Diumenge de resurrecció!

09 Abril 2023 Xavi de la Ossa
Eufòria amb el darrer gol Eufòria amb el darrer gol Maria Vidal

Amb èpica (i dues remuntades) l'Europa guanya a la Grama al Nou Sardenya (5-4) i somia amb la permanència a Divisió d'Honor.

Lliga · Jornada 26 · 09/04/23 · Nou Sardenya · 17 h.

EUROPA 5 - 4 FUNDACIÓ GRAMA

Més que un partit de futbol, ha semblat un combat de boxa. Dos equips que es jugaven la vida per agafar l'últim tren de la permanència han comparegut a la gespa del Nou Sardenya amb un ritme acord al que hi havia en disputa. Els graciencs han arrencat amb millors sensacions, però el primer cop l'ha donat Aleix al minut 12 fent pujar el 0-1 amb un xutàs des de la frontal de l'àrea. Cop dur per l'Europa, que ha buscat un empat que ha arribat després de dues ocasions, en un tir de Julen directe al fons de la xarxa.

Ha estat una primera meitat relativament tranquil·la, però després de passar pels vestidors l'encontre s'ha revolucionat. Als vint segons de la represa Aitor ha fet l'1-2 amb un tir creuat que ha entrat per l'escaire. Tot seguit, Campaña ha enviat una pilota al pal sol davant Burgos. La resposta ha estat d'Amate amb un tir desviat i Bernardo, al minut 54, ha marcat des de la frontal amb un tir ras a la base del pal per tornar a posar l'empat. Per primera vegada, els escapulats han capgirat el marcador gràcies a la diana de Vici a la sortida d'un córner i diversos rebots dins l'àrea.

Han estat 10 minuts de rellotge de certa tranquil·litat i pensar que el partit estava a les mans europeistes, fins que Aleix ha posat l'empat a tres en una jugada dins l'àrea de l'Europa que ha acabat amb el davanter clavant-la per amunt. Aiman podria haver tornat a avançar l'equip gracienc, però el seu xut ha anat directe al cos de Marcos. La Grama ha viscut el seu millor moment dins el partit, però de seguida l'ha perdut en un penal sobre Aiman Boussid on Aleix ha vist la segona groga quedant-se l'equip de Santa Coloma amb un home menys. El propi Boussid no ha fallat i a nou minuts del final ha posat el 4-3.

La bogeria aquesta vegada ha durat escassos cinc minuts, fins que una acció ofensiva de la Fundació Grama ha acabat amb una centrada a l'àrea petita per l'entrada de Joan, qui ha posat el 4-4. Amb tot, l'Europa ha continuat atacant per buscar de nou obrar la remontada de manera definitiva i ho ha aconseguit al temps afegit (minut 93), quan a la sortida d'un córner, la pilota ha caigut a les botes de tothom, però ningú rematant, i Vea ha estat el més llest per enganxar-la endins i marcar un gol que posa a l'Europa a tres punts de la permanència. L'equip aprofita el diumenge de resurrecció i lluitarà per tornar a estar una temporada més a la màxima categoria en els pròxims (i últims) quatre partits!

EUROPA: Burgos, Batu, Vea, Basart, Roman (Curiel, 70’), Jandro, Amate (Boussid, 70’), Berni (Willy, 78’), Vici, Julen (Plaza, 88’) i Aron (Philip, 70’).

FUNDACIÓ GRAMA: Marcos, Nil, Pau (Joan, 59’), Víctor (Iker, 44’), Tapias, Bafode, Campaña (Pol, 82’), Didac, Aleix, Canteras i Aitor.

ÀRBITRE: Lluís Espallargas Casellas, assistit per Bruno Ruano Prieto i Benjamin Redondo Carrera.

TARGETES: Grogues a Roman, Basart, Vea i Plaza (Europa) i a Víctor, Jorge i a Iker (Fundació Grama). Expulsió per doble groga a Aleix (Fundació Grama).

GOLS: 0-1 (Aleix, 12’); 1-1 (Julen, 31’); 1-2 (Aitor, 46’); 2-2 (Berni, 54’); 3-2 (Vici, 58’); 3-3 (Aleix, 68’); 4-3 (Boussid -p-, 81’); 4-4 (Joan, 86’); 5-4 (Vea, 93’).