Acabant l'any amb distància!

20 Desembre 2022 Xavi de la Ossa
Laia celebra el 0-2 al Municipal Nou Barris Laia celebra el 0-2 al Municipal Nou Barris Xavi de la Ossa

El Filial femení acaba l'any líder després de guanyar la Montañesa a domicili (0-4) en un encontre que ha costat desencallar.

Lliga · Jornada 10 · 20/12/22 · Mpal. Nou Barris · 21:15 h.

MONTAÑESA
0 - 4 EUROPA

No és la temporada més còmoda pel Filial europeista, que està aguantant constants ajornaments de partits amb el que això comporta en termes de mantenir el ritme competitiu. No obstant això, i davant contextos diferents, l'equip s'està fent fort a la part alta de la classificació amb La Florida, únic conjunt que li aguanta el ritme de punts a les gracienques i amb qui estarà en joc l'ascens de categoria. Centrant-se, però, en la Montañesa, partit que s'havia de disputar el passat diumenge al Nou Sardenya, la visita al Municipal Nou Barris havia de servir per distanciar-se fins als 10 punts de les terceres classificades. Feina feta, però no ha estat gens fàcil pel plantejament rival.

El partit de l'Europa ha anat de més a menys en part per una Montañesa que ha anat trobant el punt a la manera d'encarar l'encontre. Tancades en camp propi, defensant molt juntes i buscant no concedir espai per dins per tirar pilotes a Valentina a la cerca de perill. L'Europa ha començat amb bon ritme de circulació de pilota i buscant amb coherència arribar a la zona atacant per trobar el moment bo per generar perill. El primer gol no ha tardat a arribar quan als deu minuts Blanca ha conduït en paral·lel a porteria i ha deixat anar la cama esquerra per clavar-la endins. El segon ha arribat amb vuit minuts de marge i ha tornat a estar un tir distant, en aquest cas de Laia, qui ha posat el 0-2.

Amb el partit encarrilat en el marcador les gracienques han trobat cada vegada més dificultats per trobar espais en atac i ha hagut de progressar per bandes, amb Anabel a la dreta i Arann a l'esquerra, però les centrades no han trobat rematadora dins l'àrea. A la represa, un nou xut des de fora de l'àrea, aquest cop de Botello, ha augmentat el marcador (0-3) per un Europa que ha vist com el joc s'anava travant fins a no poder circular amb regularitat ni comoditat. Animades pel seu públic, les futbolistes de la Montañesa han anat creixent durant el partit, però tant Arantxa a la primera part com Judit a la segona han intervingut amb èxit per evitar mals majors.

Tot i això, les escapulades han dominat en la generació d'ocasions també en la segona part amb un nou xut de Botello que ha aturat Maria Gilda, una ocasió per la dreta d'Anabel amb passada cap a Arann i xut fora i el 0-4 transformat per Montse amb un golàs per l'escaire en un nou tir frontal. Amb el partit tancat la Montañesa ha gaudit de dues ocasions molt clares, però Judit i la falta d'encert local han fet que l'Europa torni a marxar amb la porteria a zero.

MONTAÑESA: Maria Gilda, Valentina, Maily Yara, Maria Ernestina, Alejandra, Sara, Jhoselin Dayana, Daisy Stefany, Katia Darleny, Milene i Monica... Han completat el partit i la convocatòria: Yorlin Marisol, Iman, Zaida, Lineth, Katherine Edith i Ana Beyba.

EUROPA: Arantxa, Núria, Laia, Catia, Anabel, Alex, Rio, Morales, Arann, Sancho i Blanca... Han completat el partit i la convocatòria: Judit, Botello i Montse.

ÀRBITRE: Artur Argeles Garcia (Barcelona).

TARGETES: Groga a Jordi Mas -tècnic- (Montañesa).

GOLS: 0-1 (Blanca, 10'); 0-2 (Laia, 18'); 0-3 (Botello, 50'); 0-4 (Montse, 69').

Segona Divisió, Grup 4.

L'equip segueix amb el ple de victòries al campionat i obre una escletxa de 10 punts respecte al tercer classificat. Partit que s'havia de disputar el passat diumenge 18/12 a les 17 hores al Nou Sardenya i a petició de la Montañesa es va ajornar canviant l'ordre de local/visitant a causa de la no disponibilitat de camp a Gràcia entre setmana.