Guanyant en intangibles!

28 Gener 2023 Xavi de la Ossa
Maya s'ha fabricat el primer gol entre dues defenses Maya s'ha fabricat el primer gol entre dues defenses Xavi de la Ossa

El Juvenil A femení encadena la tercera victòria en quatre partits guanyant per la mínima al Sant Gabriel al Nou Sardenya (2-1).

Lliga · Jornada 16 · 28/01/22 · 15:00 h. · Nou Sardenya

EUROPA 2 - 1 SANT GABRIEL

Si alguna cosa ha faltat a la primera volta del Juvenil A europeista ha estat la regularitat, cosa que sembla haver-se solucionat darrerament. Els últims quatre partits, més enllà dels bons resultats (10/12 punts possibles), han servit per veure un Europa reconeixible i estable. És important que l'equip comenci a trobar la seva versió òptima i últimament, en contextos gens fàcils, està aconseguint apropar-se a una identitat que l"ha de portar a lluitar per estar entre els quatre primers en acabar la temporada.

Clau era arrencar bé la segona volta davant un intens Sant Gabriel, que ha arribat al Nou Sardenya volent refer-se del contundent 0-6 encaixat al partit d'anada. No obstant això, el matx ha començat amb protagonisme escapulat en una primera (i gran acció) entre Nil i Paula López a la que Nil no ha arrivat per poc.

No ha estat un matx de moltes arribades, sinó de buscar els espais que ambdós equips han sabut tancar bé. El Sant Gabriel ha tapat bé l'intent de progressió de l'Europa mitjançant Nil i Maya, obligant les peces atacants a moure's per buscar alternatives. Als vint minuts això ha tingut efecte i Maya s'ha fabricat una gran acció davant porteria i, aguantant l'entrada de dos rivals, ha fet el primer per a les seves.

Quan el partit semblava tranquil per a les gracienques, el Sant Gabriel s'ha avançat al marcador després d'un control massa llarg de Laia, que l'ha obligat a provocar un penal que ha transformat Elsa per empatar el matx. Cop dur que ha durat poc, doncs en una falta lateral a l'últim minut de la primera part Vicky ha posat el cap per fer el 2-1.

Poca història més hi ha hagut a la segona meitat, on l'Europa ha fet un exercici d'aguantar la mínima avantatge davant les de Sant Adrià, que han anat amb força a buscar un empat que en cap moment ha estat a prop de produir-se. El joc ha estat travat i l'Europa s'ho ha hagut de treballar, amb dues ocasions molt clares de Júlia i Magda, per amarrar tres punts de molt valor.

EUROPA: Laia, Vicky, Mariona, Raquel, Neus, Maya, Paula López, Nil, Maria, Dani i Brook... Han completat el partit i la convocatòria: Carlota, Carro, Martina Rodes, Magda, Júlia, Marina i Martina del Rio.

SANT GABRIEL: Martina, Aisha, Aina, Emma, Anna, Ingrid, Sofia, Alexia, Rocio, Dunia i Elsa... Han completat el partit i la convocatòria: Sara, Paula, Todoli, Yanira, Naira, Clara, Laia i Ainara.

ÀRBITRE: Marc Oltra Saez (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Laia i Vicky (Europa) i a Alexia, Yanira i Emma (Sant Gabriel).

GOLS: 1-0 (Maya, 19'); 1-1 (Elsa, 32'); 2-1 (Vicky, 40').