Cop de (nova) categoria

10 Setembre 2023 Xavi de la Ossa
Mascaró disputa la pilota amb una rival Mascaró disputa la pilota amb una rival Xavi de la Ossa

Derrota europeista en l'estrena a Primera RFEF al Nou Sardenya davant un Deportivo que ha hagut de remuntar en el tram final per endur-se els tres punts (1-2).

Lliga · Jornada 1 · 10/09/23 · 11 hores · Nou Sardenya · 707 espectadors

1 - 2 DEPORTIVO

L'Europa ha perdut els tres primers punts de la temporada en un partit que ha tingut sota control i on ha practicat molt bon futbol durant més d'una hora. Al davant, un Deportivo candidat a l'ascens que ha treballat i patit fins que ha trobat el moment per capgirar el matx i endur-se les tres unitats a terres gallegues.

Primera Part

Inici de poc ritme al Nou Sardenya amb una entrada sobre Chami que ha mantingut l'encontre aturat durant uns minuts. De seguida l'Europa ha agafat bones sensacions amb pilota i ha anat construint amb paciència per arribar a porteria de Yohana. Dues han estat les ocasions més o menys clares per a les gracienques, amb tir llunyà desviat de Manau i centrada de córner que s'ha passejat per l'àrea.

El Deportivo ha atacat amb un punt més de sensació de perill, però l'única arribada clara ha estat blocada per Alba, molt atenta per sortir als peus de Laurina i frustrar una ocasió que es podia haver complicat. La resta de primera meitat ha transcorregut amb relativa normalitat i poca acció a les àrees.

El premi ha arribat en els tres primers minuts de represa per a l'Europa en una acció per banda dreta que ha acabat en centrada de Sarita directa al cap de Mascaró, qui l'ha enviat endins. Clara ha pogut marcar el segon instants després, però el seu xut ha marxat desviat i en la següent acció el Deportivo ha arribat amb molt de perill veient com Alba ha rebutjat providencialment el tir d'Ainhoa Marín.

Poca acció i domini europeista amb pilota amb ocasions amb comptagotes per les gallegues, que s'han trobat una i altra vegda amb les aturades d'Alba, que ha salvat l'Europa d'encaixar abans. Les gracienques han aguantat fins al quart d'hora final, quan les forces han caigut i el rival ho ha aprofitat per sumar de tres.

El xut creuat d'Ibra podria haver canviat el destí, però l'estirada de Yohana ha arrencat la remuntada deportivista. L'empat ha arribat al 86 en una centrada al segon pal que Raquel ha controlat i rematat a plaer i l'1-2 al 88 en una pilota llarga que ADT ha aprofitat per superar amb qualitat a Alba.

EUROPA: Alba, Chami, Queralt, Pili Porta, Mascaró (Fati, 84'), Bové, Albeta, Aina, Sarita (Magda, 78'), Clara (Ibra, 64') i Manau.

DEPORTIVO: Yohana, Samara (Cris, 63'), Henar, Inés, Paula, Millene (Charle, 81'), Ainhoa Marín, Ayaka (ADT, 68'), Laurina, Raquel i Monteagudo (Elena, 46').

ÀRBITRA: Claudia Cebollada López (València), assistida per Noelia Badía González i Ainhoa Remon Tello (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Pili Porta, Mascaró i Albeta (Europa) i a Inés (Deportivo).

GOLS: 1-0 (Mascaró, 48'); 1-1 (Raquel, 86'); 1-2 (ADT, 88').

Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Carla, Janet, Júlia i Pixu (lesió) i Sílvia (molèsties).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Mar, Ramos, Dani i la portera Patri / Pel Deportivo han restat a la banqueta: Eva Dios, Carlota i la portera Lucía.

Partit disputat amb sol i alta temperatura.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol al Marroc. Primera convocatòria en partit oficial amb el Primer Equip de Patri.