El Filial deixa escapar la victòria

06 Març 2016 Nicolás Arlanzón
Quinze minuts fatídics pel Filial Quinze minuts fatídics pel Filial Nicolás Arlanzón

Els escapulats han arribat a dominar el partit per 1-3, però al San Juan de Montcada només li han calgut 15 minuts per a capgirar el marcador (4-3) amb dos gols letals a les acaballes d'un partit ple de tensió.

Lliga, Jornada 23 · Segona Catalana grup II · 06/03/16 · 12 hores

SAN JUAN MONTCADA
4 - 3 EUROPA

L’ambient previ ja feia pensar que seria un matx força calent, ja que els àrbitres han hagut d’avisar els dos capitans abans de sortir al terreny de joc per tal de refredar una mica els ànims, especialment els d'un San Juan de Montcada que volia revenja i sumar una victòria que els permetés continuar una setmana més com a líders de la competició. Poc després de xiular-se l’inici del partit, els de Montcada han tingut la primera ocasió amb un llançament de falta. Malgrat el bon inici del seu rival, l’Europa ha estat l’equip que ha dominat els primers minuts, desplegant un joc que feia somniar amb un possible triomf.

La primera oportunitat dels graciencs ha arribat en una centrada de Carlos en què Guille ha comptat amb dues oportunitats per fer el primer gol del matí, però primer el porter ii després el pal ho han evitat. El fet de veure’s amb opcions, ha animat a un Europa que unes poques jugades després ha aconseguit avançar-se amb un gol de Kevin fruit d’una jugada d’estratègia. El central ha rematat de cap en solitari després d’un servei de córner de Camps. Aquesta diana ha donat ales a un necessitar Filial que només ha trigat set minuts en fer el segon. Aquest ha arribat al minut 14 amb un ajustat llançament de penal d’un Rodón molt segur des dels onze metres. Després del 0-2 els escapulats han continuat buscant la porteria d’un rival que ha estat desaparegut ofensivament durant els primers minuts. Gràcies al seu domini, Camps ha estat a punt de fer el tercer amb un contra un que el porter local ha resolt sense gaires problemes.

Amb el pas dels minuts, l’ambient s’ha anat caldejant degut a les decisions arbitrals en contra de l’equip local, cosa que ha fet el San Juan acabés entrant per complet en el partit. Per contra, els escapulats han anat a menys durant els darrers minuts, fet que han aprofitat els de Montcada per fer el seu primer gol poc abans que finalitzés la primera part. Al minut 44, Canteria ha aprofitat la passivitat defensiva dels graciencs i un error de Pablo en la sortida i ha fet l'1-2. Amb el xiulet que ha senyalat el final dels primers 45 minuts, ha augmentat la pressió cap a una tripleta arbitral que avui ha estat el centre d’atenció dels aficionats locals. De fet, fins i tot han entrat una parella de Mossos al camp i s’ha demanat respecte pels àrbitres i el rival des de la megafonia de l’estadi. No obstant, durant la segona meitat la tònica ha estat la mateixa. Després d’uns quant minuts d’espera degut als incidents mencionats, el matx ha continuat amb un equip local molt més concentrat. Amb un joc força físic, el San Juan de Montcada ha comptat amb oportunitat de tot tipus només començar la segona part, però afortunadament pels interessos dels graciencs no han estat gaire encertats.

Quan tot feia pensar que arribaria el segon gol els locals, Valdés ha fet l'1-3 amb un autèntic golàs gràcies a un xut que ha entrat després de picar el pal. Malgrat haver rebut aquest gol, els de Montcada no s’han vingut a baix i, animats pel seu públic, que cada vegada pressionava més, han continuat intentant retallar distàncies. I no han trigat gaire, ja que al 75 han fet el 2-3 gràcies a un gol amb l’esquerra d’un Casillas que ha rematat sense cap tipus de pressió. Amb el pas dels minuts tot feia pensar que la cosa no acabaria bé per un equip gracienc que s’ha deixat emportar i que ha acabat pagant de nou la seva inexperiència: No ha sabut tancar el partit, cosa que els jugadors locals, força més experimentats, han aprofitat per empatar el partit amb un gol des dels onze metres d’Espinosa. A més, la senyalització d’aquest penal ha suposat l’expulsió d’un Pablo que havia sortit massa fort a refusar una pilota que havia quedat mig morta dins de l’àrea. Enric, que just acabava d’entrar, no ha pogut evitar el 3-3. Amb aquest gol al 87, el partit ha embogit per complert.

Un minut després s’ha consumat el desastre escapulat. De nou Espinosa ha estat l’heroi del San Juan Montcada fent el 4-3 aprofitant un error en defensa dels graciencs. El jugador local, que havia entrat de refresc, s’ha mostrat segur davant el porter de l’Europa i l’ha superat fent que el públic explotés d’eufòria. De fet, han estat diversos els aficionats que han entrat al camp per a celebrar-ho, mentre que altres jugadors ho han celebrat amb la grada. Aquest últim fet ha suposat l’expulsió per doble groga d’un d’ells. Aquesta vermella ha suposat també que el partit se li anés de les mans a un àrbitre que ha acabat expulsant a diversos membres de la banqueta del Montcada i a Rodón per protestar.

SAN JUAN MONTCADA: Mampel, Vendrell (Espinosa, 63’), Moreno (López, 74’), Vega, Torres, Cantería (Gracia, 63’), Marcos, Cristian (Gómez, 63’), Crespo, Paredes (Edgar, 74’) i Casillas.

EUROPA: Pablo, Alex (Fidi, 71’), Miqui, Kevin, Mas, Rodón, Chispas (Antonio, 46’), Camps, Guille (ferran, 71’), Carlos i Valdés (Enric, 85’).

ÀRBITRE: Pol Roig, assistit per Josep Requesens i Marc Boronat.

TARGETES: Grogues a Kevin, Mas, Carlos, Fidi i Rodón (Europa) i a Alex, Crespo, Gerard, Jordi García, Vendrell, Vega i Gómez (San JuanMontcada). Vermella per doble groga a Rodón (Europa) i a Crespo i Gómez (San Juan Montcada). Vermella directa a Pablo (Europa) i a Manuel Guerrero i Jose Manuel Martín (cos tècnic del San Juan Montcada).

GOLS: 0-1 (Kevin, 7’); 0-2 (Rodón, 14’); 1-2 (Cantería, 44’); 1-3 (Valdés, 70’); 2-3 (Casillas, 75’); 3-3 (Espinosa, 87’); 4-3 (Espinosa , 88’).

Jornada 23 del campionat regular de la Segona Catalana grup II.