La cara amable dels penals

La cara amable dels penals Rafa Leva aturant un dels tres penals fallats pel Castelldefels

Setmana de penals per l'Europa. Si dimarts aquest factor decisiu del futbol per desempatar encontres va girar l'esquena als graciencs al Torneig d'Històrics, avui diumenge, en partit oficial de Copa Catalunya, ha mostrat la cara amable per classificar l'equip per la tercera ronda.

Copa Catalunya 2015 (2a eliminatòria) · 10/08/14 (19 H) · Nou Municipal de Santa Coloma · 200 espectadors

EUROPA 2 - CASTELLDEFELS 2 (3-1 p.)

A Can Peixauet, molta entrega pels dos equips -bé també el Castelldefels com a rival- i bon ritme de joc malgrat viure l'encontre sota una calor de les més sufocants que es recorden en els darrers anys.

Amb un inici dominant del Castelldefels, l'Europa s'ha trobat un gol en contra ben aviat. Fruit d'un servei de banda en curt, una centrada diagonal al punt de penal ha trobat el remat de Cervantes de cap, tot sol i lliure de marca, fent impossible qualsevol aturada per a Rafa Leva. Amb el conjunt groc per davant al marcador, l'Europa ha agafat les regnes del partit i, de mica en mica, ha donat la volta a la situació. Primer, al minut 20 amb una sensacional passada de barret de Javi Lara a Javi Sánchez. El davanter, que semblava que s'avançava massa la pilota i es quedava sense angle arribant a la línia de fons, ha engaltat un suau remat creuat que ha agafat desprevingut el porter August. Plorant, la pilota ha arribat al fons de la xarxa pel pal llarg.

En aquesta franja de minuts han arribat les millors ocasions. Poc després, córner de Padilla que Ignacio, rematant de cap, veu com el porter August envia a córner. A dos minuts per arribar a la mitja hora l'Europa ha capgirat el marcador. Javi Sánchez ha pressionat una passada de la defensa del Castelldefels al seu porter i aquest, imprecís, ha fet una mala passada a un company, quedant la pilota morta als peus d'Ignacio, qui en un ràpid moviment, xutant amb l'exterior del peu, ha fet entrar l'esfèrica al fons de la xarxa. A quatre minuts pel descans, Nils ha provat un xut creuat que ha marxat fora per ben poc.

Un minut ha trigat el Castelldefels a deixar el marcador en taules. Sergio Prieto, en zona de mitjos, ha trobat un espai per l'arribada en velocitat de Borja. Dins l'àrea i de potent xut creuat, el defensa del conjunt groc ha superat la porteria de l'Europa. Amb el pas dels minuts han fet acte de presència els multitudinaris i habituals canvis de jugadors en partit de Copa Catalunya (es pot fer entrar tota la banqueta de convocats), fet que ha 'matat' el joc durant un quart d'hora sense ocasions ni arribades.

Al minut 63, la darrera clara del Castelldefels. Uri ha robat la pilota amb falta sobre Dot però, en veure que l'àrbitre no ha xiulat l'acció, la jugada ha finalitzat amb Adrian Ruiz encarant tot sol Rafa Leva. El jugador castelldefelenc, incomprensiblement, ha enviat el seu xut fora. A partir d'aquí, més possessió per l'Europa i darreres millors ocasions pels graciencs, com la del minut 85 de Camacho (xut creuat fregant el pal) o ja en temps afegit, al 92, de Poves (qui a centrada de Guzman ha rematat de cap tot sol massa creuat i ha perdonat el gol del triomf).

A la tanda de penals, cara per l'Europa, creu pel Castelldefels. Tres de quatre xuts al fons de la xarxa pels graciencs i tres errors de quatre (dos xuts alts i una aturada de Rafa Leva) pels castelldefelencs.

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Víctor Duran, Alberto, Pastells (Alegre, 68'), Putxi, Ignacio (Camacho, 72'), Javi Lara (Vives, 72'), Javi Sánchez (Poves, 68'), Padilla (Guzman, 56') i Nils (Rovira, 56').

CASTELLDEFELS: August, Borja, Aitor Lario (Marc Martínez, 62'), Uri, Mario, Jorge Sánchez (Oriol Cortés, 71'), Cervantes (Jonathan Reina, 77'), Pelegrín (Adrian Ruiz, 45'), Pedro Bravo (Cano, 45'), Gilberto i Sergio Prieto.

ÀRBITRE: José Antonio Fernández Morillo (Barcelona). Assistit per Sergio Manjón Villazala i Ainara Andrea Acevedo Dudley.

TARGETES: Grogues a Putxi i Javi Lara (Europa) i a Uri (Castelldefels).

GOLS: 0-1 (Cervantes, 9'); 1-1 (Javi Sánchez, 20'); 2-1 (Ignacio, 28'); 2-2 (Borja, 46').

TANDA DE PENALS: Resultat de 3-1 per l'Europa. Comença xutant l'Europa: Camacho (GOL) / Gilberto (per sobre el travesser) / Rovira (GOL) / Cano (GOL) / Putxi (atura el porter) / Adrian Ruiz (atura el porter) / Vives (GOL) / Mario (per sobre el travesser).

INCIDÈNCIES: Partit de la segona eliminatòria de la Copa Catalunya, jugant sota més de 36 graus de temperatura i una xafogor difícil de suportar. Per l'Europa, el porter juvenil Pablo ha completat la convocatòria.