SOM DE TERCERA RFEF!!!

20 Abril 2024 Àngel Garreta
Celebració de l'ascens sobre la gespa Celebració de l'ascens sobre la gespa Jordi Batuecas

Històric ascens del Filial masculí a categoria estatal després de guanyar aquesta tarda el Figueres al Nou Sardenya (4-1) i certificar plaça matemàtica.

Lliga · Jornada 26 · 20/04/24 · Estadi Nou Sardenya · 16 hores

4 - 1 FIGUERES

Tres ascensos en tres temporades seguides i, per primera vegada en la història dels filials escapulats, un equip 'B' masculí del Club militarà la temporada vinent en categoria estatal, la Tercera RFEF, la que semblava fins fa poc el sostre del Primer Equip. Senzillament espectacular.

El Filial escapulat ha certificat l'ascens directe (i ara va a pel títol de lliga) en la seva primera oportunitat matemàtica. Des de l'inici, domini clar davant un Figueres superat per la fam escapulada. Abans del quart d'hora l'equip ja ha gaudit de tres clares ocasions amb una picada per sobre del travesser de Jandro en el mà a mà amb el porter i dues accions de Sicu, una que atura el porter i l'altra un xut creuat que no ha trobat rematador per ben poc al segon pal.

Al minut 27 ha arribat el premi, obrint la llauna l'Europa en una pilota de Sergi a Buba. Aquest, des del vèrtex de l'àrea, ha etzibat un cacau de rosca al segon pal que s'ha colat per l'escaire. Un autèntic golàs!. A la represa, l'Europa s'ha posat ràpidament la granota de feina i ha enfilat l'ascens amb el 2-0 en una passada en profunditat de Sicu a Jandro, qui ha regatejat el porter i ha marcat de xut creuat. El mateix tipus de passada (en aquest cas de Sergi), el mateix Jandro com a receptor, el mateix tipus de regat al porter i el mateix xut final s'han vist en la transformació del 3-0 deu minuts més tard.

La cirereta, una falta directa de Sicu a l'escaire que ha suposat el 4-0 al minut 75. Al tram final, el Figueres ha fet el gol de l'honor en una rematada de cap al punt de penal com a resposta a un servei de falta lateral. Sobre el xiulet final, esclat d'eufòria a la banqueta, a la gespa i al Nou Sardenya en una tarda que ja quedarà per sempre més dins la nostra història.

EUROPA: Cordero, Jurado, Sicu, Dani, Ibar (Nil, 74'), Celma (Julen, 64'), Jandro (Aiman, 64'), Sergi, Samsó (Haitam, 74'), Marc Anglès (Suly, 78') i Buba.

FIGUERES: Albert Quintas, Marc Reñé, Albert Genís, Ayoub, Pol (Joan, 74'), Marc Bech, Ousman (Àlex, 64'), Zouhair (Josep, 64'), Marc Pouget (Pau, 64'), Khalid i Ot (Mohamed, 58').

ÀRBITRE: Sergi Baño González (Vallès Occidental), assistit per Raúl Garrido Maldonado i Víctor Virgili Esteban (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Sergi i Buba (Europa) i a Marc Pouget, Marc Bech, Zouhair, Albert Genís, Ayoub, el segon tècnic Ferran Roca i el fisioterapeuta Aleix Bonal (Figueres).

GOLS: 1-0 (Buba, 28'); 2-0 (Jandro, 51'); 3-0 (Jandro, 61'); 4-0 (Sicu, 75'); 4-1 (Khalid, 88').

Lliga Elit.

El triomf de l'Europa li permet assolir l'ascens matemàtic a Tercera RFEF amb encara 12 punts per disputar-se a la lliga. És la primera vegada en tota la història dels filials europeistes que s'assoleix un ascens a categoria estatal.