Els penals, la cara i la creu

10 Agost 2017 Àngel Garreta
Entre Varona i Uri intenten frenar Boira Entre Varona i Uri intenten frenar Boira Àngel Garreta

Un bon Europa va empatar al Nou Sardenya amb el Vilafranca (1-1) però va quedar fora de la 3a ronda de la Copa Catalunya per penals (6-7).

Copa Catalunya · 2a Ronda · 09/08/17 · 20:30 hores · Estadi Nou Sardenya · 350 espectadors

1 (6)
- 1 (7)
VILAFRANCA

Si a la primera eliminatòria contra l'Ascó el punt fatídic va ser favorable a l'Europa, en aquesta ocasió la moneda ha caigut de l'altra cara. L'Europa, superior al primer temps. El Vilafranca, al segon. Bon i seriós encontre de tots dos equips, deixant bones sensacions sobre la gespa tant locals com visitants.

Inspirat Europa al primer temps, creant perill des del minut dos amb una jugada de Javi Navarro per banda, retallant el defensa sobre la línia de fons i xutant ajustat al pal curt, on va blocar la pilota l'exporter europeista Èric Alcaraz. Amb domini escapulat, el gol va arribar al quart d'hora, amb una gran falta de David Jiménez, directa a porteria des de 40 metres i que es va colar pel mig i a l'alçada del travesser. Un autèntic golàs que va posar per endavant el conjunt escapulat.

De mica en mica el conjunt visitant va anar nivellant les forces i va arribar a sovintejar l'àrea gracienca en intents de xuts des de la fronta i pilotes per dalt creuades a l'àrea. La defensa i les sortides per alt de Fer van tapar qualsevol opció de franca rematada. Al tram final del primer temps va fer acte de presència una pluja intermitent, a estones més intensa, a estones minsa, que no va desaparèixer fins el final del matx.

Després d'un quart d'hora de clara possessió visitant de la pilota, una bona jugada d'Aday, trencant la defensa, internant-se a l'àrea per velocitat i xutant creuat al pal llarg de la porteria gracienca, es va convertir en la diana de l'empat. El Vilafranca, amb tot el seu potencial a la gespa, va buscar el segon amb insistència davant un ordenat Europa que, si bé ja no va tornar a gaudir de clares ocasions de gol, sí que es mostrava ferm en defensa tot i el perill constant d'un potent equip vilafranquí cridat a repetir play-off d'ascens aquesta temporada.

L'empat final va dur l'encontre als penals. Va començar xutant l'Europa i tant els escapulats com els visitants van transformar els tres primers xuts. Al quart, Èric Alcaraz va aturar el xut de Prat, posteriorment van marcar Josep Diez i Ruben, arribant al cinquè i decisiu penal amb l'exescapulat Abel Rita com a xutador des dels onze metres. En el moment clau, Fer va aturar la pena màxima i va matenir viu l'Europa a la tanda en el darrer sospir. Els gols de la 6a i 7a ronda de xuts van entrar i en la vuitena l'europeista Tena va enviar el seu xut al travesser. Per part visitant, Munta no va fallar, va transformar el 6-7 final de la tanda i va classificar el Vilafranca.

EUROPA: Fer, Dani Pujol (Ferran Esteve, 86'), Ruben, Cano, Uri, Tena, David Jiménez (Ángel De la Torre, 60'), Alberto, Civil (Alieu, 71'), Varona (Prat, 67') i Javi Navarro (Torres, 82').

VILAFRANCA: Èric Alcaraz, David, Èric Via, Fonta (Sergi Pérez, 61'), Vives (Aday, 45'), Medina, Boira (Oribe, 61'), Pla, Sardà (Munta, 71'), Acedo (Abel Rita, 45') i Kike (Josep Diez, 45').

ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat), assistit per Òscar Cubero Vidal i Àlex Vila Plaza (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Cano, Uri i Alberto (Europa) i a Fonta -dues i expulsió ja a la banqueta, minut 64-, Boira, Josep Diez i el tècnic Ivan Moreno (Vilafranca).

GOLS: 1-0 (David Jiménez, 15'); 1-1 (Aday, 62').

TANDA DE PENALS: Xuta Europa (Uri) gol: 1-0; xuta Vilafranca (Oribe) gol: 1-1; xuta Europa (Cano) gol: 2-1; xuta Vilafranca (Aday) gol: 2-2; xuta Europa (Alberto) gol: 3-2; xuta Vilafranca (Pla) gol: 3-3; xuta Europa (Prat) atura el porter: 3-3; xuta Vilafranca (Josep Diez) gol: 3-4; xuta Europa (Ruben) gol: 4-4; xuta Vilafranca (Abel Rita) atura el porter: 4-4; xuta Europa (Alieu) gol: 5-4; xuta Vilafranca (Sergi Pérez) gol: 5-5; xuta Europa (Ángel de la Torre) gol: 6-5; xuta Vilafranca (Medina) gol: 6-6; xuta Europa (Torres) al travesser: 6-6; xuta Vilafranca (Munta) gol: 6-7.

Copa Catalunya. 2a Ronda a partit únic.

Per l'Europa no ha quedat ningú de la primera plantilla fora de la convocatòria.

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Guillen, Josa, Raillo i el porter Arnau / Pel Vilafranca han restat a la banqueta: el porter Gonzo.

Partit disputat sota una temperatura molt baixa per ser agost. Cel tapat i pluja des del minut 35 del primer temps fins el final del partit de forma intermitent.

L'Europa queda eliminat de la competició en 2a ronda. Segon precedent en Copa Catalunya entre tots dos conjunts.