El Filial guanya en l'últim sospir!

27 Octubre 2014
El Filial guanya en l'últim sospir! Guillem Josa en una jugada del partit

Dues derrotes consecutives precedien el partit i el Sant Just Desvern, que només havia perdut contra el líder, arribava al Nou Sardenya disposat a fer que la mala ratxa escapulada continués. Es va haver d'esperar fins al minut 89 l'Europa per a marcar i poder respirar.

Lliga · Jornada 8 · 26/10/14 (18:30 H) · Estadi Nou Sardenya · Crònica: Martí Puig

EUROPA 1 - SANT JUST DESVERN 0

L'equip visitant, molt ben plantat en tot moment en el terreny de joc, va complicar molt les coses al filial que, tot i això, va poder acabar celebrant la victòria. Pressió constant i carreres d'una banda a l'altra, la pilota més per dalt que no pas per terra. El filial va saber plantar cara a un rival experimentat i físic que en cap moment va perdre la cara al partit. Tot i que més aviat inofensiu en atac, el Sant Just jugava amb les línies juntes i dificultava la circulació de pilota de l'equip local. L'Europa, per la seva banda, ho intentava amb ganes i, de tant en tant, arribava alguna ocasió clara.

La clarividència per banda esquerra de Canario va resultar clau i va ser l'extrem qui va centrar amb molt perill fins en dues ocasions, però ni Carlos ni Eric van acabar de rematar la feina. La segona meitat va presentar el mateix guió, però l'equip visitant es mostrava ja més desgastat. L'ànsia del gol feia a més que les línies estiguessin més separades i que es visqués un costant anar i venir. Algun xut llunyà i alguna falta lateral ben llançada eren les aproximacions més clares, fins que es va viure al camp una d'aquelles jugades surrealistes que passen en el món del futbol. El Sant Just Desvern (i mig estadi) pensaven que l'àrbitre havia concedit gol per a l'equip visitant, però aquest havia en realitat assenyalat una clara falta sobre el porter Joan. Mentre els visitants celebraven en una gran pinya el gol, l'Europa sacava ràpid i uns quants jugadors s'acabaven plantant sols davant la porteria rival. En l'últim moment, però, arribava un defensa visitant i robava per darrere la pilota a Carlos Chipantasi.

Seguia el 0 a 0 al marcador. En els darrers minuts el filial va augmentar la pressió sobre la porteria rival. Víctor rebia una estupenda passada de Carlos, però no va aconseguir superar el porter en el mà a mà. Passaven els minuts i semblava que l'empat s'acabaria imposant al marcador. Però a falta d'un per al final Rodon enviava un precís centre des del córner perquè Kevin, com de costum, rematés amb ràbia al fons de la porteria. 1 a 0 i l'àrbitre assenyalava el final del partit.

EUROPA: Joan, Cuadrado, Kevin, Alberto, Cuadri, Carlos Chipantasi (Roger, 85'), Josa, Víctor, Eric (Jordi, 66'), Carlos, Canario (Rodon, 77').

SANT JUST DESVERN: Rafael, Carlos, Francisco, Jaime, José Manuel, Roberto, F. Javier (Daniel, 68'), Luis (Juan, 75'), Sergio (Marc, 75'), Oscar, Arnau.

ÀRBITRE: Ángel Pérez Galisteo.

TARGETES: Josa i Joan (Europa) i Carlos, Francisco, Robert (Sant Just Desvern). Vermella a Agustin -entrenador- (Sant Just Desvern).

GOL: 1-0 (Kevin, 89').