Amb el cap ben alt!

10 Febrer 2019 Fran Capell
L'Europa mereixia més L'Europa mereixia més Xavier Massó

El Juvenil A de l'Europa va encaixar ahir la primera derrota a casa davant el Barcelona (0-1) en un duel on es va donar la cara.

Lliga · Jornada 23 · 09/02/19 · 17:15 hores

0 - 1 BARCELONA

Tot i que la possessió als primers minuts va caure del bàndol visitant, l'Europa va sortir amb bona actitud a la gespa i a plantar cara contra el totpoderós conjunt blaugrana. Fins i tot Joel hauria pogut avançar els locals quan va rematar, sense deixar caure la pilota, una centrada d'Iñaki. Cap a l'equador de la primera meitat, Jordi va recollir una pilota morta dins l'àrea, però el seu xut va marxar alt.

La defensa escapulada va estar molt atenta davant les internades d'Ansu i Konrad, però en un atac del Barcelona, Ilaix va recollir una pilota dins l'àrea i, després d'un retall, va etzibar un fort xut que Èric no va poder evitar veure entrar al fons de la xarxa. El gol va deixar tocat l'Europa i el Barça va aprofitar per crear més perill. Amb tot, Iñaki i Ariel van tenir dos mà a mà amb Pol que podrien haver capgirat el matx, però ahir la pilota no volia entrar.

A la represa l'Europa va sortir amb més intenció i intensitat, tenint arribada a dalt. Un Barça molt conformista i sense gairebé crear perill es va trobar un Juvenil A de l'Europa que era tot cor, sense donar cap pilota per perduda. En els darrers minuts es va buscar amb insistència l'empat, topant amb un Pol que va resoldre-ho tot amb encert, en especial un cop de cap de Sori que duia molt perill. La fusta, en dues ocasions, va evitar la diana gracienca, la darrera en una centrada-xut al darrer minut de Xavi Galan.

El Barça va acabar demanant l'hora al Nou Sardenya i això diu molt del patiment blaugrana per endur-se els tres punts com un dels màxims favorits a guanyar la lliga. Bona actitud de l'Europa i resultat injust vist els mèrits, posats sobre la taula, d'un i altre equip. Es perd la condició d'invicte a Gràcia, però amb el cap ben alt.

EUROPA: Èric, Adra, Torre, Sori, Jordi, Bruno, Llava (Galan, 77’), Masip, Ariel (Tarik, 70’), Iñaki (Osorio, 77’) i Joel.

BARCELONA: Pol, Comas, Josep Jaume (Adrià, 43’), Álex Sala, Mika, Mármol, Jandro , Konrad (Nils, 72’) ,Ilaix (Antonio Jesús, 58’), Marqués, Peque i Ansu (Labinot, 81’).

ÀRBITRE: Gonzalo Romero assistit a les bandes per Iker Soro i Carlos Rubio.

TARGETES: Grogues a Ariel i Iñaki (Europa) i a Ilaix, Konrad, Antonio Jesús, Jandro i Marqués (Barcelona). Vermella directa a Peque –minut 89- (Barcelona).

GOL: 0-1(Ilaix, 24’).

Campionat de Divisió d'Honor grup III.

Primera derrota de la temporada a casa. L'Europa no perdia al Nou Sardenya des del 13 de gener del 2018. Millor entrada de públic de la temporada (850 persones), superior a alguns partits de Tercera Divisió.