Victòria en una segona part frenètica!

26 Setembre 2016 Redacció
Esclat de joia! Esclat de joia! Josep Maria Clemente

Quinze minuts d'infart, en els quals s'han transformat els sis gols, han donat la victòria al Femení A davant l'AEM (2-4) a domicili.

Lliga · Jornada 3 · 25/09/16 · 17 hores

AEM
2 - 4 EUROPA

Després de l’aturada de la competició el passat cap de setmana, el Femení A va tornar de Lleida amb tres punts molt importants que li permeten sumar la segona victòria a la Lliga en tres partits. El Municipal de Recasens va viure un partit amb dues parts molt diferenciades. En el primer acte el ritme del partit va ser ensopit, sense ocasions. Tot el contrari que a la segona meitat, on el guió del matx va ser més obert, amb anades i vingudes i amb gols, sis en concret.

Lleida sempre és sinònim de partits competits i agònics. L’Europa va saltar a la gespa amb la intenció de refer-se de la derrota davant el Barça però es va trobar amb un AEM que esperava ben plantat al seu camp una pèrdua de pilota escapulada per intentar sortir al contraatac. Aquest tipus de plantejament rival incomodava a les noies d’Àlvaro del Blanco que, malgrat ser les dominadores de la possessió, no generaven perill a causa de la falta de ritme i profunditat en atac. L’única aproximació escapulada a la porteria lleidatana va arribar al minut 31 amb un tímid xut de Sonia que va marxar fregant el pal dret de la porteria. L’AEM, per la seva part, no va trepitjar l’àrea de Mònica en cap moment.

A la represa el partit semblava un altre. El ritme de joc va ser frenètic i ambdós equips van gaudir de nombroses ocasions de gol. L’AEM va variar el plantejament i va anar a buscar l’Europa a la seva pròpia àrea, fet que va propiciar que es generessin més espais al mig del camp. Tot i això, en els millors minuts escapulats, va arribar l’1-0. Després d’una pèrdua de pilota en la construcció de la jugada d’atac, el conjunt lleidatà ho va aprofitar per muntar un contraatac i inaugurar el marcador. El gol va ser l’espurna que va encendre l’Europa que, després de reiniciar el joc, va empatar el partit mitjançant Andrea. La ‘10’ va culminar, amb un gran xut, una gran jugada combinativa de tot l’equip. A partir d’aquest instant, els gols van anar caient un darrera de l’altre. Al minut 60 es van veure dos gols, un per cada banda. Clara capgirava l’electrònic després de superar la portera local amb una gran vaselina però, en la següent jugada, Vanesa va aprofitar una falta d’entesa de la defensa europeista per a fer pujar el 2-2.

No hi havia temps per respirar, qui es despistava ho pagava car però, tot i el marcador, l’Europa generava més joc i més sensació de perill. Tres minuts més tard, en el 63, de nou Andrea va posar per davant en el marcador al conjunt gracienc. La migcampista va afusellat la portera local Brígida a la sortida d’un córner. El Femení A era conscient que necessitava obrir escletxa per no patir i, a falta de vint-i-dos minuts, va aconseguir sentenciar el partit i esvair qualsevol intenció local d’empatar. Andrea va rebre una pilota al balcó esquerre de l’àrea i va servir una excel·lent pilota per Anabel que, amb un suau xut, i amb la col·laboració de la portera local, va establir el 2-4 amb el que es va arribar al xiulet final.

Malgrat el marcador, l’AEM va exigir Mònica fins el darrer instant i hauria pogut retallar distàncies amb dos llançaments de falta de Marta. No obstant, la portera escapulada, i també el travesser, van evitat el tercer gol de les jugadores locals.

AEM: Brígida, Laia (Núria Vidal, 54’), Maria, Lidia (Fanny, 60’), Vesela, Meritxell, Marta, Nuria, Paula (Jordina, 60’), Vanesa i Ainhoa.

EUROPA: Mònica, Júlia, Pou, Kaky, Zaira (Alcócer, 60’), Pili, Laia Castilla (Carla, 45’), Andrea (Abril, 72’), Sònia (Núria, 67’), Anabel i Clara.

ÀRBITRE: Marta Galego Salguero, assistida per Sara Escoda i Mar Torrents.

TARGETES: Grogues a Marta i Brígida (AEM) i Pili i Carla (Europa).

GOLS: 1-0 (Ainhoa, 54’); 1-1 (Andrea, 55’); 1-2 (Clara, 60’); 2-2 (Vanesa, 60’); 2-3 (Andrea, 63’); 2-4 (Anabel, 68’).

Campionat de lliga de Segona Divisió, grup II.

Segon triomf a domicili en els dos primers desplaçaments de la lliga.