Un injust empat que sap a poc

22 Gener 2017 Nicolás Arlanzón
Una acció d'aquest matí a Santa Coloma Una acció d'aquest matí a Santa Coloma Nicolás Arlanzón

L'Europa B ha estat a tocar de guanyar al camp del líder, qui s'ha aprofitat de l'expulsió d'Ayllon per fer el 2-2 final al darrer instant.

Lliga · Jornada 18 · 22/01/17 · 11:45 hores

GRAMA
2 - 2 EUROPA

Aquest matí, el Filial ha estat a punt de donar la campanada davant una Fundació Esportiva Grama que volia aprofitar els resultats dels seus rivals més directes per consolidar la seva primera plaça. Els escapulats han sortit al camp sense complexes, amb ganes de sumar una victòria en el primer partit de la segona volta. Carregant el joc per les bandes, l’Europa B no ha trigat a tenir la primera ocasió del matx. Una oportunitat que la Grama ha respost ràpidament amb dos jugades de perill: una rematada de Montero dins l’àrea i una volea de Lamin.

Davant un rival amb problemes per culminar els seus atacs, els graciencs s’han mostrat força efectius. Al minut 11 ha arribat el primer gol del matí. Aprofitant un error defensiu dels locals, Álex, que ha rematat sense oposició una pilota penjada a l’àrea, ha fet el 0-1. Després d’aquest gol matiner, els de Vilajoana han buscat marcar un segon que els hi donés una major tranquil·litat davant d’un dels equips més potents de la categoria i amb exjugadors de Segona B i Tercera. Les ocasions més clares han arribat a pilota aturada. Al minut 40, quan semblava que l’Europa havia donat per bo el resultat, l’àrbitre ha assenyalat un dubtós penal favorable als colomencs. Mora, després de rebre una entrada de Cuadri, s’ha deixat caure dins l’àrea i el col·legiat no ha dubtat en xiular. Roberto Morales, amb un xut que Pablo ha estat a punt de refusar, ha convertit la pena màxima i ha fet l'1-1 amb què s’ha arribat al descans.

A la represa, els europeistes han tornat a fer-se amb el domini de la pilota davant un rival que ha trigat en reaccionar. El segon gol ha estat fruit d’aquest estat de gràcia dels joves jugadors visitants. Álex, de nou, ha marcat l'1-2 creuant una pilota penjada a l’esquena de la defensa. Després de tornar a avançar-se, els escapulats han endarrerit una mica la seva posició, tot i que també han intentat buscar el tercer. La reacció dels locals ha arribat en uns darrers minuts de joc que han estat dominats pels de Santa Coloma. Una de les ocasions més clares l’ha tinguda Roberto Morales amb un ajustat xut de falta que Pablo ha refusat amb una gran estirada. Els colomencs han intentat també crear perill al contraatac, però s’han trobat amb un Europa molt ben ordenat.

L’acció que ha marcat l’injust final del matx ha arribat al minut 87, quan Ayllón, que havia rebut la primera groga després de tallar un contraatac al mig del camp, ha estat expulsat després de cometre una falta molt protestada. Dos minuts més tard, els locals, abocats a l’atac, han empatat el partit en un servei de cantonada. Victor, després d’una pentinada de Charly, ha fet el definitiu 2-2. El mateix atacant ha estat a punt de fer el 3-2 poc després, però afortunadament pels escapulats aquest cop no s’ha mostrat encertat a l’hora de definir.

GRAMA: Pau, Ivan, Victor, Oriol, Alejandro (Juba, 80'), Adrià, Peque, Roberto Morales, Mora, Montero (Lumbreras, 63') i Lamin.

EUROPA: Pablo, Ayllón, Mas, Jares, Cuadri, Prats (Corominas, 70'), Rodergas, Carlos, Oscar, Ferran (Marc Vicente, 88') i Álex (Soto, 70').

ÀRBITRE: Pol Carmona, assistit per Efrem Mendez i Marc Larriba.

TARGETES: Grogues a Cuadri, Jares, Ayllón i Corominas (Europa) i a Ivan, Victor i Carlos (Grama). Vermella per doble groga a Ayllón -minut 87- (Europa).

GOLS: 0-1 (Álex, 11’); 1-1 (Morales -p-, 40’); 1-2 (Álex, 52’), 2-2 (Victor, 88’).

Campionat de lliga de Segona Catalana, grup II.

El Filial acumula 9 partits seguits sense perdre.