Aire!

20 Març 2019 Àngel Garreta
Soto celebra el 2-1 Soto celebra el 2-1 Àngel Garreta

Balsàmica victòria intersetmanal de l'Europa per respirar després de tres derrotes consecutives. Avui, al Nou Sardenya, 2-1 contra l'Ascó.

Lliga · Jornada 33 · 20/03/19 · 20:30 hores · Estadi Nou Sardenya · 250 espectadors

2 - 1 ASCÓ

Necessitava l'Europa un triomf com fos i aquest s'ha gestat havent de remuntar el partit en una molt bona segona part de l'encontre on l'Europa ha igualat el matx, que ha marxat 0-1 al descans, en el primer minut de la represa. Gols d'Elo i Soto i sensacional partit de Martínez, clau en les dues jugades.

Ha sortit intens l'Europa durant els primers deu minuts del partit, volent trobar constantment espais a les bandes per acabar jugades. Un xut d'Elo, faltat de forces i que ha aturat el porter Eudald sense problemes, s'ha convertit en la primera rematada a porta del matx. Berto ho ha intentat per l'Ascó, però amb el mateix final.

Després de dos intents de l'Europa a botes de Xavi Camps i Prats, ha arribat un cop dur, el gol visitant: pilota al vèrtex de l'àrea que Marcel, tal com li ha caigut de primeres, ha xutat al segon pal, de forma bombejada, entrant el cuir per l'escaire. Amb el marcador de 0-1 s'ha arribat al descans.

A la represa, ràpida i immediata reacció local. Al primer minut, una gran jugada personal de Martínez ha acabat amb una assistència al segon pal per a Elo, qui ha rematat al fons de la xarxa sense oposició d'un superat Eudald. El gol ha donat ànims a un Europa que ha anat decidit a capgirar l'electrònic.

El mateix Elo ha etzibat un cacau en una falta directa que Eudald no ha pogut blocar. Guillen, a l'àrea petita, ha intentat caçar el rebot i rematar a porteria, però l'acció ha acabat en córner. Després d'una genial acció per banda del propi Guillen amb rematada final massa alta d'Alfons Serra, ha arribat el premi a la insistència: gran jugada de Martínez per la banda, entrant a l'àrea per línia de fons i fent una passada al segon pal. La pilota ha estat mal refusada per un jugador asconenc i ha caigut a l'àrea gran a peus de Soto qui, amb un xut sec, ha ajustat el cuir al pal curt fent el 2-1.

Al minut 66 l'Ascó s'ha quedat amb deu efectius per expulsió amb vermella directa d'Artur en una acció amb Guillen. Tot i la inferioritat numèrica i amb més cor que cap, l'Ascó no ha deixat d'intentar generar perill -ha disposat d'alguna tímida rematada, una falta molt perillosa i algun córner- per intentar salvar un punt. L'Europa ha patit en el temps afegit però finalment s'ha pogut treure un gran pes de sobre amb el xiulet final.

EUROPA: Marc Priego, Guillen (Josa, 76'), Oumar, Castell, Prats (Varona, 65'), Xavi Camps, Soto, Alberto, Martínez, Alfons Serra i Elo (Èric, 68').

ASCÓ: Eudald, Pato (Toldrà, 80'), Artur, Jose, Bernat (Revi, 68'), Berto, Xavi Jaime (Felipe, 82'), Marcel, Humbert, Masqué i Parra.

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas (Baix Llobregat), assistit per Jesús Martínez Navarro i Marc Riera Muñoz (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Castell i Xavi Camps (Europa) i a Bernat (Ascó). Vermella directa a Artur -minut 66- (Ascó).

GOLS: 0-1 (Marcel, 35'); 1-1 (Elo, 46'); 2-1 (Soto, 64').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Torrentbó i Xavi Liébanas (lesió), Cano (baixa mèdica) i Gabi i Uri (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: German, Aitor, Albert Martí i el porter Joan Compte / Per l'Ascó han restat a la banqueta: Joan, Jani, Ousman i el porter Sergio.

Partit disputat a bona temperatura però sota llum deficient de les instal·lacions.

Darrer duel intersetmanal de la temporada. El jugador Albert Martí, de l'Europa B, ha estat convocat per primera vegada en lliga, no arribant a debutar.