Finalistes de Copa en mode Europa!

16 Juny 2023 Xavi de la Ossa
Paula López celebra amb ràbia el penal que dona el passi a la final de Copa Paula López celebra amb ràbia el penal que dona el passi a la final de Copa Àlex Martínez

El Juvenil A femení europeista passa a la final de la Copa Catalunya després d'eliminar l'Espanyol en un partit boig (3-3) que ha anat als penals (4-2).

Copa Catalunya Juvenil · Semifinal · 16/06/23 · 20 h. · CEM Torrent de Llops

3 (4)
- 3 (2)
ESPANYOL

Si no comporta patiment, l'Europa no ho vol aconseguir, sembla la màxima escapulada en aquest tram final de temporada. Fa unes setmanes vam patir amb el Primer Equip per aconseguir l'ascens a Primera RFEF i el Juvenil A no ha estat menys. Partit on s'ha vist una versió gracienca molt superior amb tres gols anotats en el primer quart d'hora de partit, l'Espanyol capgirant el resultat i, quan semblava tot perdut, victòria en una tanda de penals gestionada amb sang freda amb quatre penals marcats per les europeistes (cap errat) per dos de les periques (els altres dos han anat fora).

L'arrencada ha estat immillorable per un Europa que ha fet seu l'escenari. En un quart d'hora de rellotge, les escapulades han aconseguit un parcial de 3-0 al marcador gràcies a les dianes de Maya (per partida doble amb definicions de molta qualitat, una superant la portera amb una picadeta i l'altra per l'escaire escorada a banda) i Júlia, qui ha aprofitat una centrada de Nil per l'esquerra per clavar-la de cap endins.

La resposta de l'Espanyol ha tardat pràcticament un quart d'hora i ha arribat gràcies al xut de Valentina que ha aturat Paula recol·locant-se molt bé després d'intentar refusar una mala entrega per part de la defensa. La següent arribada ha estat el gol, un refús a la sortida d'un córner que ha caigut a peus d'Aitana, qui l'ha clavat amb qualitat al pal llarg, fent impossible l'estirada de Paula, qui havia endevinat les intencions.

L'Europa ha continuat atacant, tot i haver perdut superioritat sobre la gespa. Maya ha posat una centrada molt bona cap a Nil, qui no ha encertat entre els tres pals.

L'electricitat perica a la sortida de vestidors ha agafat a contrapeu les gracienques. Al minut 42, una ràpida acció de l'Espanyol ha deixat Aitana sola davant Paula per fer el 3-2. Veure's tan a prop d'aconseguir capgirar el marcador ha esperonat l'equip d'Aida García, que ha gaudit dels millors minuts sobre la gespa de Torrent de Llops. L'Europa ha variat el pla i ha passat a ser un equip pràctic, aprofitant les ocasions generades en llarg.

Maya ha pogut sentenciar davant porteria, però la definició ha marxat per molt poc i Vicky ho ha provat amb un cop de cap que ha marxat fregant el travesser. Les dues accions han semblat donar aire a l'equip dirigit per Nany Haces, però la por al cos ha tornat amb el mà a mà de Lucía davant Paula; amb tot per marcar, l'atacant espanyolista l'ha enviat fora.

L'últim tram ha estat elèctric i Paula López ha tingut la sentència a les seves botes, però ha enviat la pilota contra el cos de la portera. L'Espanyol ha tornat a agafar protagonisme atacant i ha acabat clavant l'empat al minut 84 en una acció de córner que ha acabat amb rematada d'Andrea Cano endins. Un cop dur que podria haver-se resolt en l'última acció del partit, però les escapulades no han estat encertades en la definició.

El partit s'ha decidit des dels onze metres, amb un Europa que ha completat una tanda de penals perfecta anotant tots els tirs que ha executat. L'Espanyol ha arrencat amb tir de Noa desviat i amb el 3-2 en contra Ari l'ha tornat a enviar als núvols. Paula López, amb molta calma, ha clavat el 4-2 per classificar l'Europa per la final de Copa Catalunya, que es disputarà diumenge a les 12 hores a Torrent de Llops (Martorell) davant el Barcelona.

EUROPA: Paula, Sonia, Vicky, Mariona, Neus, Magda, Júlia, Maya, Nil, Paula López i Brook... Han completat el partit i la convocatòria: Laia, Carro, Raquel, Martina Rodes, Marina, Maria, Martina del Rio i Dani.

ESPANYOL: Patri, Judit, Aina, Lucía, Valentina, Nayara, Laia, Andrea Cano, Ari, Noa i Carmona... Han completat el partit i la convocatòria: Carla, Núria, Ainhoa, Aitana, Mar, Emma i Nerea.

ÀRBITRA: Aida Monago del Rio (Barcelona), assistida per Marwa Arbib Farratou (Penedès-Garraf), Patricia Portillo Terencio (Barcelona) i Tetyana Fernández Vila com a quarta àrbitra (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Neus, Júlia, Brook, Martina Rodes i Maria (Europa) i a Nayara, Laia i Andrea Cano (Espanyol). Vermella directa a Dídac Mas -delegat- (Espanyol).

GOLS: 1-0 (Maya, 4'); 2-0 (Maya, 12'); 3-0 (Júlia, 15'); 3-1 (Aitana, 34'); 3-2 (Aitana, 42'); 3-3 (Andrea Cano, 84').

TANDA DE PENALS: Xuta Espanyol (Noa) l'envia fora: 0-0; xuta Europa (Neus) gol: 1-0; xuta Espanyol (Nayara) gol: 1-1; xuta Europa (Nil) gol: 2-1; xuta Espanyol (Emma) gol: 2-2; xuta Europa (Magda) gol: 3-2; xuta Espanyol (Ari) l'envia fora: 3-2; xuta Europa (Paula López) gol: 4-2.

Campionat de Catalunya Femení Juvenil (Semifinals).

Per l'Europa ha quedat fora de la convocatòria: Berta (lesió).

Partit disputat amb calor.

L'Europa disputarà per primera vegada en la seva història una final de Copa Catalunya Juvenil. Primer empat davant l'Espanyol aquesta temporada (dues victòries a la lliga i empat a Copa).

Onze de l'Europa / Foto: Xavi de la Ossa