Cruel i dolorós comiat de temporada

17 Juny 2022 Xavi de la Ossa
Montse en disputa de pilota amb Noah Bezis Montse en disputa de pilota amb Noah Bezis Xavi de la Ossa

L'Europa cau atropellat amb contundència pel Barcelona a la semifinal de la Copa Catalunya en un final de partit molt dur (5-0).

Copa Catalunya Juvenil · Semifinal · 17/06/22 · Complex Esportiu Torrent de Llops (Martorell) · 18:00 h.

BARCELONA 5 - 0 EUROPA

Sempre és complicat competir de tu a tu contra equips com el Barcelona, sigui en competició domèstica o en Copa. L'Europa ha viscut les dues cares de la moneda davant les blaugranes aquesta temporada. La victòria en la primera jornada de la Preferent Juvenil va suposar un gir de guió inesperat, però ja en la tornada les culers es van imposar després d'un tram de matx molt competit, d'igual manera que ha passat a Martorell. Les gracienques han dificultat les coses, però marxen amb un marcador massa voluminós.

Primera Part

El ritme des del primer moment l'ha posat l'equip dirigit per Pablo Tramullas, que ha intentat progressar i pressionar el seu rival amb la pilota. A l'Europa li ha costat entrar al matx i per això els primers minuts han estat d'aguantar la proposta de l'equip que avui actuava com a local. Tot i el control, però, les ocasions no han intimidat les europeistes en aquest tram inicial.

Les gracienques han anat despertant i guanyant terreny gràcies a accions puntuals on ha pogut fer mal al Barcelona a l'esquena, però no s'ha pogut entrar al partit del tot perquè abans de la mitja hora d'encontre les culers han trobat porteria gràcies a Ortega, qui ha aprofitat l'assistència de Gadea per superar Anna.

L'1-0 ha caigut com una gerra d'aigua calenta enmig del desert, però les europeistes no han abaixat els braços. De fet, quan restaven quatre minuts per marxar a vestuaris, Angi ha pogut empatar el matx amb una centrada que ha acabat davant seu a l'àrea petita, però el seu xut ha marxat per sobre la porteria de Mar.

La segona meitat ha començat amb una bona pressió de Montse sobre Mar, qui ha acabat refusant el perill. Les poques esperances d'un inici intens s'han vist minvades de seguida per una molt bona acció de Maya, qui ha rebut la pilota a banda esquerra de l'atac del Barça i des de lluny i amb poc angle ha clavat la pilota amb rosca al pal llarg d'Anna per fer el segon del matx. Un gol que ha fet molt de mal a un Europa que ja no s'ha recuperat.

Els minuts han passat entre intents d'acció de les gracienques i un Barcelona que ha anat sense complexos a buscar la porteria d'Anna, qui ha tret un parell d'ocasions a Celia Segura. Les de Nany Haces encara han tornat a gaudir d'una gran ocasió de gol quan Dani ha entrat sola dins l'àrea amb possibilitat de xut, però no ho ha vist clar.

Perdonar és concedir i les blaugranes han aprofitat per fer el tercer en un xut creuat de Magalí que ha passat per sota el braç d'Anna. Cop de set i partit per un equip que no ha tancat una golejada amb dos gols més, de Kautar i Magalí, que no reflecteix el que s'ha vist sobre la gespa. Això sí, victòria merescuda pel rival i l'Europa que s'acomiada del que ha estat un any il·lusionant en tots els sentits.

BARCELONA: Mar, Martina, Adriana, Bezis, Pujols, Lorena, Noa, Gadea, Celia Segura, Clara i Magalí... Han completat el partit i la convocatòria: Carlota, Rocio, Bea, Laura, Maya, Noa Jimenez i Kautar.

EUROPA: Anna, Botello, Raquel, Angi, Cou, Sepha, Neus, Estrada, Paula López, Montse i Dani... Han completat el partit i la convocatòria: Paula, Batalla, Vicky, Mariona, Magda, Elena i Marina.

ÀRBITRE: Ester Erra Leiva (Osona), assistida per Clivia Carmona Palou i Nuria Mitjavila Domenech (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Raquel (Europa).

GOLS: 1-0 (Ortega, 26'); 2-0 (Maya, 46'); 3-0 (Magalí, 76'); 4-0 (Kautar, 79'); 5-0 (Magalí, 82').

Semifinal Copa Catalunya Juvenil Femení 2021/2022.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Judith, Canta i Martina Pujol (decisió tècnica), Júlia (sanció) i Martina Rodés (lesió).