Taules al derbi de filials

18 Octubre 2015 Fran Capell
Empat al Guinardó Empat al Guinardó Fran Capell

L'Europa B no ha pogut passar de l'empat (1-1) aquest matí al Guinardó. El filial ha vist com se li complicava el partit a la segona part amb el gol del Martinenc, però ha sabut reaccionar al final, quan Nacho ha empatat a set minuts per acabar.

Lliga, Jornada 7 · Segona Catalana grup II · 18/10/15 · 12 hores

MARTINENC B
1 - 1 EUROPA

L'equip escapulat ha patit durant uns minuts per encaixar la primera derrota en molts mesos i, després d'empatar, fins i tot ha estat a punt de capgirar el marcador i guanyar el matx.

El filial s’enfrontava a un Martinenc B que encara no coneixia la victòria en la present temporada. Els escapulats han dominat en els primers instants de joc i Carlos ho ha intentat en diverses internades per banda sense sort. Al minut 3 Kevin ha vist com el seu cop de cap entrava dins la porteria d’ Edu però el gol era anul·lat per falta. Dos minuts més tard Xavi Camps ha llençat una falta que ha fet volar el porter local quan la pilota entrava per l’escaire dret de la porteria. En aquests minuts inicials el Martinenc només ha creat perill en jugades a pilota aturada. L’ Europa B ha continuat trepitjant força l’àrea vermella i Blanes al minut 19 ha aprofitat una indecisió defensiva i ha tornat a posar a prova Edu.

Al minut 27 ha arribat la jugada més perillosa de l’Europa B en aquest primer temps: Xavi Camps ha obert a banda dreta i Guille ha fet una bona centrada que Carlos, de cap, ha rematat fora molt a prop del pal esquerre de la porteria. Però en els darrer quart d’hora de la primera part el Martinenc ha començat a portar perill i ha posat a prova a Enric en diverses ocasions. Primer era Nacho als 33 minuts, qui ho intentava de fora l’àrea i tres minuts més tard, Roger ha engaltat un fort xut que ha fet treure els punys del porter visitant. Abans de marxar als vestidors, el Martinenc ha disposat de la millor ocasió: bona paret prop de l’àrea i Ferran que veia com el seu xut marxava per poc.

A la segona part, un Europa imprecís en la passada ha fet que el Martinenc prengués la iniciativa i els locals han estat apunt de marcar en un cop de cap de Seifi que ha fet lluir Enric amb una gran aturada. Han estat els pitjor minuts del filial europeista i el Martinenc ha disposat d’una altra bona ocasió de Collins que ha xutat al pal. Vilajoana ha mogut la banqueta per intentar frenar les arribades del conjunt vermell i intentar recuperar el control del joc. Carlos, al minut 58, ha pentinat un llançament llarg de la defensa escapulada i Nacho no ha arribat per ben poc davant la sortida d’ Edu. Deu minuts més tard, Chispas ha provat de sorprendre des de fora l’ àrea amb un xut fort però centrat. Ha semblat que l’Europa reaccionava però en el minut 73 Cristian, que feia pocs minuts que havia entrat al terreny de joc, entrava des de banda dreta i el seu centre ha trobat Roger que marcava el primer gol del matx.

A partir d’aquí ha estat un monòleg de l’Europa. El conjunt de David Vilajoana ha estirat les seves línies i ha tancat al Martinenc en el seu propi camp. Al minut 83, fruit d’ aquest domini escapulat, Carlos ha entrat per banda esquerra i la seva passada l’ha rematat a plaer un incisiu Nacho. L’Europa ha apretat en aquests darrers minuts del partit i Nacho ha disposat d’una falta prop de l’àrea però el seu llançament ha sortit alt. En el temps afegit, una passada bombejada per sobre la defensa vermella no l’ha pogut controlar altre cop Nacho, que es plantava sol davant Edu. Finalment el marcador no s’ha mogut. Just repartiment de punts al Guinardó.

MARTINENC: Edu, Seifi (Ayllon,83’), Uxio, Valles, Tente, Ferran, Faro (Tarrés,83’), Kabia (Cristian,64’), Collins (Gerard,77’), Nacho i Roger.

EUROPA: Enric, Guille, Kevin, Mas, Dani (Àlex,73’), Antonio (Chispas, 60’), Blanes (Nacho, 51’), Xavi, Carlos, Víctor (Alberto, 60’) i Lozano (Valdés, 51’).

ÀRBITRE: Anna Toneu assistit a les bandes per Gerard Vidal i Gerard Sanromà.

TARGETES: Grogues a Ferran, Nacho i Seifi (Martinenc) i a Mas i Rodón (Europa).

GOLS: 1-0 (Roger, 73’), 1-1 (Nacho, 83’)

Jornada 7 del campionat regular de la Segona Catalana grup II.

Primer derbi entre filials de Martinenc i Europa al segle XXI.