Estem preparades!

20 Maig 2023 Xavi de la Ossa
Sara en la celebració del tercer gol de la tarda Sara en la celebració del tercer gol de la tarda Xavi de la Ossa

L'Europa suma els tres punts davant el Sárdoma en l'últim partit de lliga regular a casa amb protagonisme de les futbolistes menys habituals (3-1).

Lliga · Jornada 30 · 20/05/23 · 19 h. · Nou Sardenya

EUROPA 3 - 1 SÁRDOMA

bannercroniquesfemeni2223

Hi ha partits que esdevenen importants per altres factors que pel purament resultadístic. L'Europa, que venia d'encaixar un cop dur a Madrid fa una setmana, tenia l'oportunitat d'acabar la temporada amb bones sensacions davant la seva gent. El Nou Sardenya ha respost amb bona entrada de públic, que ha animat incansable durant tota la tarda, que ha tingut oportunitat de veure les jugadores que no han comptat amb tants minuts i les futbolistes del Juvenil A. Tarda de refeta que ha culminat amb l'homenatge a Farreras i Sara per la seva retirada al final de campanya. Ara sí, l'Europa està preparat pel play-off les dues pròximes setmanes.

Primera Part

El partit ha començat amb un penal fallat d'Andrea Porta. Tot i això, l'inici ha estat molt positiu, especialment en la primera mitja hora. L'Europa ha controlat la pilota i ha combinat amb passades curtes per trobar l'espai entre línies quan el Sárdoma l'ha generat. Poc abans del quart d'hora Angi, que acabava de tornar al terreny de joc després de fer-se mal, ha clavat la pilota a l'escaire amb l'esquerra per obrir el marcador. Tot seguit ho ha intentat Abad amb una rematada acrobàtica que ha picat a l'esquena i ha marxat desviada.

Les ocasions s'han anat succeint donat que l'equip gracienc estava còmode sobre la gespa. Andrea Porta ha provat de fer màgia quan s'ha passat la pilota entre dues centrals per intentar engaltar-la sense que caigués a terra, però el xut ha sortit massa fluix. La resposta pel part de les gallegues no s'ha fet esperar gaire més i Irene s'ha plantat sola davant porteria, però Alba, molt segura, ha salvat el que hagués estat l'empat.

El Sárdoma ha igualat forces, tot i que les ocasions escapulades han continuat arribant. Andrea Porta ha tornat a intentar-ho amb un xut potent i creuat sobre Olalla que ha marxat per poc. A les acaballes de la primera part les visitants s'han trobat amb un penal per mans dins l'àrea i Irene ha clavat la pena màxima tot i que Alba li havia endevinat la intenció.

El domini escapulat s'ha mantingut a la represa, que ha arrencat amb poca acció a les àrees, però de seguida s'ha activat. A l'Europa els canvis han portat frescor a l'equip per salvar un primer tram de segona meitat on el Sárdoma ha estat més inspirat. Cap al minut 70, les gallegues han enviat una pilota al travesser i la resposta local no s'ha fet esperar amb una gran acció comandada per Moyano, que ha acabat passant a Neus i aquesta l'ha enviat en profunditat cap a Maya per superar Olalla i tornar a avançar-se en el matx.

El monòleg atacant per part de l'equip dirigit per Joan Bacardit s'ha mantingut a partir d'aleshores. Ovació de gala per Andrea Porta, qui s'ha retirat del terreny de joc en el que ha estat el seu últim partit de lliga al Nou Sardenya, l'Europa ha marcat el tercer mitjançant Sara, qui ha clavat un xutàs al pal llarg al minut 83 per tancar el 3-1 definitiu. L'encontre ha acabat amb una clara ocasió de Farreras en el temps d'afegit que no ha acabat trobant porteria.

Esperonades per l'afició, el final de partit ha estat emotiu per l'homenatge a Farreras i Sara, que divendres van anunciar la retirada del futbol un cop acabi la temporada. Nany Haces, coordinadora del femení, i Peque, jugadora del Primer Equip, van llegir un text a les dues jugadores i el club els hi va fer entrega, mitjançant les capitanes Andrea Porta i Pili Porta, d'un ram de flors. Gràcies a les dues!

EUROPA: Alba, Júlia, Farreras, Andrea Porta (Mascaró, 73'), Fati (Sara, 46'), Mariona (Magda, 46'), Manau, Abad (Moyano, 46'), Neus, Paula López i Angi (Maya, 61').

SÁRDOMA: Olalla, Ainoa, Andrea, Irene (Sabela, 84'), Maria, Paula (Angela, 76'), Figueroa, Elena, Xeila (Noelia, 84'), Elisa (Laura, 65') i Estela.

ÀRBITRA: Tetyana Fernández Vila, assistida per Alba Arija Asin i Míriam López Hervas.

TARGETES: cap.

GOLS: 1-0 (Angi, 12'); 1-1 (Irene -p-, 44'); 2-1 (Maya, 68'); 3-1 (Sara, 83').

Segona RFEF, Grup Nord.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Núria, Peque i Carla (lesió), Chami (sanció) i Queralt, Pili Porta, Bové i Ramos (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Clara i la portera Janet / Pel Sárdoma han restat a la banqueta: la portera Lucia.

Partit disputat amb núvol, estones de pluja i temperatura fresca.

Abans de la disputa del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria dels socis Esteve Giménez i Joan Pallarés, el jugador i entrenador de la base Marc Rodergas i la mare del jugador del Primer Equip masculí María Carmen Verdú. Debut de Mariona, del Juvenil A, en partit oficial amb el Primer Equip, així com primer partit de lliga de Paula López (ja havia debutat a la Copa de la Reina). Primer gol de Maya amb el Primer Equip de l'Europa. Un cop finalitzat el partit, Farreras i Sara han rebut un homenatge per la seva retirada un cop acabi la temporada.