El campió no revalidarà el títol

16 Agost 2015 Àngel Garreta
Pedro Bilbao en una acció del partit Pedro Bilbao en una acció del partit Àngel Garreta

El romàntic camí del campió de la Copa Catalunya 2015 ha arribat fins als setzens de final de la present edició. El Cornellà, de Segona B, ha eliminat els graciencs amb un matiner gol. Els verds sumen, a més, el seu primer trofeu Vila de Gràcia.

Copa Catalunya (3a ronda) i XXè Vila de Gràcia · 16/08/15 · 19 hores · Estadi Nou Sardenya · 650 espectadors

EUROPA 0 - 1 CORNELLÀ

Ho ha comentat el seu tècnic en roda de premsa i així ho ha demostrat sobre la gespa: el Cornellà es pren enguany molt seriosament la Copa Catalunya i va a per ella. El conjunt de Segona B ha tingut l'encert i el mèrit de transformar un gol matiner i a base de pressió en la sortida de pilota de l'Europa s'ha imposat davant un conjunt gracienc voluntariós però que no ha trobat el camí del gol.

Primera Part

Amb només dos minuts de joc transcorreguts, Ñoño, de falta directa, ha enviat el seu xut llepant la base del pal curt de la porteria de l'Europa i ha posat el 0-1 al marcador, un resultat que ja no s'ha mogut. Als sis minuts, l'Europa ha reclamat mans dins l'àrea del Cornellà. En les imatges de BTV (Barcelona Televisió) es veu com obertament Enric talla una centrada amb la mà.

Malgrat aquesta acció, a l'Europa li ha costat treure's la pressió visitant de sobre, fins que David López, de cap, ha rematat desviat al minut 23 i ha signat així la primera ocasió local. Les forces han quedat més nivellades llavors i només un xut fluix de Nils des de la frontal, fàcil pel porter, ha destacat com a opció més rellevant dels dos conjunts.

Segona Part

Al minut 52, un xut sec de Fran Bea l'ha blocat Marcos i cinc minuts més tard Gianni ha resultat providencial, refusant amb el peu, davant un mà a mà contra Enric en una opció clara del Cornellà per fer el 0-2. Al minut 65 els visitants han perdonat en una centrada d'Enric que Joel Marín, arribant completament sol, no ha aconseguit connectar bé amb la bota sobre la pilota.

L'Europa ho ha intentat més amb el cor que, ja no amb el cap, sinó amb els pocs espais que deixava enrere un ordenadíssim Cornellà. Qualsevol demèrit gracienc era, sens dubte, mèrit d'un Segona B que ha vingut a competir de totes totes al Nou Sardenya, pressionant molt intensament, anant al xoc i guardant la formació en les darreres files de joc. Finalment, res ha pogut forçar els penals i tant l'accés als quarts de final de la Copa Catalunya com el XXè trofeu Vila de Gràcia han caigut a mans del Cornellà.

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, David López (Guzman, 92'), Rubi (Alegre, 61'), Uri, Pedro Bilbao (Montoro, 56'), Fran Bea, Abel Rita (Poves, 75'), Àlex Fernández (Padilla, 75') i Nils.

CORNELLÀ: Marcos, Pere, Ñoño (Víctor, 55'), Borja, Lulu, David, Dani Martí, Gómez, Enric, Xemi (Anselm, 92') i Lauren (Joel Marín, 45').

ÀRBITRE: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona) assistit per Joel Luceño Soriano i Alexandre Padilla Vaca (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Fran Bea i Àlex Fernández (Europa) i a Ñoño, Lulu, David, Dani Martí, Gómez i Xemi (Cornellà).

GOLS: 0-1 (Ñoño, 3').

Partit de la tercera eliminatòria (vuitens de final) a partit únic de la Copa Catalunya 2015/2016 i, a la vegada, XXa edició del Trofeu Vila de Gràcia.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Cano i Rovira (per molèsties).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Fer i Josa  / Pel Cornellà han restat a la banqueta: Toni i Joel Sánchez.

Partit disputat a bona temperatura i sense incidències meteorològiques extremes.

Primer duel entre tots dos equips en Copa Catalunya i també al trofeu Vila de Gràcia.