Aquest equip no abaixa mai els braços!

12 Desembre 2021 Àngel Garreta
Celebració del triomf al vestidor de l'equip Celebració del triomf al vestidor de l'equip Fran Capell

L'Europa ha superat l'Andratx (1-0) amb un gol de penal al minut 90 després d'haver gaudit d'oportunitats per sentenciar-lo abans.

Lliga · Jornada 15 · 12/12/21 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 750 espectadors

EUROPA 1 - 0 ANDRATX

Als instants previs al partit, a l'entrada principal de l'estadi, s'ha celebrat l'acte de bateig de la 'Tribuna Ramon Vergés' en honor a qui va ser directiu, delegat i historiador de l'entitat escapulada. En aquest acte, Ramon Vergés fill, en el seu torn de paraula, ha volgut imaginar què diria son pare si hagués pogut veure que tenia la tribuna de l'estadi dedicada. "El més important és guanyar els 3 punts avui", ha dit davant el somriure dels assistents. Van per tu aquests punts, Ramon!.

L'Europa ha sortit intens i per feina des de l'inici, gaudint ja d'una clara ocasió al minut 2, quan Jordi Cano ha rebut a l'àrea, ha intentat fintar el porter cap a la dreta i finalment ha acabat veient com entre porter i un defensa el seu xut finalitzava en córner. Vuit minuts després, Àlex Cano, incorporat a l'atac, ha intentat un xut des de la frontal que ha marxat fora.

Al minut 12, la més clara del partit, al marge del gol, quan de nou Jordi Cano ha entrat a l'àrea -en aquesta ocasió per l'esquerra- i ha provat un xut creuat que Mingo ha salvat de ser l'1-0 amb una mà a terra providencial per a l'Andratx. De mica en mica els balears han anat frenant l'empenta gracienca, tot i que les ocasions han seguit caient del cantó local, com una d'Albert Martí a la mitja hora de joc que ha tret el porter sortint-li als peus.

El conjunt europeista ha semblat repetir el guió del primer temps gaudint d'una ocasió ja al primer minut, quan Àlex Cano ha posat la pilota per a que David Jiménez acabés enviant el cuir fora. A ritme discontinu del joc, l'Europa ha seguit com a dominador de les arribades davant un Andratx que es mantenia ordenat amb el punt que, provisionalment, sumava a Gràcia. Al minut 63, una diagonal des de lluny de Guti ha estat pentinada per Àlex Cano i Javi Solsona ha acabat tenint-ne una de clara, rematant al cos del porter.

Semblava que, una jornada més, els mèrits d'un Europa que pràcticament no encaixa en les darreres jornades serien aigualits per la falta d'eficàcia al davant. Un 'ai' ha tingut lloc al cor dels seguidors graciencs quan, al minut 85, Vinicius no ha arribat a rematar una pilota que s'ha creuat tot l'àrea petita de l'Europa sense rematador i que ha significat la millor opció dels visitants en tot el matx.

No obstant, un equip que mai es rendeix i genera sufcients ocasions per guanyar, sovint troba el premi que busca. Al minut 88, una centrada a l'àrea ha provocat un penal de Pep Vidal a Ricki Vidal. Albert Martí ha assumit la responsabilitat des dels onze metres i no ha fallat davant Mingo per a deixar els 3 punts al Nou Sardenya.

EUROPA: Troya, Guti, Àlex Cano, Campeny, Uri (Marc Esteban, 85'), Jordi Cano (Javi Solsona, 45'), Alberto (Coro, 91'), David Jiménez (Ricki Vidal, 63'), Albert Martí, Pau López, Alfons Serra (Nolla, 85').

ANDRATX: Mingo, Pep Vidal, Damià Ramos, Guille Palmer, Gerardo Bonet, Llabres (Fernando, 67'), Vinicius, Álvaro de Dios (José Bueno, 82'), Pau Pomar, Calonge (Markuss, 20' i aquest per Carlos Llorente, 82') i Carlos Sánchez.

ÀRBITRE: Alexander González González (Tenerife), assistit per Adrián San Antonio Pinto i Jorge López Santos (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Campeny, Alberto i David Jiménez (Europa) i a Pep Vidal, Damià Ramos i Gerardo Bonet (Andratx).

GOLS: 1-0 (Albert Martí -p-, 90').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Castell, Sergi Pastells, Prats i Vilamijtana (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Chava i el porter Sergio / Per l'Andratx han restat a la banqueta: Gaspar, Sidive i el porter Vicenç.

Partit disputat amb sol i sota molt bona temperatura.

Abans de l'inici del partit s'ha batejat la tribuna de l'estadi amb el nom de Ramon Vergés, qui va ser directiu, delegat i historiador del CE Europa. Per la seva banda, el jugador David Jiménez ha sumat avui el seu partit número 100 amb l'Europa en competició oficial. Darrer partit de lliga al Nou Sardenya del 2021.