Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

founderz blanc2remei blanc2

El Juvenil A s'entrena fent 'body combat'

18 Agost 2016 Àngel Garreta
Un dia diferent pels joves jugadors escapulats Un dia diferent pels joves jugadors escapulats CE Europa

La pretemporada és diferent a la lliga. Tant, que fins i tot el Juvenil A ha canviat per un dia el futbol i la pilota pel gimnàs i el 'body combat'.

Per trencar la rutina habitual d'entrenaments, el Juvenil A de l'Europa ha viscut aquest matí una jornada físicament diferent. Al gimnàs, sota l'estadi, l'equip ha fet una sessió de 'body combat'. Es tracta d'una activitat coreogràfica amb suport musical que es basa en moviments d'arts marcials. El treball, de resistència cardiovascular, ha durat tres quarts d'hora. El cos tècnic ha decidit realitzar aquest entrenament peculiar per recuperar físicament i mentalment als jugadors, així com afavorir les relacions socioafectives del grup.

En Gerard Piniés, enguany preparador físic del Juvenil A, comenta que, pel que fa a la preparació física dels jugadors, "tenim clar que anar al gimnàs no és quelcom que et fa guanyar partits. Més aviat, l’entenem com un complement que afavoreix el procés d’entrenament i la salut dels esportistes. Per molt evident que soni, la salut és quelcom que no acostumem a valorar, però quan ens falta ens impedeix fer tot el que realment valorem".

Piniés creu que "Una sessió al gimnàs pot variar depenent del dia. Hi ha sessions anomenades regeneratives i d’altres d’entrenament específic enfocat a la prevenció de lesions o bé a un treball de musculació complementari. Les sessions regeneratives tenen com a objectiu accelerar els processos de recuperació i es basen en realitzar activitats físiques d’intensitat moderada i acabar relaxant l’organisme a la zona 'spa', on fem contrastos de temperatura a l’aigua. D’altres vegades, la sessió consisteix en realitzar alguna activitat dirigida de les que ofereixen al propi centre. Com que són activitats musicals, diferents als entrenaments convencionals, de menys intensitat que el futbol i amb un component lúdic important, són una bona estratègia per regenerar físicament i mentalment als jugadors".


160818 body 1

En moltes ocasions pensem en la recuperació dels jugadors des d’un punt de vista físic, però què hi ha de la recuperació mental? Pinés considera que "el futbol és una activitat que requereix estar concentrat i prenent decisions constantment, això també implica un desgast cognitiu important que cal tenir en compte en l’estat de forma de l’esportista. D’aquesta manera, ens emportem als jugadors al gimnàs per trencar amb la rutina, fem activitats que es poden complementar amb els entrenaments convencionals, promovem les relacions interpersonals dels jugadors i aconseguim en menor o major mesura que desconnectin de tot el treball que es realitza durant la setmana".

D'aquesta manera es busca que els jugadors puguin reprendre els entrenaments amb millor predisposició, màxima implicació i motivació. Pel que fa a les sessions d’entrenament específic, "l’objectiu és principalment la prevenció de lesions. Els jugadors tenen assignades rutines d’entrenament que ajuden a compensar els desequilibris musculars derivats de la pràctica esportiva i que en moltes ocasions són desencadenants de lesions", apunta Piniés.

En conclusió, anar al gimnàs no t’assegura l’èxit en competició, que s'ha de treballar sobre la gespa, però és una variable més del procés d’entrenament que afavoreix la predisposició i el rendiment dels jugadors.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB FederacioAcell