Amarg comiat d'any

19 Desembre 2021 Àngel Garreta
L'Europa cau golejat a Eivissa en el darrer partit de l'any L'Europa cau golejat a Eivissa en el darrer partit de l'any Àngel Garreta

L'Europa tanca el 2021 amb una clara i contundent derrota a Eivissa davant l'Ibiza Islas Pitiusas després d'un mal partit (5-1).

Lliga · Jornada 16 · 19/12/21 · 12 h. · Mpal. Can Misses III · 200 espectadors

IBIZA ISLAS PITIUSAS 5 - 1 EUROPA

Un 2021 històric per l'Europa acaba amb amargor després de caure al camp de l'Ibiza Islas Pitiusas per un contundent 5-1. Els escapulats han sabut contrarestar un bon inici local, però de seguida s'han vist per darrere al marcador i han remat a contracorrent durant tot el matx. Una diana d'Albert Martí al final ha pogut maquillar el resultat, però el cinquè dels vermells a l'últim minut deixa els graciencs sense sumar i amb males sensacions. El Nadal haurà de servir per trobar solucions de cara al final de la primera volta i inici de la segona.

L'Ibiza ha intentat prendre el control de la pilota des de l'inici, tot i que s'ha trobat un Europa que ha igualat forces al mig del camp per evitar-ho. Els locals han fet treballar Troya en els primers instants de partit fent que s'estirés en una centrada per la dreta. Els graciencs han respost amb un intent de rosca des de la frontal de Pau López després d'una falta a favor refusada per la defensa, però la pilota ha marxat un xic alta.

Els vermells han arribat dues vegades amb perill per bandes sense encertar en la rematada final i han tingut una ocasió molt clara quan Espínola ha xutat creuat davant l'estirada del porter escapulat. L'Europa ha pogut aguantar uns minuts més fins que Bengoechea ha rematat de cap al segon pal una centrada des de la dreta de l'atac local per avançar els seus. Sense temps per pair el primer cop, l'Ibiza ha fet el segon després d'una sortida de Troya fora l'àrea a intentar refusar de cap una pilota en llarg, Juan Delgado s'ha anticipat en el salt i, arribant a l'àrea petita, ha fet un retall i ha marcat a porteria mig buida, amb Guti sobre la línia, qui no ha pogut fer res per evitar-ho.

Els europeistes han respost amb un córner que ha rematat Alberto de cap, però el cuir ha marxat desviat. Troya s'ha tornat a posar la granota de treball refusant un cacau de Bengoechea amb un vol extraordinari i el mateix Bengoechea ha fet pujar el tercer després de creuar una rematada de cap al segon pal. Tot i els tres gols encaixats, l'Europa encara ha agafat forces per intentar marcar abans del descans i David Jiménez ho ha intentat amb un xut al segon pal que no ha trobat porteria per molt poc.

L'Europa ha sortit amb molta empenta a la represa i ha gaudit d'algunes ocasions. No obstant això, l'ensurt l'ha posat l'Ibiza amb una centrada de Soler cap a Delgado que ha acabat en gol, tot i que l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc. Els graciencs han respost amb un tir creuat d'Albert Martí que Contreras ha refusat a córner amb una mà a terra molt difícil.

El partit ha entrat en una fase d'estabilització, amb moltes errades per part dels dos equips i amb un Europa que no ha aconseguit trobar la manera de fer gol. En aquest context Delgado, a la sortida d'un córner, ha deixat definitivament sentenciat el partit en fer el quart per l'Ibiza. A partir d'aleshores, els tècnics han esgotat els canvis per encetar el tram final d'encontre i l'Europa ha mantingut la intenció per intentar foradar la porteria de Contreras, tot i que no ha arribat amb claredat.

Amb la sentència i quan semblava que no passaria res més, Albert Martí s'ha tret un cacau des de la frontal que ha entrat per l'alçada del travesser. Encara hi ha hagut temps per veure un nou vol de Troya a un xut de falta directa i el cinquè de l'Ibiza a l'últim minut gràcies a la rematada de Tarrés a la sortida d'un córner. Amb aquesta acció ha acabat un partit amb derrota clara i sense excuses. L'Europa tanca amb mal sabor de boca un 2021 històric. Tocarà treballar per un bon 2022.

IBIZA ISLAS PITIUSAS: Contreras, Soler, Villar, Serra (Pere Mas, 75'), Pinto, Bengoechea, Julen López (Tarrés, 75'), Delgado (Simeone, 75'), Moreno (Akapo, 80'), Espínola i Ramon López (Ivorra, 68').

EUROPA: Troya, Guti, Àlex Cano, Campeny, Uri, Alberto (Chava, 45'), Javi Solsona (Nolla, 60'), David Jiménez (Ricki Vidal, 45'), Albert Martí, Pau López (Prats, 80') i Alfons Serra (Marc Esteban, 45').

ÀRBITRE: Alejandro Clemente Ortuño (Murcia), assistit per José Valerio Carrillo Moreno i Marcelo Ibáñez Juárez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Julen López i Carlos Moreno (Ibiza Islas Pitiusas) i a Guti (Europa).

GOLS: 1-0 (Bengoechea, 24'); 2-0 (Delgado, 28'): 3-0 (Bengoechea, 39'); 4-0 (Delgado, 71'); 4-1 (Albert Martí, 86'): 5-1 (Tarrés, 90').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Sergi Pastells, Castell i Vilamitjana (lesió) i Jordi Cano (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Coro i el porter Sergio / Per l'Ibia Islas Pitiusas han restat a la banqueta: Marcos García i el porter Dani Martínez.

Partit disputat amb cel tapat i fred moderat.

Últim partit del 2021. Fins a 40 europeistes s'han desplaçat a Eivissa per animar el Primer Equip masculí.