Líders abans del 'Tourmalet'!

29 Novembre 2022 Xavi de la Ossa
L'Europa celebra un dels gols marcats al Narcís Sala L'Europa celebra un dels gols marcats al Narcís Sala Xavi de la Ossa

Victòria contundent del Filial femení en el derbi davant el Sant Andreu a domicili per posicionar-se líder (0-4).

Lliga · Jornada 4 · 29/11/22 · Narcís Sala · 20:45 h.

SANT ANDREU 0 - 4 EUROPA

Era important aconseguir la victòria davant el Sant Andreu per arribar al ple de partits disputats amb victòria. En un Narcís Sala fred, l'Europa s'ha endut els tres punts que el situen com a líder del Grup 4 de Segona Divisió empatades amb La Florida, l'únic equip que aguanta el ritme a la zona noble de la classificació. Les gracienques arriben a la primera posició abans del seu particular 'Tourmalet', disputant un dels dos partits restants del 2022 davant la Montañesa (terceres) i obrint el 2023 amb el duel davant les segones.

Davant les andreuenques no ha estat un partit plàcid com el marcador pot fer creure. De fet, l'equip local ha aguantat el 0-0 inicial fins a la mitja hora d'encontre. El matx ha arrencat amb un intent de vaselina de Montse que ha marxat desviat, essent l'ocasió més clara per les escapulades en una arrencada en què ha costat trobar bon ritme de circulació amb pilota perquè les línies rivals no han permès fluir per dins. Al minut 25, les gracienques han gaudit d'un penal a favor que Morales ha enviat al travesser i no ha pogut enganxar el rebot dins l'àrea petita.

La següent acció ha estat un mà a mà de Julieta amb Judit que la davantera andreuenca ha tirat directament fora. Ha estat l'avís més perillós del Sant Andreu en tot el partit i l'Europa ho ha sabut resoldre amb el 0-1 gràcies a Anabel, qui ha aprofitat una falta a la frontal per superar Marina en un tir per alt.

A la represa, Alex ha augmentat distàncies al marcador per a l'Europa amb un xut de molta qualitat des de la dreta de l'atac del Sant Andreu que s'ha colat per l'escaire de la porteria de Marina. La predisposició gracienca ha estat un altre a la segona part i la pressió ha estat molt més efectiva, ja que les locals no han pogut pràcticament sortir de camp propi. A més, el bon ritme de pilota europeista ha fet que les possibilitats de veure una acció perillosa en contra hagin disminuït en un alt percentatge.

Sobre l'hora de partit Llanet ha arrodonit la golejada amb un xut bombejat des de més enllà de la frontal de l'àrea que ha suposat el 0-3. El Sant Andreu ha gaudit d'alguna arribada puntual amb poc perill a l'àrea de Judit, que ha tingut un partit, en línies generals, plàcid. Quan restaven 10 minuts, una acció de Montse per banda dreta ha acabat en centrada cap a Martina Rodes, qui arribava de segona línia, per posar el 0-4 definitiu. L'Europa és líder de la categoria amb 21 punts i descansarà aquest cap de setmana abans de visitar La Salut Pere Gol i rebre la Montañesa al Nou Sardenya per tancar el 2022.

SANT ANDREU: Marina, Laura, Sarai, Judith, Jurado, Noelia, Malaguilla, Marina, Julieta, Cristina i Laia... Han completat el partit i la convocatòria: Alba, Alonso, Morales, Mar Chun i Yhoss.

EUROPA: Judit, Núria, Catia, Llanet, Anabel, Rio, Morales, Arann, Montse, Sancho i Blanca... Han completat el partit i la convocatòria: Laia, Botello, Alex i Martina Rodes.

ÀRBITRE: Enric Bureu Mendez (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Sergio Sendra -tècnic-, Marina i Cristina (Sant Andreu).

GOLS: 0-1 (Anabel, 31'); 0-2 (Alex, 48'); 0-3 (Llanet, 60'); 0-4 (Martina Rodes, 77').

Segona Divisió, Grup 4.

Partit ajornat de la quarta jornada de campionat. Setena victòria seguida pel Filial femení, que es posa primer classificat empatat a punts amb La Florida, tot i que les escapulades guanyen per diferència de gols.