Un duel per emmarcar!

18 Octubre 2020 Àngel Garreta
Lluita de poder a poder Lluita de poder a poder Àngel Garreta

El Femení A de l'Europa i el Sant Gabriel (1-1) han demostrat per quin motiu són dos dels aspirants a la zona més alta de la lliga.

Lliga · Jornada 1 · 18/10/20 · 11:30 hores

1 - 1 SANT GABRIEL

Quina manera d'estrenar la lliga! Duel de nivell i que ha estat a l'alçada de les circumstàncies el que han protagonitzat tots dos equips en l'estrena d'una nova i encara incerta temporada al grup 3 de la Primera Nacional Femenina. El duel ha tingut de tot: gols, ocasions, pals, joc de toc, contundència, queixes arbitrals... i un gran ambient de futbol, en especial al gol d'animació de l'Europa, un nivell d'animació pràcticament inèdit i únic en futbol femení a Catalunya.

Pel que fa al partit, cop dur per l'Europa gairebé només començar. Als deu minuts, una falta lateral llunyana favorable al Sant Gabriel ha caigut a peus de l'exeuropeista Vane, que estava tot sola dins l'àrea. De primeres, la migcampista ha creuat al pal llarg i ha fet el 0-1. A remolc del marcador l'Europa no li ha perdut la cara al partit i ha replicat als sis minuts en una falta lateral molt tancada executada per Pili Porta que ha agafat alçada i a la vegada ha agafat la portera rival mig a contrapeu. La pilota ha acabat picant al pal.

A tocar del descans, a falta de pocs segons, ha arribat l'empat. Gran jugada d'Andrea Porta per banda, centrada des de la línia de fons cap al primer pal i, quan semblava que alguna jugadora o remataria o refusaria el perill, la pilota ha acabat passant entre cames al segon pal on ha arribat Pili Porta entrant amb tot i xutant a barraca: 1-1.

Només començar la segona part, Anabel ha perdonat un mà a mà davant la portera Alba, a la que li ha xutat la pilota sobre el cos. El duel ha anat guanyant en intensitat i tensió i també el Sant Gabriel s'ha trobat amb el pal, en una rematada de cap de Júlia al minut 70. Fins al final, màxima intensitat dels dos equips, patiment de l'Europa a pilota aturada en els instants finals d'un allargat partit (fins al minut 98!) però finalment un punt a repartir per banda.

EUROPA: Mimi, Moyano, Zaira (Laia, 60'), Júlia, Pili Porta, Andrea Porta, Anabel (Ona, 68'), Peque (Farreras, 60'), Laura, Cos (Fusté, 97') i Abad (Sara, 60').

SANT GABRIEL: Alba, Ariza, Mireia, Chamizo, Guadalupe (Lara, 96'), Sara Serna, Vane (Clara, 80'), Malena (Shara, 62'), Paula Navas, Júlia i Paula Sánchez.

ÀRBITRE: Coral Couso Cuadrado, assistida per Ainhoa Villegas Vaquero i Sera Rodríguez López.

TARGETES: Grogues a Andrea Porta, Anabel, Cos i Farreras (Europa).

GOLS: 0-1 (Vane, 10'); 1-1 (Pili Porta, 44').

Campionat de Lliga Nacional, grup III.

Primera jornada de lliga en plena pandèmia Covid-19. Partit amb públic amb accés sota protocol de mesures sanitàries. Bon ambient a l'estadi.