Guanyar a Nou Barris i sense patir resulta que sí era possible!

07 Agost 2022 Àngel Garreta
Adri Gené celebra el 0-2 que ha sentenciat el derbi Adri Gené celebra el 0-2 que ha sentenciat el derbi Àngel Garreta

Gran inici de pretemporada de l'Europa que, en el primer duel (i primer d'oficial) s'ha imposat clarament a la Montañesa per 0-2.

Copa Catalunya · 1a Ronda · 07/08/22 · 20:15 h. · Mpal. Nou Barris · 500 espectadors

MONTAÑESA 0 - 2 EUROPA

Gran estrena del nou Europa d'Ignasi Senabre en el primer partit de la temporada, un test directament oficial en competició de primera ronda de la Copa Catalunya. La 'Bombonera' de Nou Barris, territori sempre poc propici per l'Europa -fins i tot es va perdre aquí en les 3 úniques derrotes de la lliga que va suposar l'ascens a Segona RFEF-, ha semblat deixar de ser-ho avui almenys per una nit. L'Europa, en un terreny on el joc directe i les pilotes per dalt en diagonal fan molt de mal, pràcticament no ha patit ensurts.

L'inici del matx no ha deixat lloc a sorpreses: s'ha imposat el joc directe local mentre l'Europa, sense rebre ocasions en contra, anava mesurant el seu posicionament al camp. El primer xut del partit, una mitja volta molt forçada del capità Àlex Cano als deu minuts de joc, fàcil pel porter Mourin.

A l'àrea gracienca, pràcticament cap arribada amb intenció. Tampoc a la local en el següent quart d'hora, fins que Nolla ha rematat de primeres entre dos defensors però el seu xut tampoc ha suposat cap dificultat pel dorsal 13 dels locals. Als dos minuts ha estat Kilian qui ha posat a prova Mourin amb un xut de falta directa que ha blocat bé el porter dels groc-i-negres. El primer temps no ha donat per a més històries.

A la represa l'Europa ha augmentat encara més la seva pressió i ha fet un pas endavant davant una Monta a la qual li ha costat fer el seu joc. Alberto ha avisat de les seves intencions al primer minut, enviant un cop de cap al servei d'una falta a les mans del porter. Set minuts més tard ha arribat la primera diana: un murri Aliaga ha robat la cartera al seu marcador i, des de la línia de fons, ha enviat una passada de la mort que Alberto ha enviat al fons de la xarxa marcant el primer gol de la pretemporada escapulada.

Malgrat que la Monta no ha generat massa ocasions fins aquell moment, també hi ha hagut moment de protagonisme pel porter Marc Vito: en una falta directa xutada per Velillas, la pilota ha picat a l'esquena d'un jugador escapulat i el dorsal 1 dels graciencs ha hagut de rectificar a contrapeu per a acabar traient un guant salvador.. Un minut abans del 0-2, primer dels dos travesser de l'Europa avui, quan Àlex Cano ha enviat al pal llarg un cop de cap entrant a rematar una falta lateral. Al minut següent, però, pilota robada al mig del camp que Adri Gené, en jugada personal encarant els centrals, ha resolt de forma magistral amb un xut de fora l'àrea ben ajustadet a la base del pal.

Amb el duel sentenciat, encara hi ha hagut temps per a veure dues pilotes més contra la fusta. La primera, dels locals al minut 89. La segona, una falta directa de Kilian al travesser al minut 93. El xiulet final ha certificat la classificació de l'Europa per a la següent ronda de la Copa Catalunya.

MONTAÑESA: Mourin, Romano, Miguel, Moyano, Marçal, Pedro Bilbao (Martí, 71'), Éric Ruiz (Ivan Castillejo, 62'), Roland, Velillas, Suaibo (Nico, 62') i Hugo (Múrcia, 62').

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells (Castell, 45'), Mario, Cano, Campeny, Alberto (Pol Aldabó, 55'), Joel Arimany (Molins), Pau López (Carlos, 55'), Nolla (Aliaga, 45'), Adri Gené (Vilajosana, 82') i Kilian.

ÀRBITRE: Marcos Fernández Quintero (Barcelona), assistit per Fabio Canavese Pujol i Marc Perelló Campaña (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Velillas i Nico (Montañesa) i a Carlos i Aliaga (Europa).

GOLS: 0-1 (Alberto, 53'); 0-2 (Adri Gené, 75').

Copa Catalunya.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats i Vilamitjana (seguint el seu procés de recuperació) i Galeano (molèsties).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Joel Ruiz, Morlans i Manel (aquests dos últims de l'Europa B)  / Per la Montañesa han restat a la banqueta: Sergio Herrero, Mauro, Joel i Abodlai.

Alta xafogor d'estiu.

Primer partit de la pretemporada 2022 i també primer de caràcter oficial. Han debutat en partit oficial amb la samarreta del Primer Equip de l'Europa Mario, Joel Arimany, Adri Gené, Kilian, Molins, Carlos, Aliaga i Víctor Vilajosana.