Escac i mat al líder!

08 Desembre 2019 Fran Capell
Un partit per a la història! Un partit per a la història! Fran Capell

L'Europa s'ha posat el vestit de matagegants i ha derrotat amb remuntada inclosa el Real Zaragoza, líder gairebé intractable del campionat.

Lliga · Jornada 14 · 08/12/19 · 12 hores

3 - 1 ZARAGOZA

Primera part amb domini aragonès però sense gaires ocasions a destacar. De fet, el primer xut a porta l’ha fet Diego Marín als disset minuts de joc, rematant força desviat. Poc després, centrada escorada d'Iván Azón i altra vegada Diego Marín que, venint des del darrere, no ha arribat per ben poc a tocar pilota.

Justament a la mitja hora de joc, jugada enrevessada a l’àrea escapulada i, després d’un rebot, la pilota toca a Mou, va al travesser i el porter de l’Europa l'acaba traient de la línia (quarta foto de la galeria d'imatges). Els jugadors del Zaragoza han protestat que la pilota ha traspassat la línia, però l’àrbitre, sense VAR en aquesta categoria, no ha donat el gol. A la darrera jugada de la primera part, Tarik hauria pogut marcar el primer gol quan s’ha plantat sol davant Acín, qui ha salvat el perill amb els peus. Bona primera part en defensa de l’Europa que ha fet que el Zaragoza no aportés molt perill, tret de les jugades a pilota aturada.

Al quart d’hora de la segona part, un refús després d’un córner ha caigut a peus del capità visitant Francho, que ha engaltat una canonada on Mou no ha pogut fer res per evitar 0-1. Pintava negre si el líder se't posa per davant a falta de mitja hora de joc, però l’Europa ha sabut reaccionar... i de quina manera! L’empat ha arribat després d’un córner des de banda dreta de l’atac europeista que Gene ha pentinat lleugerament, la pilota ha arribat a Gonpi, avui determinant, i amb l’esquerra ha posat les taules.

Aquest gol ha esperonat l’Europa i poc després Tarik ha rematat una bona centrada de Navío per posar els graciencs per davant al marcador. L'estat de gràcia dels locals s'ha culminat tan sols tres minuts després, quan Roc ha marcat el tercer després d’una centrada de Gonpi, fent embogir el Nou Sardenya, que avui ha presentat una molt bona entrada per a un partit de categoria juvenil. Aquest triomf és, sens dubte, un cop d’efecte davant un líder que tan sols havia perdut un sol partit en tota la competició i un pas de gegant per a les aspiracions europeistes.

EUROPA: Mou, Navio, Joan Marc, Batalla (Turru, 69’), Gene, Roc, Hicham, Pepe (Arnau, 46’), Tarik (Morlans, 81’), Del Cura (Reda, 69’), Gonpi.

ZARAGOZA: Acín, Juan Sebastián, Borge, Yus, Vallejo, Francho, Marc Esteban (Luna, 82’), Vela (Soler, 84’), Marvin (Puche, 72’), Marín, Iván Azón.

ÀRBITRE: Josep Subirats, assistit per Joel Miquel Garriga i Víctor García.

TARGETES: Cap.

GOLS: 0-1 (Francho, 59’); 1-1 (Gonpi ,72’); 2-1 (Tarik, 80’); 3-1 (Roc, 83’).

Campionat de Divisió d'Honor grup III.

El Zaragoza, líder de la categoria, havia guanyat tots els partits menys un. És la seva segona derrota del curs. L'Europa es consolida a mitja taula.