La imatge, al final d'aquest text, forma part de tot un reguitzell de fotografies que, amablement, ens va permetre traslladar als arxius europeistes el fill del jugador Samuel Escrits, Àngel Escrits. Es tracta d’una instàntanea feta el juliol/agost del 1930 on l’Europa va fer una gira pel nord d’Europa, passant per França i visitant els països bàltics, escandinaus, Txèquia i Polònia. Concretament -i com és fàcil de contextualitzar- la fotografia està realitzada a París, on l’equip va fer una aturada en la seva aventura camí del nord d’Europa.
Dins aquesta foto destaca l’elegància de tots els jugadors europeistes que en formen part -estrany era no vestir bé fa un segle-, i sobresurt la figura de Manel Cros (de peu a la dreta) que llueix el famós tall de cabell estil ‘parisienne’. Cros a París i amb el seu pentinat: es tanca el cercle. Prou és coneguda la història, i sinó aquí la recordem, de la moda que va crear Cros a Barcelona els anys 20 amb aquest pentinat. A qualsevol perruqueria de la ciutat dient “talli’m el cabell com en Cros” ja sabien com l’havien de tallar. El jugador va ser a la Barcelona de la seva època el que ara s'anomenaria un mediàtic. Tornant a la imatge, davant d’ell i assegut hi trobem el citat Escrits.
Tota aquesta troballa ens ha fet reflexionar i sobretot pensar que la informació, dades, o qualsevol cosa relacionada amb l’Europa ens pot arribar en qualsevol moment i de la manera més inversemblant i fins i tot provenir d’algú que ningú coneix dins l’entorn escapulat. A mode d’anècdota personal, qui signa l’article va trobar de manera casual fotografies d’un molt jove Carles Capella en una exposició sobre futbol a Sant Llorenç de Morunys. Per tant, animem a tots els europeistes o qualsevol persona que disposi de quelcom relacionat amb la història escapulada que es posi en contacte amb el club al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Tota aportació o còpia d’imatges o documents serà benvinguda, de qualsevol etapa i moment de la centenària història del club, especialment del periòde del 1907 al 1916 i també del 1931 al 1933, on hi ha la part de més greu mancança documental.