1-0: l'imparable poder del groc!

25 Març 2018 Àngel Garreta
La història ens diu que som matagegants! La història ens diu que som matagegants! Àngel Garreta

L'Europa es converteix en el primer equip en derrotar l'Espanyol B (1-0) en un vibrant duel que ha servit també de reivindicació de valors.

Lliga · Jornada 31 · 25/03/18 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 1.150 espectadors

1 - 0 ESPANYOL B

Per primera vegada en anys, l'Europa no ha vestit de blanc amb escapulari blau jugant com a local un partit de lliga. Ho ha fet de groc, en solidaritat amb els presos polítics i com a simbòlica protesta davant les injustícies que s'apliquen per sobre la legítima i majoritària voluntat del poble de Catalunya. Amb l'escalf de la graderia, els escapulat han signat un partit majúscul, sabent patir quan tocava i dominant durant alguns minuts. El gol al minut 80 ha desfermat el deliri i en el tram final hi ha hagut opcions de sentenciar amb el 2-0 o també d'encaixar un empat que, finalment, no ha tingut lloc. L'Espanyol B haurà d'esperar a proclamar-se campió de Tercera una jornada més i perd tota opció de ser el primer català de la història del futbol que guanya la lliga d'aquesta divisió sense derrotes.

Intens i elèctric derbi que ha tingut ocasions des del minut 3 fins el darrer instant d'afegit de la segona part. Als 180 segons de joc, mà a mà del blanc-i-blau Cristo davant el porter gracienc Arnau, qui ha acabat guanyant la partida. Tot i el domini inicial de l'Espanyol B, l'Europa ha aguantat bé sobre la gespa. A tocar del quart d'hora, David Jiménez ha provat una vaselina en diagonal des de 40 metres que ha sortit fregant la creueta.

El líder ha dut el domini de la pilota i la velocitat en atac, però l'Europa ha tancat molt bé els espais i, de fet, ha gaudit de les darreres opcions clares de la primera part: al minut 38, xut de Raillo en diagonal per sobre l'escaire. Al minut 40, David Jiménez ha habilitat Raillo i aquest ha vist com el seu xut l'ha blocat el porter Edu.

Si al minut 3 de la primera l'Espanyol B hauria pogut obrir el marcador, al minut 3 de la segona ha tingut una igual de clara l'Europa, amb Raillo cara a cara amb el porter. El punta europeista ha acabat xutant massa creuat. Ni un minut després, rèplica visitant amb el segon mà a mà del partit entre Cristo i Arnau, amb la partida novament guanyada pel porter escapulat.

L'Europa s'ha cregut les seves opcions i ha fet una passa endavant, arribant a dominar a estones la pilota i la transició. Al minut 80, el premi. El capità visitant Lluís, controlant la pilota dins la seva àrea, s'ha embolicat i ha volgut regatejar David Jiménez davant la pressió de l'extrem. El jugador europeista li ha robat la cartera i cara a cara davant el porter Edu ha ajustat a la base del pal curt, fent l'1-0 i esclatant amb ell tot el Nou Sardenya. Joia a les files gracienques, però el més difícil estava per arribar: conservar-ho fins al final.

En el tram decisiu del matx, opcions per a qualsevol altre resultat: l'Espanyol B podria haver empatat acte seguit però Arnau ha volat per refusar a córner un xut d'Álex López. Per la seva banda, l'Europa podria haver fet el 2-0, el 3-0 i el 4-0 en tres accions seguides, primer al minut 88 (xut de Raillo desviat),després al 89 (xut de Pluvins al cos del porter) i finalment la més clara, al minut 90, en una arribada de Ruben Canelada, totalment sol davant el porter. El lateral europeista ha acabat xutant al 'ninot'.

De sentenciar s'ha passat a patir per la llei de Murphy i allò de 'qui perdona ho paga'. Al minut 93 el blanc-i-blau Max ha tingut una clara opció, un contra un davant Arnau, per empatar el partit i proclamar campió de lliga l'Espanyol B, però el porter europeista, sensacional avui, ha tornat a salvar la papereta. No era el dia dels pericos, sinó del matagegants Europa.

EUROPA: Arnau, Aimar, Ruben, Cano (Guillen, 62'), Tena (Josa, 84'), Uri, Raillo, Alberto, Damià, Pluvins i David Jiménez (Alejo, 86').

ESPANYOL B: Edu, Pipa (Doncel, 77'), Manel, Iago, Lluís, Manchón (Bermejo, 81'), Víctor, Álex López, Cristo, Max i Pedrosa (Puado, 62').

ÀRBITRE: Bruno Montoro Ferreiro (Barcelona), assistit per Max Elias Van Esso Castellet i Artur Argelés Garcia (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Arnau, Tena, Uri i Alberto (Europa) i a Pipa i Max (Espanyol B).

GOLS: 1-0 (David Jiménez, 80').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer i Varona (lesió), Ángel de la Torre (sanció) i Alieu, Gálvez i Ferran Esteve (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prat i el porter Tomás de l'Europa B / Per l'Espanyol B han restat a la banqueta: Genís i el porter Álex Domínguez.

Partit disputat amb cel tapat i estones en què han caigut 4 gotes.

Abans de l'inici del partit s'han guardat uns instants de silenci per la mort de la sòcia número 4, Maria Rosa Melció, i el soci número 83, Juan Luís Ocaña. Així mateix, l'Europa ha jugat amb la tercera equipació com a local, amb la samarreta groga, en solidaritat amb els presos polítics catalans i com a gest de protesta simbòlica davant la situació injusta que pateix el poble català. Un llaç groc ha presidit la tribuna al costat de l'escut de la llotja. Aquesta és la primera victòria de la història de l'Europa contra l'Espanyol B com a local.