La primera derrota, clara

17 Setembre 2016 Redacció
Imatge d'arxiu del recent desplaçament a Mataró Imatge d'arxiu del recent desplaçament a Mataró Josep Ribas

El primer 'KO' de l'Europa a la Lliga Nacional ha arribat a Cornellà, encaixant un engruixat 4-1 contra el conjunt 'B' de l'equip verd.

Lliga · Jornada 4 · 17/09/16 · 16:30 hores

CORNELLÀ B
4 - 1 EUROPA

El partit s'ha iniciat amb domini de la pilota per part dels escapulats i intentant controlar el rival a través de la possessió. Tot i això, ben d'hora i després d'una pilotada llarga, el Cornellà ha obtingut un córner en el servei del qual, per error en la marca, ha arribat l'1-0, obra de Roman.

Tot i el cop inicial que ha suposat el gol, l'equip escapulat ha seguit dominant el partit, fent possessions de mèrit que portava l'equip a arribar fins al davant del porter rival. Hi ha hagut dos cara a cara ben clars d'Àlex, qui no ha aconseguit superar el porter en rematades massa tímides. Poc després, Jose, amb una espectacular xilena dins l'àrea petita, ha enviat lleugerament desviada la rematada que podria haver suposat l'empat. L'Europa seguia dominant i gaudint d'ocasions, però al minut 28, després d'una errada en la sortida de la pilota i un xut llunyà d'Onan, Ruben no ha encertat a blocar la pilota i aquesta entrava tímidament a la porteria.

A partir d'aquí l'equip ha notat mentalment el cop de veure's dos gols per sota al marcador tot i dominar i ha perdut la fluidesa ofensiva que havia demostrat. Qualsevol pilotada de la defensa verda, des d'aquest moment, es convertia en perill. Per a més 'inri' (com es diu col·loquialment), la primera part ha finaltizat amb un tercer gol local que pràcticament sentenciava el matx. Després d'un servei de banda, la passivitat defensiva europeista ha permès al davanter del Cornellà marxar per banda i fer la passada de la mort que aprofitava Niell per fer la tercera diana.

A la represa l'equip seguia tocat pel massa ampli marcador. A més, al minut 60 Adri era incomprensiblement expulsat quan tornava a la seva posició i tallava la contra local per terra. Els jugadors escapulats han protestat la falta i l'àrbitre sorprenia expulsant el capità visitant entenent que havia entrat a la pilota de forma massa agressiva. Malgrat tot, Alieu ha retallat distàncies des del punt de penal en una pena màxima que ell mateix havia provocat. Finalment, el Cornellà B ha aprofitat la superioritat numèrica per fer el quart gol, transformat per Adrian Olivares, a falta d'un quart d'hora per acabar. L'Europa ha patit la primera derrota pagant molt car qualsevol petita errada.

La fitxa tècnica del partit · Acta de la FCF

CORNELLÀ B: Oriol, José Javier, Ignasi, Xavier, Roman, Adrian Machuca, Pau, Cristian (Marc Vicente, 64'), Kilian (Joan Castells, 58'), Niell (Adrian Olivares, 69') i Onan (Ryuya, 46').

EUROPA: Ruben, Anguren, Adri, Óscar, Piquer, Barroso, Alieu, Martín (Dani Martínez, 55'), José Miguel (Miró, 64'), Velis (Otman, 46') i Àlex (Tatay, 46').

ÀRBITRE: Daniel Galera Serrano (Vallès Occidental), assistit per Joel Aguileras Lores i Antonio Ramírez Plaza (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Roman i Adrian Machuca (Cornellà B) i a Óscar, Anguren i Tatay (Europa). Vermella directa a Adri -minut 61- (Europa).

GOLS: 1-0 (Roman, 5'); 2-0 (Onan, 28'); 3-0 (Niell, 42'); 3-1 (Alieu -p-, 69'); 4-1 (Adrian Olivares, 74').

Campionat de Lliga Nacional juvenil, grup VII.

Primera derrota del curs esportiu 2016/2017.