Un any més a Nacional!

20 Maig 2016 Nicolás Arlanzón
Pinya dels jugadors quan ha sonat el xiulet final Pinya dels jugadors quan ha sonat el xiulet final Nicolás Arlanzón

Punt i final al patiment! El triomf del Juvenil A ahir al vespre davant l'Espanyol B (2-1), amb remuntada inclosa, assegura la permanència matemàtica.

Lliga Nacional · Jornada 33 · 19/05/16 · 20 hores

2 - 1 ESPANYOL B

El partit, que s’hauria d’haver disputat el passat cap de setmana però es va ajornar per impossibilitat de jugar per part de l'equip visitant, va començar amb tots dos equips molt actius damunt la gespa. L’Espanyol, que ja no es jugava pràcticament res, va ser el primer en avisar quan no s’havia jugat ni un minut. L’Europa, que era conscient de la importància del matx, no va trigar en respondre i al cap de poc temps Prats va posar a prova al porter dels visitants. Encara que cap dels dos equips va saber imposar el seu ritme, l’Espanyol va donar la sensació d’estar més segur del que feia. No obstant, de nou Prats va poder avançar l’Europa després de rematar a la mitja volta una pilota que havia recollit dins de l’àrea.

També va tenir un cert protagonisme al llarg dels primers minuts un incansable Ferran que no va parar de buscar l’esquena d’una defensa blanc-i-blava que va acabar patint amb la velocitat tant dels extrems com dels laterals escapulats. Brugue, amb una jugada individual, va ser l’encarregat de donar resposta als continus atacs dels escapulats, però no es va mostrar fi a l’hora de finalitzar. A partir del minut 20, el partit es va començar a calmar una mica, cosa que va aprofitar el conjunt gracienc per centrar-se una miqueta més i millorar les seves sensacions. Quan millor estava jugant el juvenil de l’Europa, l’Espanyol es va posar per davant amb un gol d’un Checa que va aprofitar un mal rebuig de la defensa local. Aquest gol va fer reaccionar als escapulats, que només dos minuts després van igualar el partit gràcies a un golàs de Palomar. A partir de l’empat, els europeistes van començar a buscar el segon gol.

En aquest sentit, Eloi, amb un cop de cap, va estar a punt de fer el 2-1, però li va sortir massa alt. Aquesta millora de l’Europa li va permetre comptar amb una nova ocasió poc abans del descans. Soto, després de rebre la pilota a la frontal, va intentar col·locar la bola a prop del pal, però el seu xut va sortir desviat a la dreta del porter. A la represa, novament Soto, que va avisar amb una rematada que li va marxar alta poc després del xiulet inicial, va comptar amb una clara oportunitat que podria haver suposat el segon gol de la nit si l’àrbitre no l'hagués anul·lat per fora de joc després d’haver-se quedat sol davant el porter. Posteriorment, el col·legiat va anul·lar pel mateix fet una perillosa jugada de l’Espanyol. Poc després, el protagonista del primer gol, Palomar, va estar a punt de marcar des de fora de l’àrea, però en aquesta ocasió el porter visitant va estar més encertat i la va refusar. Un minut després, malgrat el control de la pilota dels blanc-i-blaus, Varona va tenir una oportunitat després d’haver regatejat a diversos defenses, però el seu xut amb l’esquerra va anar directament al cos d’Andreu.

L’Espanyol, aprofitant la velocitat del revulsiu Anglada, va intentar l'assalt a la porteria de Luque, però el portes escapulat es va mostrar segur al llarg de tot el partit. Novament, a partir del minut 25 el matx es va tranquil·litzar. L’Europa, que va augmentar la seva pressió, va anar creixent i va aprofitar les pèrdues causades en el seu rival per a muntar nombrosos contraatacs. Al minut 32 de la segona part, Aldana, que havia entrat feia poc al terreny de joc, va provar sort des de lluny però, igual que el xut d’un jugador blanc-i-blau, la seva rematada no va acabar en gol. No obstant, el 2-1 no es va fer esperar gaire, ja que el propi Aldana va marcar uns minuts després aprofitant una bona jugada col·lectiva que li va permetre acabar rematant sense oposició.

Aquest gol tant esperat va fer esclatar d’alegria als integrants d’un conjunt escapulat que van anar corrent a celebrar-ho al costat del córner. A partir d’aquell moment, el partit no va tenir gaire història, encara que l’Espanyol va donar un petit ensurt als escapulats amb un servei de falta poc abans del final. Després del xiulet final, els jugadors del Juvenil A van celebrar la seva permanència i van donar les gràcies a la grada pel seu suport.

EUROPA: Luque, Sergi, Vicente (Adrian, 59’), Eloi, Carlos, Varona, Juan Carlos, Prats (Alex, 83’), Soto (Aldana, 70’), Palomar i Ferran (Lozano, 76’).

ESPANYOL B: Andreu, Reina, Hernández, Alavedra, Porqueras (Fàbrega, 89’), Ávila (Nantez, 71’). Brugue (Stamatov, 67’), Checa, Enri (Anglada, 46’), Gil i Gilbert.

ÀRBITRE: Gerad Castellet, assistit per Joan Cols i Xavier Menor.

TARGETES: Grogues a Vicente, Adrian, Varona, Lozano i Blanes (Europa) i a Gil i Gilbert (Espanyol B).

GOLS: 0-1 (Checa, 34’); 1-1 (Palomar, 36’); 2-1 (Aldana, 82’).

Jornada 33 del campionat regular de la Lliga Nacional Juvenil.

A falta d'una jornada per acabar la lliga, l'Europa assegura matemàticament la categoria.