a signar el 3-3 en el darrer sospir. Tocarà fer-se fortes, aixecar el cap i anar a buscar la victòria en el següent compromís a casa.

La fitxa tècnica del partit · Acta RFEF

GIRONA: Clara, Neus, Emma, Marina Peya (Paula López, 75'), Blanca, Núria, Virginia (Lydia, 89'), Paula Rosales (Alba Valor, 75'), Alba Góngora (Maria, 88'), Berta i Aina.

EUROPA: Ari, Moyano, Itziar (Rio, 85'), Peque, Rachele (Ona, 52'), Laia (Sara, 52'), Pili Porta, Andrea Porta, Anabel (Vale, 66'), Laura (Farreras, 66') i Sepha.

ÀRBITRE: Martina Cárdenas López, assistida per Manal El Mghari Lamgjari i Andrea Torrijo Sierra.

TARGETES: Grogues a Emma i Núria (Girona).

GOLS: 1-0 (Alba Góngora, 2'); 1-1 (Sepha, 40'); 2-1 (Alba Góngora, 46'); 3-1 (Blanca, 76'); 3-2 (Pili Porta, 81').