L'Europa B encaixa la derrota més àmplia

01 Maig 2016 Nicolás Arlanzón
Matinal negra Matinal negra Nicolás Arlanzón

El Filial pateix una clara derrota (4-0) en la seva visita a un superior Barón de Viver. Els escapulats gairebé no han aparegut en un duel dominat per un conjunt local que ha decidit al primer temps.

Lliga, Jornada 30 · Segona Catalana grup II · 01/05/16 · 10 hores

BESÒS BARON VIVER
4 - 0 EUROPA

Res feia presagiar el que ha succeït aquest matí al Camp Municipal de la Trinitat Vella. L’Europa, que venia de sumar una important victòria la setmana passada davant el Canyelles, ha sortit al terreny de joc amb ganes de millorar els resultats obtinguts al llarg de les últimes setmanes. Els escapulats, que han jugat amb un 11 completament diferent, han intentat fer-se amb el domini del partit al començament, però les seves nombroses imprecisions i pèrdues els han impedit comptar amb el control de la bola i arribar a la porteria rival.

Per sort pels seus interessos, el Barón de Viver tampoc s’ha mostrar gaire precís al llarg dels primers 20 minuts. No obstant, els locals han estat els primers en avisar amb un xut de Samu després d’un servei de córner en curt. Quant als graciencs, Vidal podria haver fet el primer gol del matí gràcies a una bona passada de Guille, però la seva rematada ha marxat força alta. L’Europa, poc acostumat a això de jugar a les 10 del matí, ha continuat adormit malgrat l'augment en la intensitat del seu rival. Els errors defensius han marcat la tònica de la primera meitat, especialment en la segona part d’aquesta. De fet, fruit d’un error en la defensa ha arribat el 1-0, obra de Lumbreras. El jugador del Barón de Viver només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la xarxa després que un dels seus companys s’aprofités d'un error defensiu dels europeistes. Els locals no han trigat gaire a fer el segon, de nou aprofitant una badada. Al minut 28, Barbancho ha enviat un fort xut col·locat lluny de l’abast d’ Anthony i ha fet el 2-0.

Poc minuts després de rebre aquest gol, el jove porter escapulat ha evitat el tercer amb una gran aturada, en una perillosa jugada que havia començat amb un xut al travesser del Barón de Viver. Malgrat anar perdent 2-0, l’Europa no ha donat la sensació de ser capaç de reaccionar en cap moment, cosa que han aprofitat els locals per continuar fent el seu efectiu joc. El Barón de Viver ha sentenciat el partit quan només faltava un minut pel descans. Barbancho, de nou, ha engaltat un bon xut des de la distància i ha superat Anthony. Després del pas pels vestidors, el partit ha continuat amb una dinàmica força similar. El Barón de Viver, conscient de la seva superioritat, ha seguit desenvolupant el seu domini del partit. El Filial, que no s'ha trobat còmode en cap moment, no ha arribat amb gaire perill a la porteria d’un Gonzalo que avui no ha tingut massa feina. A més, quan els escapulats han intentat enviar algun xut a porta, s’han trobat sempre amb un jugador local al davant que ha refusat la pilota amb el seu cos, com en la doble oportunitat d’un Juan Carlos que havia entrat després del descans pel lesionat Varona.

Encara que ha arribat una mica tard, el Filial ha tingut una petita reacció al llarg dels darrers minuts de joc. Al minut 30 de la segona part Vidal ha provat sort amb un xut per damunt del porter, però li ha marxat massa alt. Posteriorment, de nou Juan Carlos, i després Kevin han pogut fer el gol de l’honor, però no han tingut tampoc gaire sort. Finalment, el que ha acabat marcant ha estat novament el jugador del Barón de Viver Lumbreras que ha aprofitat una nova badada de la defensa per fer el 4-0 amb una bona jugada al contraatac que ha culminat amb una vaselina al porter.

BESÒS BARON VIVER: Gonzalo, Anaya (Cortés, 80’), Leal, Romero, Carriqui, Montes, Sanz, Lumbreras, Barbancho, Burrut (Pérez, 68’) i Escuriet.

EUROPA: Anthony, Guille, Kevin, Mas, Alex (Fidi, 62’), Chispas, Vidal, Varona (Juan Carlos, 45’), Valdés, Daniel (Alberto, 75’)i Josa.

ÀRBITRE: Juan José Cardenal, assistit per Nil Dalmau i Victor Sanz.

TARGETES: Grogues a Mas, Josa i Alex (Europa) i a Sanz i Leal (Barón de Viver).

GOLS: 1-0 (Lumbreras, 25’); 2-0 (Barbacho, 28’); 3-0 (Barbancho, 44’); 4-0 (Lumbreras, 79’).

Jornada 30 del campionat regular de la Segona Catalana grup II.