Un punt treballat amb esperança

18 Febrer 2023 Xavi de la Ossa
Amate pica fort l'escut després de fer l'empat davant l'Espanyol Amate pica fort l'escut després de fer l'empat davant l'Espanyol Xavi de la Ossa

Creure-hi fins al final ha tingut premi pel Juvenil A masculí escapulat, que ha sumat un punt al 87 davant l'Espanyol a casa (1-1).

Lliga · Jornada 21 · 18/02/23 · Nou Sardenya · 17 h.

EUROPA 1 - 1 ESPANYOL

Poc més de dos anys és el temps que l'Europa no perd davant l'Espanyol a la Divisió d'Honor Juvenil. Una dada ben curiosa tenint en compte que els pericos sempre lluiten per guanyar el campionat (a excepció d'aquest any que no passen per una bona ratxa) i els escapulats ho fan per la permanència. Inclús la temporada on més estan costant, els dos partits s'han resolt amb empat. Potser no ha estat del tot merescut aquesta vegada si tenim en compte les ocasions generades, però la presència europeista en atac i la insistència han acabat obtenint el premi en forma d'un punt que fa que l'Europa continuï sumant de cara a intentar aconseguir el complicat objectiu.

Ha estat un encontre positiu en sensacions per a un Europa que ha arrencat amb bon ritme de circulació de pilota i bona pressió a la sortida d'un incòmode Espanyol. La primera gran acció ha estat una centrada de Barquero des de la dreta que ha rematat Sergio amb el taló trobant l'aturada de Vacas. Els de Xavi Corominas ho han continuat provant i Català s'ha animat amb un xut llunyà que ha estat còmode pel porter escapulat. A la tercera ha anat la vençuda pels visitants, que han obert el marcador gràcies a un cop de cap de Sergio a la sortida d'un córner.

El mà a mà d'Amate amb Pacheco, aturat pel 'guardapals' perico, ha estat una de les poques arribades clares de l'Europa, que ha acabat la primera part rebent dos cops quasi definitius, però que han trobat una magnífica resposta de Vacas, que ha evitat el que hagués estat una victòria clara de l'Espanyol camí cap als vestidors. Gràcies a la bona actuació del porter l'equip ha arribat amb opcions a una segona part amb protagonisme atacant europeista, però amb sensació d'encontre controlat pels blanc-i-blaus.

L'Espanyol ha tingut dues més clares que han marxat desviades i l'Europa ha pogut retallar distàncies amb una bona acció de Batu que ha centrat cap a Julen, qui ha vist com fins a dos tirs directes seus han estat refusats per la defensa rival, i amb un cop de cap de Basart que ha marxat per sobre de la porteria de Pacheco. Semblava que els visitants traurien petroli de la seva visita al Nou Sardenya, però al minut 87 d'encontre Amate s'ha quedat sol davant el porter de l'Espanyol i l'ha enviat endins per fer esclatar l'alegria local. Punt de molt mèrit que manté la cursa per la permanència. Costarà, i molt, però l'equip dona la cara i hi creu fins al final.

EUROPA: Vacas, Batu, Vea, Basart, Vera (Roman, 46'), Jandro, Amate (Andreu, 90'), Willy (Aiman, 65'), Vici (Philip, 85'), Julen i Plaza (Aron, 65').

ESPANYOL: Pacheco, Alex (Xavier, 88'), Ian, Català, López, García, Sergio, Roger (Jan, 83'), Barquero, David (Pol, 65') i Rafael (Sans, 88').

ÀRBITRE: Marcos Fernández Quintero, assistit per David Rodríguez Arenas i Abdellah El Aissaoui El Yaaloui.

TARGETES: Grogues a Willy (Europa) i a Pol (Espanyol).

GOLS: 0-1 (Sergio, 26'); 1-1 (Amate, 86').

Divisió d'Honor Juvenil Grup 3.

Els graciencs tornen a la victòria després de perdre a Mallorca. Cinquè partit seguit que l'Europa suma punts davant l'Espanyol. L'última derrota escapulada davant els pericos a Divisió d'Honor va ser el 21/11/20. Per l'equip visitant ha disputat els 90 minuts Barquero, jugador que la passada temporada va militar al Juvenil A de l'Europa.