Valuós empat davant un bon equip

13 Desembre 2020 Fran Capell
Disputat duel a l'estadi Disputat duel a l'estadi Blai Lagé

El Juvenil A de l'Europa ha signat taules al Nou Sardenya davant el Girona (1-1) en un duel on tots dos gols han arribat de penal.

Lliga · Jornada 7 · 13/12/20 · 12 hores

1 - 1 GIRONA

Primera part sense un dominador clar i amb poques ocasions la que ens han ofert Europa i Girona avui al Nou Sardenya. No ha estat fins al minut 24 quan ha arribat la primera ocasió per part gironina: una passada picada per sobre la defensa escapulada l’ha recollit Ureña, però Aleix molt ràpid ha sortit als peus d’aquest i el seu xut l’ha refusat a córner.

Als darrers minuts de la primera part, la cosa s’ha animat. Primer quan l’àrbitre ha xiulat penal a favor de l’ Europa després que Tomás, que s’havia incorporat a l’atac, ha estat colpejat a la cara per un jugador gironí en un salt dins l’àrea. Èric Iglesias ha estat l’encarregat de transformar el penal, mantenint el seu idil·li amb el gol en els darrers partits a l'estadi. Pràcticament a la següent jugada, el Girona ha estavellat una pilota al travesser i, al darrer minut de la primera part, Aleix ha tret amb els peus un fort xut de Kemo dins la petita.

La segona part s'ensumava distreta amb un Girona buscant amb més insistència la porteria escapulada i un Europa buscant alguna oportunitat per sentenciar el matx. I així ha estat. Als vuit minuts de la represa, un penal un xic rigorós comès per Pereira -doncs no ha quedat clar si era dins o fora l’àrea- l’ ha xutat Dawda i Aleix ha encertat la trajectòria de la pilota amb una gran aturada. L’àrbitre, però, ha considerat que Aleix s’havia avançat en el llançament i l’ha fet repetir. Al segon intent, el migcampista gironí sí ha batut Aleix.

L’Europa ha volgut reaccionar ràpid a l’empat visitant i Alexis ha tingut dues molt bones ocasions, però Joel les ha aturat. Els canvis han permès a l’Europa arribar més fresc al tram final però ha estat el Girona qui ha tingut més presència en atac i ha estavellat una pilota al travesser per part d’Arkoh. Montoya també podria haver fet el gol escapulat amb un cop de cap que ha sortit alt. Bon punt en un partit igualat i distret a la segona part on la balança podria haver-se decantat per part de qualsevol dels dos equips.

EUROPA: Aleix, Manel (Nieto, 82’), Raúl, Pereira (Montoya, 63’), Tomás, Llabres, Biel, Marçal, Iglesias, Riki (Èric Nin, 76’) i Alexis (Adalid, 63’).

GIRONA: Joel, Callís, Arnau, Ntambue, Palacios, Nil, Ureña, Méndez (Oltra, 89’), Kemo (Arkoh, 71’), Dawda i Dapaah (Farnós, 60’).

ÀRBITRE: Miguel Angel Moreno, assistit per Jaume Puig i Ainhoa Villegas.

TARGETES: Grogues a Iglesias, Pereira, Eric Nin i Alex López –entrenador de porters- (Europa) i a Dawda, Palacios i Farnós (Girona).

GOLS: 1-0 (Iglesias –p-, 40’): 1-1 (Dawda –p-, 52’)