Maneta convincent

31 Octubre 2015 Fran Capell
Golejada balsàmica Golejada balsàmica Fran Capell

El juvenil A de l'Europa ha trencat una ratxa de tres partits sense guanyar golejant el Mercantil (5-1) en una segona part antològica al Nou Sardenya. L'Europa ha sortit ben mentalitzat per a que els tres punts no s'escapessin de Gràcia.

Lliga Nacional · Jornada 10 · 31/10/15 · 16 hores

5 - 1 MERCANTIL

Els primers minuts han estat de tempteig. Cap dels dos equips s'ha apropat amb perill a la porteria contrària fins que, al minut 18, Guti ha intentat una vaselina que ha sortit per ben poc. Ha semblat que aquella jugada esperonaria al conjunt escapulat però just a la següent, a l'altra àrea, una pilota pentinada de cap per Juanan era rematada al fons de la xarxa per Quim, posant el 0-1 al marcador del Nou Sardenya. El Mercantil s'ha envalentonat i ha tornat a apropar-se a la porteria europeista amb una rematada de cap del davanter blaugrana que Jonatan ha aturat sense problemes.

L'Europa ha augmentat la intensitat i Prats, d’esperó, ha intentat sorprendre Víctor. El conjunt visitant responia amb un cop de cap d'Hugo on Jonatan, providencial, ha hagut de posar la mà per refusar a córner. La primera part ha acabat amb victòria visitant en un matx sense gaires ocasions. A la segona el panorama ha canviat. L'Europa ha realitzat els seus primers canvis: Brandi i Andrés han entrat per donar força al mig del camp i provocar més arribades escapulades. Ha semblat que l'Europa posés una marxa més i al minut 52 Prats des de el lateral esquerre feia una centrada-xut que es colava dins la porteria sabadellenca. El gol ha fet creure en una remuntada escapulada i les arribades locals han estat constants.

Al minut 54, Prats ha assistit Soto, qui després de regatejar al porter, i amb tot al seu favor, ha xutat fora. Cinc minuts després, el davanter escapulat ha obtingut la seva recompensa al engaltar un xut des de la frontal després d’un rebuig i ha posat per davant als locals. L'Europa portava perill constantment a la porteria sabadellenca però no trobava el gol que li donés tranquil·litat. Al minut 66 Jonatan ha salvat l'Europa amb una doble intervenció providencial a xuts de Aliaga primer i Quim després. Aquesta ha estat l'única oportunitat clara del Mercantil en tota la segona part. Això ha fet reaccionar al conjunt escapulat. Quatre minuts després, Brandi aprofitava una pilota morta dins l’àrea i marcava el tercer. El Mercantil ha anat descaradament amunt per intentar marcar un gol que li donés vida i això ho ha aprofitat l'Europa per sortir amb ràpides contres.

En una d'aquestes, Guti rebia a la frontal una passada a l'espai de Varona i veient a Víctor avançat ha executat una vaselina perfecte, fent el 4-1. Un golàs. Amb el partit trencat per complet, Soto, ha arrencat des de mig del camp, s'ha anat per velocitat del seu marcador i davant la sortida desesperada del porter ha cedit la pilota a la seva dreta on entrava Lozano qui, a plaer, ha completat la golejada escapulada.

EUROPA: Jonatan, Chacón (Andrés 45’), Vicente,Eloi, Sergi, Juan Carlos (Bautista 60’), Pol (Brandi 45'), Varona, Guti, Prats (Lozano 77´) i Soto.

MERCANTIL: Victor, Arnau Rubio (Álex 76’), Rubi, Hugo, Rafa, Ortega (Mengíbar 76’), Aliaga, Juanan, Ángel (Ton 60’), Arévalo (Joel 60’) i Quim.

ÀRBITRE: Aleix Roig, assistit per Martin Barcelona i Manuel Carrasco.

TARGETES: Grogues a Juan Carlos, Jonatan, Eloi i Prats (Europa) i Arnau Rubio (Mercantil). Vermella directa al segon entrenador de l’Europa.

GOLS: 0-1 (Quim 20’); 1-1 (Prats, 52’); 2-1 (Soto 60’); 3-1 (Brandi 80’); 4-1 (Guti 87’); 5-1 (Lozano 90’)

Jornada 10 del campionat regular de la Lliga Nacional Juvenil.