A la Vila de Gràcia... les glòries tornaran!

Comunió total en el retorn de l'afició Comunió total en el retorn de l'afició Àngel Garreta

L'Europa guanya 2-1 el Santfeliuenc en la darrera jornada de la primera fase i aconsegueix distanciar-se +4 punts del segon.

Lliga · Jornada 22 · 02/04/21 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 600 espectadors (protocol reduït Covid-19)

2 - 1 SANTFELIUENC

Era important guanyar i s'ha aconseguit. L'Europa ja era campió de la suma dels dos subgrups pel que fa a la primera fase, però aconseguir entrar a la segona amb +4 punts de marge respecte el segon (i amb 18 punts en joc a partir de la propera setmana) era important per marcar territori, entrar-hi amb bon peu i allargar la ratxa de victòries consecutives. Un triomf de moral i, per fi, davant el públic, que no hi podia entrar a Gràcia des de la jornada 1. Una matinal rodona!

Els graciencs han dut la iniciativa en tot moment. Amb més o menys percentatge i a estones més o menys intenses, la possessió ha estat escapulada de principi a fi. Amb tot, a l'equip li ha costat un món trobar opcions clares de gol al primer temps. Ha tingut la primera al minut 13 amb una centrada de Nolla al segon pal que David Jiménez ha engaltat de primeres massa desviada. El Santfeliuenc ha fet la seva primera aproximació acte seguit en una bona doble intervenció de Sergio sota pals.

L'Europa ha intentat, passat el primer quart d'hora, racionalitzar l'energia i l'embranzida per trobar amb més calma i toc els espais oportuns per atacar. S'han fet pregar les següents accions clares de gol i, aquestes, han arribat consecutives als minuts finals. Als 42 de joc, Nolla ha centrat al segon pal, David Jiménez ha tocat el cuir per deixar-lo a la frontal de la petita i allà, el capità Àlex Cano, amb tot a favor, ha rematat per sobre el travesser.

La darrera dels graciencs, al tercer minut d'afegit, en una falta que Nolla ha picat molt tancada, el porter Toni ha refusat amb un puny i, en segona instància, un defensa ha tret un gol mig cantat des de gareibé la línia de gol. Aquesta acció ha donat pas a l'immediat xiulet final.

A la represa l'Europa ha trobat el premi a la primera: tres minuts de joc i pilota de Nolla oberta a la frontal per a Javi Prats. El mig, fet a Gràcia, ha etzibat un cacau que s'ha colat pel pal llarg i ha obert la llauna i fet esclatar de joia el Nou Sardenya. Un gol necessari, i aviat, per donar calma tant a l'equip com a la parròquia.

A partir d'aquí l'Europa podria haver ampliat molt més la diferència final amb la que ha sortit d'aquest partit. Al minut 64, David Jiménez, dins l'àrea petita i amb tot a favor, ha enviat als núvols una assistència de Nolla. Als 72 de joc, Albert Martí ha deixat un gol en safata al propi David Jiménez amb una passada de la mort, l'extrem ha preferit controlar que xutar de primeres i quan el seu xut final estava ja pràcticament celebrant-se com a gol a la graderia, ha estat refusat en el darrer moment per la cama del defensa visitant Boira.

Abans que a l'ambient arribés la sensació d'estar perdonant massa i poder-ho pagar car, ha arribat un 2-0 que ha resultat, a la llarga, vital. Només tres minuts després de la darrera acció clara, David Jiménez ha centrat al segon pal, Albert Martí ha picat de cap per a posar el cuir, suau, a l'àrea petita on Guti, també suau i de cap, ha enviat el cuir al fons de la xarxa!. Diem que el gol ha resultat vital perquè al minut 85 Toro, a la sortida d'un córner, ha fet el 2-1 i el Santfeliuenc ha lluitat el premi de l'empat fins el final, resultant salvador Sergio en un mà a mà al minut 90 davant Boira. Malgrat el patiment final, tres punts deixats a casa que són quatre (de marge) per a l'inici de la segona fase.

EUROPA: Sergio, Guti (Fode, 83'), Àlex Cano, Uri, Prats, David Jiménez, Albert Martí, Pau López (Varona, 78'), Castell, Nolla (Carlos Cano, 69') i Sergi Pastells.

SANTFELIUENC: Toni, Boira, Carlos, Alfonso, Kevin, Toro, Collado (Vidal, 81'), Adri (Cristian, 68'), Torres (Sani, 68'), Guillem (Ivan, 81') i Peña (César, 81').

ÀRBITRE: Marc Pujol Prat (Osona), assistit per Sergi Bas Muñoz (Girona) i Antoni López Modern (Figueres).

TARGETES: Grogues a Prats (Europa) i a Carlos, Alfonso, Toro, Adri, Torres i César (Santfeliuenc).

GOLS: 1-0 (Prats, 48'); 2-0 (Guti, 75'); 2-1 (Toro, 85').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Vilamitjana, Joan Marc i Èric (lesió) i Briones (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Adri Guillén, Alberto, Alfons Serra, Martí Alba, Ricki Vidal i el porter Dani Pérez / Pel Santfeliuenc han restat a la banqueta: Christian, Joan, Cristian i el porter Sergio.

Partit disputat a bona temperatura i sota un sempre present sol.

Primer partit de Tercera Divisió amb públic al Nou Sardenya des de la primera jornada de lliga. L'Europa tanca la primera fase de la lliga (dividida en dos subgrups) com a campió de la suma dels dos subgrups amb 44 punts totals, +4 punts de marge respecte el següent equip, puntuació que arrossegarà a la següent i decisiva fase per l'ascens de 6 partits.