Aferrats a la vida fins el darrer sospir!

17 Abril 2022 Àngel Garreta
Celebració del 2-1 Celebració del 2-1 Àngel Garreta

L'Europa s'ha endut el duel d'escapulats per 2-1 en un matx on ha remuntat al Badalona el 0-1 del descans en un gran segon temps.

Lliga · Jornada 30 · 17/04/22 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 600 espectadors

EUROPA 2 - 1 BADALONA

Què hauria passat de no haver patit un escàndol arbitral el passat dimecres? S'hauria signat una setmana de 9 de 9 en punts de diumenge a diumenge? No se sap ni se sabrà mai, però l'única cosa certa és que l'Europa, malgrat tenir unes molt limitades opcions de permanència, vendrà la seva pell cara fins que sigui un fet... si ho ha de ser.

Els europeistes no han pogut oblidar del tot el partit de dimecres quan, als quatre minuts de partit, l'àrbitre ha passat per alt un 'tap de bàsquet' d'Algisi en una cursa d'Albert Martí cap a porteria. Ni falta per mans ni, evidentment, cap targeta. Al quart d'hora, cop dur pels graciencs quan Pol Ballesteros ha rebut a les esquenes de la defensa gracienca i, després d'un control i un mig regat a Sergio, ha enviat el cuir al fons de la xarxa.

La polèmica ha seguit acompanyant l'Europa quan al minut 24, una passada a l'espai d'Albert Martí cap a David Jiménez ha acabat en gol, però anul·lat per fora de joc a instàncies de l'assistent. Veient a posteriori les imatges per TV, la posició de Jiménez era totalment legal. Viacrucis arbitral per Setmana Santa el que li ha tocat patir a l'equip de Gràcia.

En els minuts restants fins arribar al descans, poca profunditat dels graciencs davant un Badalona ben ordenat sobre la gespa. Àlex Cano ha provat una vaselina des de mig camp que Dorronsoro ha aturat en dos temps i Alberto ha enviat un cop de cap a la sortida d'un córner al lateral de la xarxa. De l'altra banda, Sergio ha hagut de respondre allargant el braç a un potent xut dels visitants.

A la represa, l'Europa ha sortit decidit a no deixar volar els punts de l'estadi. Al minut 56, pilota de Sergi Pastells per a Pau López, qui ha assistit cap a Albert Martí, al vèrtex de l'àrea petita, per a que aquest fes l'empat. La celebració de Martí ha estat un clar exemple de l'esperit escapulat: res de perdre el temps en gestos ni abraçades... ràpid a posar la pilota al cercle central perquè tocava remuntar.

La remuntada ha arribat sobre l'hora de partit, quan Nolla ha estat clar objecte de penal per una entrada a destemps de Toledo. David Jiménez s'ha posicionat com a llançador de la pena màxima i, des dels 11 metres, no ha fallat, enganyant el porter visitant i fent el 2-1. Aquí sí que hi ha hagut temps per a celebracions, no només les abraçades amb els companys, sinó també un cor a l'aire amb dedicatòria i un bonic detall mostrant la samarreta de Javi Prats, company lesionat, als espectadors presents a l'estadi.

A partir d'aquí, el Badalona ha acusat els nervis i la pressió de veure un partit que s'escapava i ha buscat l'empat més amb el cor que amb el cap. Amb tot, l'Europa, a la sortida d'un córner, ha enviat la pilota al travesser al minut 74 després de pentinar Ricki Vidal. Finalment, tot i els sis minuts d'afegit (ben afegits entre canvis i atencions mèdiques, com en un xoc d'Alberto amb Algisi) el triomf no ha perillat i s'ha quedat al Nou Sardenya.

EUROPA: Sergio, Àlex Cano, Campeny, Alberto, David Jiménez (Ricki Vidal, 71'), Reina (Sergi Pastells, 45'), Albert Martí, Marc Esteban, Coro (Guti, 57'), Nolla (Alfons Serra, 92') i Pol Aldabó (Pau López, 45').

BADALONA: Dorronsoro, Toledo (Pitu, 83'), Robusté, Àlex Pla, Sascha, Larrosa, Carri, Pol Ballesteros (Fernández, 83') Sana, Algisi i Roger Marcè (Ferran, 72').

ÀRBITRE: Andrés Martínez Martínez (La Rioja), assistit per Ángel David Domínguez Zapatero i Izaskun Muñoz Echevarría (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Àlex Cano, Marc Esteban i Coro (Europa) i a Robusté i Algisi (Badalona).

GOLS: 0-1 (Pol Ballesteros, 16'); 1-1 (Albert Martí, 56'); 2-1 (David Jiménez -p-, 61').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Uri, Prats, Éric Jiménez, Prats i Arnau Vilamitjana (lesió) i Chava (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar:  Vargas i el porter Troya / Pel Badalona han restat a la banqueta: Valentín, Marc Anglès, Cristian Márquez i el porter Àlex.

Temperatura pròpia d'estiu amb forta calor i sol.

Tercer partit en set dies pels graciencs.