El Filial s'aprofita de la clemència local

Punt afortunat a domicili Punt afortunat a domicili Nicolás Arlanzón

L'Europa B, ja salvat, ha sumat un punt (0-0) davant un intens Montcada que ha pagat la seva falta d'efectivitat. Els locals, necessitats de punts, han dominat el partit des del començament.

Lliga, Jornada 32 · Segona Catalana grup II · 15/05/16 · 12 hores

MONTCADA
0 - 0 EUROPA

Després d’haver aconseguit la salvació matemàtica la setmana passada contra el Tecnofutbol, l’Europa ha sortit al camp amb la intenció de tornar a donar una bona imatge. No obstant, malgrat els seus esforços, no han estat capaços de fer-se amb el control del partit, ja que els primers minuts han estat plens d’errors, tant defensius com en la sortida de la pilota, que han permès al Montcada anar guanyant terreny. Tot i que els jugadors escapulats no han estat gaire fins, l’Europa ha estat el primer a poder marcar amb un xut de Borrull al minut 13. Tot seguit, el Filial gracienc ha comptat amb una doble oportunitat per avançar-se, però ni Vidal ni Josa han estat contundents en la seves respectives rematades i la defensa les ha pogut refusar.

A partir d’aquí, el domini del conjunt local ha estat total. El Montcada, que encara no compta amb la salvació assegurada, ha augmentat la seva pressió i ha impedit a l’Europa desenvolupar el seu joc. Després d’avisar amb un cop de cap que s’ha estavellat al travesser, el Montcada ha pogut fer el primer gol del matí amb una rematada de Berjano que ha marxat alta després d’un contraatac. Precisament, el contraatac ha estat l’arma principal dels verds en aquesta primera part. Aprofitant les pèrdues del Filial en zones delicades, els locals han aprofitat la seva velocitat per les bandes per arribar amb perill a la porteria d’un Enric que avui ha estat molt enfeinat. Afortunadament pels interessos dels escapulats, el porter s’ha mostrat força segur en totes les ocasions en què ha hagut d’actuar. Entre elles, al minut 30, ha refusat amb èxit un perillós cara a cara.

A la represa, els graciencs han sortit una mica més centrats i han fet menys errors, cosa que els ha permès crear la primera ocasió de la segona meitat. Aprofitant un error defensiu del Montcada, Vidal s’ha plantat davant el porter i, quan tot feia pensar que remataria a porta, li ha cedit la pilota a un Borrull que es trobava en fora de joc. Després d’haver perdut aquesta claríssima oportunitat, l’Europa s’ha tornat a veure en mans d'un rival que no ha parat de buscar el gol. Tots dos entrenadors han buscat canviar la tònica del partit amb l’entrada de nous jugadors, però cap dels dos equips ha aconseguit millorar el seu rendiment en atac. Al minut 79, els locals han comptat amb una nova oportunitat de fer l'1-0, però Josa -sobre la línia de gol- i Enric han pogut refusar la pilota amb èxit.

Pels escapulats, Vidal hauria pogut fer el 0-1, però la seva rematada, que s’ha creat des de zero, ha acabat picant al pal. Els darrers minuts han estat dominats per un Montcada que hauria pogut fer gol novament amb una falta penjada dins l’àrea, però cap dels seus jugadors ha pogut marcar un gol i el marcador inicial no s'ha mogut.

MONTCADA: Olavide, González (Muñoz, 58’), Menéndez, Jiménez, Encinas, Dávila, Plaza (Grau, 66’), Capel (Pacheco, 63’), Blanco, Baena i Berjano.

EUROPA: Enric, Fidi, Kevin, Mas, Guille, Chispas (Estavillo, 46’), Camps, Josa, Borrull (Bernat, 69’), Cuadrado (Varona, 62’) i Ivan Vidal.

ÀRBITRE: Cecilia Muñoz, assistida per Eric Tavero i Ferran Buitrago.

TARGETES: Grogues a Bernat, Mas, Estavillo, Guille i Kevin (Europa) i a Menéndez i Pacheco (Montcada).