RemeiSolfincISL

Amos i senyors dels derbis!

28 Gener 2024 Àngel Garreta
Eslava celebra el segon gol europeista davant el gol visitant Eslava celebra el segon gol europeista davant el gol visitant Àngel Garreta

L'Europa ha signat el 'doblet de derbis' imposant-se també al Narcís Sala aquesta temporada (2-3) en un partit heroic amb tot en contra.

Lliga · Jornada 20 · 28/01/24 · 18 h. · Estadi Narcís Sala · 6.531 espectadors

SANT ANDREU
2 - 3 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Un penal dels més clamorosament inexistents de la història xiulat en contra i que s'ha convertit en l'1-0 i un clar penal a favor convertit en targeta per simular (i que podia haver sigut l'1-3) just abans del 2-2. L'Europa ha lluitat contra el Sant Andreu, contra un nefast arbitratge i contra 6.000 persones adverses per sentar càtedra al Narcís Sala, on ha estat àmpliament superior a la segona part. Feia més de 22 anys que no es guanyava un partit de lliga a Sant Andreu.

Totes les mirades del futbol català estaven centrades en un partit que ha tingut de tot i que ha resultat un espectacle per l'espectador. Ha sortit molt bé l'Europa, segur de fer un pas endavant a domicili en un escenari advers amb el suport de 700 europeistes i la pressió gairebé 6.000 ànimes locals.

Al quart d'hora ha tingut lloc la primera de les jugades que han afectat arbitralment de forma negativa a l'Europa: Aliaga, amb les mans enrere del cos, ha refusat a córner una pilota amb el melic. De forma inexplicable, el col·legiat ha assenyat penal quan la pilota estava més de mig metre allunyada de qualsevol posició del braç. Alexis ha transformat la injusta pena màxima en l'1-0.

Amb tot, l'Europa, que ha notat el cop als minuts posteriors, ha aixecat el cap i ha aconseguit empatar abans del descans amb una gran pilota en profunditat que Servetti ha clavat, entrant en diagonal a l'àrea, a l'escaire oposada. El marcador començava a fer més justícia (si mai n'hi ha al futbol) als mèrits d'ambdós equips.

A la represa, un Europa amb les idees molt clares ha estat superior en joc i possessió a un Sant Andreu que ho ha apostat tot a les contres. Als deu minuts, un córner d'Adri Gené ha estat rematat al segon pal per Servetti gairebé sense voler i amb el cul. La diana s'ha convertit en l'1-2 davant el deliri de la grada escapulada.

La segona gran polèmica arbitral de la tarda ha arribat quan Servetti ha regatejat Jaime i aquest li ha trepitjat el peu. L'àrbitre ha mostrat groga a Servetti per creure que simulava penal. El que havia de ser una clara pena màxima a favor de l'Europa i un possible 1-3 s'ha convertit, pocs instants després, en el 2-2, obra de nou d'Alexis de xut ajustat.

El derbi estava empatat i amb l'Europa, tot i ser superior, perjudicat dues clamoroses vegades pel col·legiat. Amb tot, l'equip ha demostrat estar fet d'una pasta especial donant-ho tot fins el final i creient més en la victòria que el seu rival. En una acció al minut 91 on Mario semblava que arribava forçat a la línia de fons, la jugada s'ha convertit en una passada de la mort que Eslava no ha desaprofitat i ha enviat al fons de la xarxa. Dos anys seguits a Sant Andreu, dos esclats de joia de l'afició gracienc en temps afegit. En aquesta ocasió, per celebrar un històric i merescut triomf al derbi!

SANT ANDREU: Jaime, Casti, Guzmán, Darbra (Gerard Oliva, 59'), Albertito (Vives, 68'), Pochito (Serrano, 68'), Méndez, Alexis (Josu, 82'), Genís, Paredes (Iker García, 59') i Pelegrín.

EUROPA: Pau Torres, Mario, Cano, Campeny, Vilamitjana (Bermu, 56'), Servetti, Aliaga (Manel, 89'), Pau López, Castell, Adri Gené (Adnane, 83') i Noel (Eslava, 45').

ÀRBITRE: Alejandro Sánchez Alba (Aragón), assistit per Diego Sánchez Espílez i Mihaita Marius Haghiac (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Campeny, Vilamitjana, Servetti, Pau López, Noel, Joel Ruiz i Eslava (Europa).

GOLS: 1-0 (Alexis -p-, 16'); 1-1 (Servetti,  39'); 1-2 (Servetti, 55'); 2-2 (Alexis, 63'); 2-3 (Eslava, 91').

Segona RFEF, Grup 3.

Per l'Europa han causat baixa de la convocatòria: Sergi Pastells i Àlex Pla (baixes mèdiques) i Álvaro, Borikó i Michael (baixes esportives).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Vales, Iván Bravo i el porter Joel Ruiz. / Pel Sant Andreu han restat sense jugar: Iker Torres i el porter Nil.

Duel disputat sota una agradable temperatura.

Rècord d'assistència a un Sant Andreu-Europa al Narcís Sala. Els jugadors d'un i altre equip han dut un braçal verd a la màniga en solidaritat amb la lluita contra el càncer. Debut oficial de Pau Torres amb la samarreta de l'Europa. L'Europa no guanyava en lliga a Sant Andreu des del 6 de maig del 2001 (1-2). Més de 700 europeistes presents a l'estadi andreuenc.