Una injusta acció final evita la victòria

15 Novembre 2020 Àngel Garreta
Partit molt i molt disputat Partit molt i molt disputat Àngel Garreta

Un lliure directe inexistent acaba provocant un penal i expulsió que condemna el Femení A a l'empat amb el Levante Las Planas (2-2).

Lliga · Jornada 5 · 15/11/20 · 17 hores

2 - 2 LEVANTE LAS PLANAS

Ha sortit amb tot l'Europa al partit i amb el convenciment del triomf. Fruit d'això, una falta servida per Ona l'ha enviada de cap Júlia al fons de la xarxa. Corria el minut 11 i l'Europa s'ha posat per davant al marcador. No obstant, l'alegria ha durat poc donat que el Levante Las Planas ha empatat al minut 20 quan Sandra Alberola ha engaltat un xut creuat que s'ha colat per la base del pal llarg, impossible d'aturar per Mimi.

Al minut 29 hi ha hagut una jugada digna de VAR quan Laura regateja la portera en una sortida en fals de Kaely i, quan la pilota anava a entrar botant lentament, una defensa refusa al darrer instant amb el dubte si finalment el cuir ha creuat la línia o no.

Al segon temps, inici sensacional de l'Europa amb el 2-1: falta penjada per Ona que una defensa refusa de cap al segon pal i que Fusté, en una engaltada forçada, aconsegueix fer passar per sobre l'alta portera rival i fer entrar la pilota plorant. Al minut 57 Mimi ha resultat providencial aturant un xut a 3 metres de Naiara quan el gol es donava ja per fet en un 99%. Estelar mà de la portera escapulada en una acció determinant.

Quan l'Europa estava a punt de tancar el matx amb victòria, ha arribat la polèmica: amb Mimi superada, la visitant Yose ha entrat amb els dos peus per davant per lluitar la pilota -acció que hauria de ser falta- però finalment la col·legiada ha xiulat retenció amb les cames de la defensa europeista.

El lliure indirecte no ha acabat en gol al primer xut, però en el rebot Moyano ha 'aturat' la pilota amb la mà. L'acció és clara i vermella justa, però no hauria d'haver tingut lloc perquè el lliure indirecte no s'hauria d'haver xiulat. Evita ha transformat la pena màxima en l'empat i no hi ha hagut temps per a més.

La fitxa tècnica del partit · Acta RFEF

EUROPA: Mimi, Júlia, Nany (Fusté, 45+1'), Moyano, Sara, Pili Porta, Peque, Vale (Laia, 67'), Ona (Anabel, 67'), Laura (Abad, 77') i Farreras.

LEVANTE LAS PLANAS: Kaely, Laia, Naiara, Sandra Carrasco, Sandra Alberola, Evita, Yose, Olga (Maillo, 53'), Chari (Inés, 85'), Alba i Maribel (Ari, 53').

ÀRBITRE: Sandra Márquez Redondo, assistida per Andrea Salvador Sánchez i Alba Arija Asín.

TARGETES: Grogues a Júlia (Europa) i a Alba (Levante Las Planas). Vermella directa a Moyano -minut 90- (Europa).

GOLS: 1-0 (Júlia, 11'); 1-1 (Sandra Alberola, 20'); 2-1 (Fusté, 47'); 2-2 (Evita -p-, 92').